Μπάρες ενέργειας με μέλι και κράνα

Βέβαια στις δικές μου βαλίτσες εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχει ένα ματσάκι θυμάρι, κάππαρη,μερικές χαλβαδόπιτες, λιαστές ντομάτες, τοπικό τυρί Τήνου, ένα πακέτο παξιμάδια και μέλι από το νησί, γιατί πάνω από όλα είμαι foodie και δε θα γινόταν αλλιώς!
funky cook

Η επιστροφή από τις διακοπές είναι πάντα δύσκολη, η «βαλίτσα» γεμάτη αναμνήσεις από θάλασσα, ήλιο και ευτυχισμένες στιγμές, το μαυρισμένο δέρμα και η γλυκειά κούραση των διακοπών δεν θέλω να «φύγουν» ποτέ, γιατί μου θυμίζουν την ξεγνοιασιά κι εκείνες τις βουτιές στα καταγάλανα, δροσερά νερά, ξεπακετάρω και μυρίζω την πετσέτα μέσα της κλείνει το τελευταίο αντίο στο, λίγους κόκκους άμμου και όνειρα για τον επόμενο προορισμό.

Βέβαια στις δικές μου βαλίτσες εκτός από όλα τα παραπάνω, υπάρχει ένα ματσάκι θυμάρι, κάππαρη,μερικές χαλβαδόπιτες, λιαστές ντομάτες, τοπικό τυρί Τήνου, ένα πακέτο παξιμάδια και μέλι από το νησί, γιατί πάνω από όλα είμαι foodie και δε θα γινόταν αλλιώς!

Επαναφορά λοιπόν στην πραγματικότητα!

Και ενώ το μυαλό να είναι γεμάτο ενέργεια, το σώμα χρειάζεται μια ενισχυμένη περιποίηση, φροντίδα, ενυδάτωση και άμεση επανόρθωση!

Με το μέλι που έφερα από νησί και μοσχομυρίζει καλοκαίρι θα φτιάξω το αγαπημένο μου σνακ, αφού η μικρή μου Υβόννη μεγαλώνει και οι μέρες που έρχονται με θέλουν γεμάτη ενέργεια!

Μπάρες Ενέργειας με Μέλι και Κράνα

Χρόνος Προετοιμασίας: 10'

Χρόνος Αναμονής: 90'

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολος

Μερίδες: 10

Υλικά

200 gr. μούσλι με νιφάδες βρώμης

30 gr. ωμά αμύγδαλα

30 gr. κάσιους ανάλατα

30 gr. ινδοκάρυδο

100 gr. κράνα

100 ml. μέλι

70 ml. λάδι καρύδας

100 ml. νερό

¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο

100 gr. σοκολάτα κουβερτούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό, το μέλι, το λάδι καρύδας και την κανέλα, τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά να πάρουν μία βράση.

Σε μπωλ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης, τα αμύγδαλα, τα κάσιους, τα μισά κράνα και περιχύνουμε με το ζεστό μείγμα μελιού που ετοιμάσαμε.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στην άκρη κατόπιν το πολτοποιούμε σε επεξεργαστή τροφίμων.

Προσθέτουμε τον λιναρόσπορο, το ινδοκάρυδο, τα υπόλοιπα κράνα και απλώνουμε σε τετράγωνο ή μακρόστενο σκεύος (περίπου 15×15 εκ.)και σκεπάζουμε με μεμβράνη τροφίμων.

Αφήνουμε για περίπου μια ώρα, ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με την κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.

Μόλις σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Tips:

- Η σοκολάτα είναι προαιρετική, αν θέλουμε μπορούμε να την τεμαχίσουμε και να την προσθέσουμε στο μείγμα μαζί με τον λιναρόσπορο και το ινδοκάρυδο.

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αντί για λιναρόσπορο ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους ή όποιον άλλο σπόρο θέλουμε.

- Αν δεν έχουμε λάδι καρύδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βούτυρο ή φυστικοβούτυρο, περίπου 50 gr

- Αντί για κράνα εναλλακτικά 50 gr. χουρμάδες μουλιασμένους σε ζεστό νερό για 10 λεπτά.

- Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άλλους ξηρούς καρπούς προτιμούμε πάντα ανάλατους και ωμούς.

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.