Υπέροχη και εύκολη τάρτα με σάλτσα πιπεριάς, τυριά και ντοματίνια

Μια υπέροχη και εύκολη καλοκαιρινή τάρτα, με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, ελληνικά τυριά και ντοματίνια σε τραγανό φύλλο σφολιάτας!
funky cook

ΑΠΟΔΟΣΗ: 1 (6 Μερίδες)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά

ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτάΕΤΟΙΜΟ ΣΕ: 50 λεπτά

Μια υπέροχη και εύκολη καλοκαιρινή τάρτα, με σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, ελληνικά τυριά και ντοματίνια σε τραγανό φύλλο σφολιάτας!

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

150 gr. πιπεριές Φλωρίνης τουρσί

1 σκελίδα σκόρδο

4 κουταλιές της σούπας κεφαλοτύρι

200 gr. γραβιέρα Κρήτης

250 gr. φέτα μαλακή

15 ντοματίνια τσέρι

1 πράσινη πιπεριά

Φύλλα βασιλικού πλατύφυλλου

1 κρόκο αυγού

Ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Οδηγίες

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C Κελσίου.

Παίρνουμε το φύλλο σφολιάτας, το απλώνουμε σε αλευρωμένο πάγκο, το κλείνουμε και με τον πλάστη το ξανανοίγουμε.

Kαλύπτουμε με το φύλλο μια ταρτιέρα μετρίου μεγέθους.

Αλείφουμε την ταρτιέρα με τον κρόκο αυγού, το οποίο αραιώνουμε με 1 κουταλιά της σούπας νερό.

Με ένα πηρούνι κάνουμε τρύπες στην βάση της τάρτας.

Σκεπάζουμε την τάρτα με ένα φύλλο λαδόκολλας και την ψήνουμε στην λειτουργία του αερόθερμου για 15 λεπτά.

Στο multi πολτοποιούμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το κεφαλοτύρι μαζί με το σκόρδο και λίγο πιπέρι.

Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο και απλώνουμε την σάλτσα πιπεριάς.

Προσθέτουμε την φέτα θρυμματισμένη και την γραβιέρα κομμένη σε κύβους.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και την πιπεριά κομμένη σε λωρίδες.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι, ψιλοκομμένο βασιλικό και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε την τάρτα για 20-25 λεπτά στην λειτουργία του αερόθερμου στους 170°C Κελσίου.

Αφήνουμε την τάρτα 10 λεπτά να κρυώσει και σερβίρουμε!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.