Λουκάνικο με πιπεριές, θρούμπι και αρσενικό Νάξου

Παντρεύοντας την στεριά με την θάλασσα και τα Τρίκαλα με την Νάξο! Μια πεντανοστιμη εκδοχή ανάμεσα σε σπετζοφάι και λουκάνικο σαγανάκι! Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και τις πιπεριές. Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες έχουμε πατήσει ελαφρά με το μαχαίρι. Κατόπιν τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το λουκάνικο. Τηγανίζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.
funky cook

Παντρεύοντας την στεριά με την θάλασσα και τα Τρίκαλα με την Νάξο! Μια πεντανόστιμη εκδοχή ανάμεσα σε σπετζοφάι και λουκάνικο σαγανάκι!

Υλικά

300 gr. λουκάνικο Τρικάλων

6-7 πιπεριές Φλωρίνης

2 σκελίδες σκόρδο

250 ml. λευκό κρασί

150 gr. τυρί Αρσενικό Νάξου

2 ντομάτες

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Ελαιόλαδο

Θρούμπι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Οδηγίες

Κόβουμε σε κομμάτια το λουκάνικο και τις πιπεριές.

Σε βαθύ τηγάνι σωτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τις σκελίδες σκόρδου, τις οποίες έχουμε πατήσει ελαφρά με το μαχαίρι.

Κατόπιν τις αφαιρούμε και προσθέτουμε το λουκάνικο.

Τηγανίζουμε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.

Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Προσθέτουμε τις πιπεριές, και τις ντομάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, πιπέρι, το θρούμπι και ελάχιστο νερό.

Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέτουμε το τυρί και το αφήνουμε να λιώσει!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.