Γιώργος Κύρτσος
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Γιώργος Κύρτσος
Ο Γιώργος Κύρτσος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Ιούνιο του 1952. Αποφοίτησε από το Κολέγιο Αθηνών το 1971. Σπούδασε Διοίκηση Βιομηχανικών Επιχειρήσεων στο Sloan School of Management, στο MIT από το 1971 έως το 1975. Πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα από το Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών του LSE το 1976 και το Διδακτορικό του από το Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του LSE το 1980.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία το 1981 στον Οικονομικό Ταχυδρόμο. Το 1984 έγινε βασικός αρθρογράφος του Ελεύθερου Τύπου. Το 1988 προήχθη σε Διευθυντή της κυριακάτικης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου και το διάστημα 1996-2002 ήταν Γενικός Διευθυντής στο συγκρότημα του Ελεύθερου Τύπου. Από το 2003 ως το 2013 ήταν εκδότης της δωρεάν διανεμόμενης εφημερίδας City Press και από το 2008-2014 υπήρξε εκδότης της δωρεάν διανεμόμενης σαββατοκυριακάτικης εφημερίδας Free Sunday, την έκδοση της οποίας συνεχίζει ο γιος του Χρήστος Κύρτσος.

Έχει συνεργαστεί με τους τηλεοπτικούς σταθμούς ALPHA, ANT1, SKAI σαν σχολιαστής της επικαιρότητας και με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ALPHA και Flash. Έχει εκδώσει δύο βιβλία, ο Μυστικός Πόλεμος των Εξουσιών (2003) και Αγανακτήστε αλλά Τολμήστε (2013).

Ο κ. Κύρτσος έχει διατελέσει εμπειρογνώμονας του Υπουργείου Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της πρώτης ελληνικής Προεδρίας της ΕΟΚ το 1983, άτυπος σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1991-1993) και από το Μάιο του 2014 είναι Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία.

Παντρεμένος με την Αμαλία Καραγκούνη, καθηγήτρια Βιολογίας στο ΕΚΠΑ. Έχουν δύο παιδιά, τον Χρήστο που αναπτύσσει τις δικές του εκδοτικές και επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και τον Δημήτρη που εργάζεται εδώ και 6 χρόνια σε εταιρεία brokers, στο ναυτιλιακό κλάδο, στο Λονδίνο.

Δημοσιεύσεις από Γιώργος Κύρτσος

Γερμανική Αναστάτωση, Ελληνική Καθυστέρηση

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Νοέμβριος 2017 | 6:19 μμ

Η Γερμανία, η οποία υπήρξε ένας πόλος πολιτικής σταθερότητας στην Ε.Ε. τα τελευταία χρόνια, μπαίνει σε περίοδο πολιτικής αβεβαιότητας. Οι Φιλελεύθεροι, οι οποίοι δέχονται μεγάλη πολιτική πίεση από την ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία γιατί διεκδικούν το ίδιο δεξιόστροφο πολιτικό κοινό με μία επιχειρηματολογία που έχει αρκετά κοινά σημεία, αποφάσισαν...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Πέντε συγκυρίες που καλείται να αξιοποιήσει η ελληνική οικονομία

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 20 Ιούνιος 2017 | 11:58 μμ

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται εντυπωσιακή βελτίωση στο ευρωπαϊκό περιβάλλον, γεγονός που δημιουργεί νέες δυνατότητες για την ελληνική οικονομία τις οποίες θα πρέπει να αξιοποιήσουμε.

Πρώτον, η Ευρωζώνη αναπτύσσεται με ετήσιο ρυθμό της τάξης του 1,9%. Εμφανίζεται πιο δυναμική από οικονομική άποψη από τις ΗΠΑ ύστερα από μια περίοδο αρκετών...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Εξηγώντας τον θρίαμβο του Μακρόν

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 13 Ιούνιος 2017 | 9:46 μμ

Ο κ. Μακρόν μπόρεσε να εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας χωρίς προηγουμένως να έχει εκλεγεί σε οποιοδήποτε άλλο αξίωμα και το προσωποπαγές κόμμα που δημιούργησε, με τη μορφή κινήματος πριν από ένα χρόνο, φαίνεται ότι θα εξασφαλίσει στο δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών που θα πραγματοποιηθεί αυτή την Κυριακή, γύρω στις...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ο Μακρόν δεν είναι νεοφιλελεύθερος, ούτε «τσιράκι» του Σόιμπλε

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 10 Μάιος 2017 | 2:17 πμ

Είμαι εντυπωσιασμένος από την ευκολία με την οποία παρουσιάζεται ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας κ. Μακρόν, από πολλά ελληνικά ΜΜΕ, σαν ένας ακραίος νεοφιλελεύθερος και ένα ακόμη «όργανο» ή «δεκανίκι» του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας κ. Σόιμπλε.

Τίποτα από αυτά δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, δείχνουν όμως το...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Όταν ο Μελανσόν διευκολύνει την Λεπέν

(2) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 3 Μάιος 2017 | 11:56 μμ

Ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν, ο οποίος εκπροσώπησε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας το μπλοκ της ριζοσπαστικής Αριστεράς παίζει ένα σκληρό πολιτικό παιγνίδι στην πορεία προς τον δεύτερο γύρο, το οποίο ευνοεί την κ. Λεπέν, πρόεδρο του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου.

Ο κ. Μελανσόν υπήρξε παλαιότερα υπουργός σοσιαλιστικής κυβέρνησης...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Μεγάλες δοκιμασίες για την Ε.Ε. η Λεπέν και ο Μπέπε Γκρίλο

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 26 Απρίλιος 2017 | 12:01 πμ

Όλα δείχνουν ότι η Ε.Ε. και τα κράτη μέλη κινητοποιούν τις δημοκρατικές, φιλοευρωπαϊκές εφεδρείες και αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους δεξιούς ευρωσκεπτικιστές και τους ακροδεξιούς αντιευρωπαίους, οι οποίοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την κρίση που προκάλεσε το Brexit.

Στην Αυστρία η συνεργασία των δημοκρατικών δυνάμεων απέτρεψε την εκλογή ακροδεξιού προέδρου της...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τα παράδοξα του double score

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Μάρτιος 2017 | 8:42 μμ

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων το ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον υπερδιπλάσιο του ποσοστού του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ συσπειρώνει τις δυνάμεις της και διευρύνεται σιγά σιγά σε άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά ο συσχετισμός δυνάμεων διαμορφώνεται κυρίως από την εντυπωσιακή πτώση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η δημοσκοπική και πολιτική...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ενισχύεται συνεχώς η θέση της Λεπέν

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 7 Μάρτιος 2017 | 10:49 μμ

Στις 15 Μαρτίου θα έχουμε το πρώτο πολιτικό τεστ για τη δυναμική της ευρωπαϊκής άκρας Δεξιάς με τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν στην Ολλανδία. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το ακροδεξιό Κόμμα Ελευθερίας του κ. Βίλντερς δίνει μάχη για την πρώτη θέση με το κεντροδεξιό κόμμα του πρωθυπουργού κ....

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ανησυχητική άνοδος των διεθνών επιτοκίων

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 31 Ιανουάριος 2017 | 9:52 μμ

Η περίοδος των εξαιρετικά χαμηλών διεθνών επιτοκίων φαίνεται να φθάνει στο τέλος της, γεγονός που κάνει πιο δύσκολη τη δημοσιονομική διαχείριση σε υπερχρεωμένες χώρες όπως η Ελλάδα και τη διαχείριση του χρέους του Δημοσίου σε βάθος χρόνου.

Σε μια περίοδο κατά την οποία δυναμώνουν οι φωνές στην Ελλάδα και στην...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ξεκινάει αγώνας επιβίωσης για την Ευρωπαϊκή Ένωση

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 16 Ιανουάριος 2017 | 11:44 μμ

Οι δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την εξέλιξη των διατλαντικών σχέσεων. Ο κ. Τραμπ μίλησε θετικά για την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit, χαρακτήρισε την Ε.Ε. ζώνη επιρροής της Γερμανίας και προέβλεψε ότι θα υπάρξουν και...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Η κυβέρνηση κάνει ότι βιάζεται αλλά καθυστερεί τη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 10 Ιανουάριος 2017 | 11:36 μμ

Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του επαναλαμβάνουν τα διαπραγματευτικά λάθη του 2015, μόνο που αυτή τη φορά το ρίσκο μοιάζει - χωρίς απαραίτητα να είναι - μικρότερο μετά τη στροφή 180 μοιρών στην οικονομική πολιτική, το καλοκαίρι του 2015.

Τα κυβερνητικά στελέχη έχουν υιοθετήσει μια επιθετική συνθηματολογία κατά...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Χριστούγεννα τρόμου στην Ευρώπη

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 20 Δεκέμβριος 2016 | 9:47 μμ

Tο τρομοκρατικό χτύπημα σε υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο φαίνεται να δικαιώνει τις εκτιμήσεις της Europol η οποία είχε προειδοποιήσει, με έκθεσή της στις αρχές Δεκεμβρίου, ότι τα Χριστούγεννα του 2016 μπορεί να σημαδευτούν από τρομοκρατικές ενέργειες στην Ε.Ε.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της Europol οι χώρες...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Σε Αυστρία και Ιταλία ξεκίνησαν οι μάχες του 2018

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 7 Δεκέμβριος 2016 | 1:25 πμ

Η Ε.Ε. έχει μπροστά της κρίσιμες πολιτικές αναμετρήσεις, το αποτέλεσμα των οποίων θα κρίνει το νέο πολιτικό τοπίο και αν τελικά υπάρξει δυνατότητα για μια δυναμική επανεκκίνηση της Ε.Ε. προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που ξέσπασε με την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit.

Στην Αυστρία, ο λαός είπε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Το ντόμινο του λαϊκισμού σε πλήρη εξέλιξη

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 29 Νοέμβριος 2016 | 9:53 μμ

Μετά την ψήφο των Βρετανών υπέρ του Brexit και την επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, με ποιον άλλο τρόπο θα εκδηλωθεί το διεθνές ντόμινο του λαϊκισμού;

Την απάντηση θα έχουμε πιθανότατα αυτή την Κυριακή. Στην Ιταλία πραγματοποιείται δημοψήφισμα για την έγκριση της αναθεώρησης του Συντάγματος...

Διαβάστε την Ανάρτηση

H Μέρκελ μόνη της δε φτάνει

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Νοέμβριος 2016 | 8:19 μμ

Η απόφαση της Καγκελαρίου της Γερμανίας κ. Μέρκελ να διεκδικήσει τέταρτη θητεία στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2017 είναι μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη. Η κ. Μέρκελ έχει συμπληρώσει 11 χρόνια στην ηγεσία της Γερμανίας και στη διάρκεια αυτής της περιόδου προχώρησε σε εντυπωσιακές διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία, εξασφάλισε και πέτυχε...
Διαβάστε την Ανάρτηση

Υποκλινόμαστε στον Ομπάμα που έβγαλε τον Τραμπ

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 15 Νοέμβριος 2016 | 11:23 μμ

Μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα ειδικεύεται στο πολιτικό ρετρό και γι' αυτό δίνει υπερβολική σημασία στην επίσκεψη του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ κ. Ομπάμα, στην Αθήνα. Κατά την άποψή μου, η οκταετία Ομπάμα ήταν αρκετά καλή για τις ΗΠΑ, όχι όμως απαραίτητα για τον κόσμο ολόκληρο, στο βαθμό...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Με αυτή την κυβέρνηση δε βγαίνουμε από το μνημόνιο

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 8 Νοέμβριος 2016 | 10:43 μμ

Γενική είναι η εντύπωση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα αδυνατεί να μας βγάλει από το μνημόνιο στο οποίο μας εγκλώβισε. Ο κ. Τσίπρας και οι συνεργάτες του κέρδισαν τις εκλογές τον Ιανουάριο του 2015 υποσχόμενοι το τέλος της λιτότητας και του μνημονίου. Με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την κυβέρνηση Σαμαρά και με...

Διαβάστε την Ανάρτηση

«Μηνύματα» για τα χειρότερα που έρχονται

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 2 Νοέμβριος 2016 | 5:52 μμ

Η πολιτική πόλωση που προκαλείται με πρωτοβουλία της κυβέρνησης σε ζητήματα όπως είναι η διαμόρφωση νέου τηλεοπτικού τοπίου και η ενίσχυση της επιρροής της εκτελεστικής εξουσίας επί της δικαστικής βοηθούν ώστε να περνούν περίπου απαρατήρητες και να αντιμετωπίζονται σαν «λεπτομέρειες» εξελίξεις που μπορεί να προσδιορίσουν το μέλλον μας.

Το...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε φάση αυτοκατάργησης

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 25 Οκτώβριος 2016 | 8:30 μμ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήταν σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της κ. Γιούνκερ μια πραγματικά πολιτική Ευρωπαϊκή Επιτροπή που θα διαμόρφωνε τις εξελίξεις. Γι' αυτό ο έμπειρος κ. Γιούνκερ επέλεξε να συνεργαστεί με επιτρόπους που είχαν διατελέσει επί σειρά ετών πρωθυπουργοί και υπουργοί στις χώρες τους.

Το πρόβλημα είναι...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Νέα πολιτική κοροϊδία με το χρέος του Δημοσίου

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Οκτώβριος 2016 | 1:57 πμ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και διάφοροι «προοδευτικοί» ευρωβουλευτές έχουν στήσει μια νέα επιχείρηση εξαπάτησης της κοινής γνώμης σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου.

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται για την καθυστέρηση στην αναδιάρθρωση του χρέους του ελληνικού Δημοσίου ενώ ευθύνεται γι' αυτήν. Το 2011 και το 2012 οι ελληνικές...

Διαβάστε την Ανάρτηση