Βελτίωση ποιότητας με Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να συνδυάσει την καλή ανάλυση των προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων για κοινή αναζήτηση λύσεων με μια ιδεολογική και πολιτική επίθεση που έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ανέδειξε, από την πρώτη κιόλας ηγετική του εμφάνιση στη Βουλή, χαρίσματα όπως είναι η... μητσοτακική ψυχραιμία και η δυνατότητα βελτίωσης των πολιτικών επιδόσεων σε συνθήκες μεγάλης έντασης. Τα νέα λοιπόν είναι καλά όχι μόνο για τη ΝΔ η οποία έχει ήδη συσπειρωθεί γύρω από το νέο ηγέτη και δείχνει έτοιμη να ανεβάσει το ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό της επίπεδο, αλλά για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του.
Pacific Press via Getty Images

Η πρώτη ομιλία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή σαν αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δικαίωσε πλήρως την επιλογή όσων σταθήκαμε στο πλευρό του στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τα προβλήματα του ασφαλιστικού - συνταξιοδοτικού, συνέδεσε ορισμένα από αυτά με την κακοδιαχείριση της οικονομίας από την κυβέρνηση Τσίπρα το 2015, απέδειξε ότι τα περισσότερα μέτρα που προτείνουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κατρούγκαλος είναι σε λάθος ασφαλιστική και οικονομική κατεύθυνση, έκανε συγκεκριμένες προτάσεις οι οποίες είναι ενδιαφέρουσες και προωθημένες για τα μέτρα του ελληνικού πολιτικού συστήματος και εμφανίστηκε ανοιχτός σε έναν ουσιαστικό διάλογο από τον οποίο θα μπορούσαν να προκύψουν αποτελεσματικά μέτρα στη βάση της πολιτικής συναίνεσης.

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ κατάφερε να συνδυάσει την καλή ανάλυση των προβλημάτων και τη διατύπωση προτάσεων για κοινή αναζήτηση λύσεων με μια ιδεολογική και πολιτική επίθεση που έφερε σε δύσκολη θέση τον κ. Τσίπρα και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον ανέδειξε, από την πρώτη κιόλας ηγετική του εμφάνιση στη Βουλή, χαρίσματα όπως είναι η... μητσοτακική ψυχραιμία και η δυνατότητα βελτίωσης των πολιτικών επιδόσεων σε συνθήκες μεγάλης έντασης.

Τα νέα λοιπόν είναι καλά όχι μόνο για τη ΝΔ η οποία έχει ήδη συσπειρωθεί γύρω από το νέο ηγέτη και δείχνει έτοιμη να ανεβάσει το ιδεολογικό, πολιτικό και οργανωτικό της επίπεδο, αλλά για το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του. Του δίνεται η ευκαιρία να αξιοποιήσει την πρωταγωνιστική παρουσία Μητσοτάκη για να σταματήσει να υπνοβατεί δέσμιο ενός ξεπερασμένου αριστεροδεξιού λαϊκισμού που απλά αναπαράγει τα αδιέξοδα.

Ξαφνικά ο κ. Τσίπρας από... τρομερό παιδί του πολιτικού συστήματος αρχίζει να μοιάζει με έναν ηγέτη που αδυνατεί να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα προβλήματα που δημιούργησε ή όξυνε με τα λάθη και τις παραλείψεις του. Δεν χρειάζεται να αισθάνεται άσχημα, πρέπει όμως να αξιοποιήσει τα κίνητρα που δημιουργεί η θετική παρουσία Μητσοτάκη για να γίνει καλύτερος.

Δημοφιλή