Δημοσκοπική ανατροπή στο ξεκίνημα της περιόδου Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΝΔ

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξηγούν γιατί παρατηρείται η ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων αμέσως μετά την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. 60% - 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν χειρότερη από ό,τι την περίμεναν. Ένα άλλο 60% - 65% δηλώνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους επιδεινώθηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα παρά τις υποσχέσεις της τελευταίας για άμεση βελτίωση. 70% - 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το 2016 θα είναι πιο δύσκολο για την εθνική οικονομία αλλά και για τα προσωπικά, οικογενειακά τους οικονομικά.
ASSOCIATED PRESS

Οι πρώτες δημοσκοπήσεις μετά την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ καταγράφουν ανατροπή στο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων.

Η ΝΔ αποκτά, ύστερα από 3 χρόνια, καθαρό έως άνετο προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ο κ. Μητσοτάκης υπερέχει με μεγάλη διαφορά στη δημοτικότητα έναντι του κ. Τσίπρα. Επιπλέον ο νέος πρόεδρος της ΝΔ έχει το πλεονέκτημα στα περισσότερα ηγετικά χαρακτηριστικά έναντι του κ. Τσίπρα ενώ εμφανίζεται πολυσυλλεκτικός ιδιαίτερα μεταξύ των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων εξηγούν γιατί παρατηρείται η ανατροπή του συσχετισμού των πολιτικών δυνάμεων αμέσως μετά την εκλογή Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ. 60% - 65% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι η κυβέρνηση Τσίπρα ήταν χειρότερη από ό,τι την περίμεναν. Ένα άλλο 60% - 65% δηλώνουν ότι η οικονομική και κοινωνική κατάστασή τους επιδεινώθηκε επί κυβέρνησης Τσίπρα παρά τις υποσχέσεις της τελευταίας για άμεση βελτίωση. 70% - 80% των ερωτηθέντων εκτιμούν ότι το 2016 θα είναι πιο δύσκολο για την εθνική οικονομία αλλά και για τα προσωπικά, οικογενειακά τους οικονομικά. Συνοψίζοντας, η κυβέρνηση Τσίπρα απογοήτευσε τους περισσότερους συμπολίτες μας και έχει χάσει μεγάλο μέρος της δύναμής της προτού καν αρχίσει να εφαρμόζει τα πιο δύσκολα μέτρα στα οποία έχει δεσμευτεί.

Η κοινή γνώμη λοιπόν φαίνεται να περίμενε την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της ΝΔ για να αρχίσει να μετατοπίζεται πολιτικά με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο. Το ζήτημα είναι να πραγματοποιηθεί αυτή η μετατόπιση σε συνθήκες πολιτικής ωρίμανσης και όχι στη βάση της αναζήτησης εύκολων όσο και ανύπαρκτων λύσεων με τη μέθοδο που χρησιμοποίησε, με τα γνωστά αποτελέσματα, ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοφιλή