Η αλήθεια είναι ότι ο εκσυγχρονισμός και εξευρωπαϊσμός της οικονομίας και της κοινωνίας μας δεν προχώρησε όσο έπρεπε τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια γιατί αυτοί που διαχειρίστηκαν την ευρωπαϊκή προοπτική μας βαρύνονται με σοβαρά λάθη και παραλείψεις. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την αντιευρωπαϊκή στρατηγική που επέλεξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή.
ASSOCIATED PRESS

Με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πρέπει να δώσουμε σκληρούς πολιτικούς αγώνες για να μείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη και στην Ε.Ε.

Εμείς δημιουργήσαμε το πρόβλημα, με λάθη και παραλείψεις δεκαπενταετίας, και εμείς θα το λύσουμε. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μπορεί να παίξουν έναν συμπληρωματικό ρόλο, προσφέροντας οικονομικές διευκολύνσεις και δυνατότητες, αλλά ο ελληνικός λαός είναι αυτός που τελικά θα αποφασίσει για το μέλλον του.

Δεν υπάρχει αξιοπρέπεια στις ουρές στις τράπεζες και στα βενζινάδικα, ούτε υπάρχει κοινωνική δικαιοσύνη στην προγραμματισμένη από την κυβέρνηση επιστροφή στη δραχμή και στα Βαλκάνια. Οι απαράδεκτες σκηνές αυτής της εβδομάδας θα μετατραπούν σε οικονομική και κοινωνική ρουτίνα σε περίπτωση που δεν αντιδράσουμε στο προγραμματισμένο από τη σημερινή εξουσία διαζύγιο της Ελλάδας με την Ε.Ε.

Η αλήθεια είναι ότι ο εκσυγχρονισμός και εξευρωπαϊσμός της οικονομίας και της κοινωνίας μας δεν προχώρησε όσο έπρεπε τα τελευταία τριανταπέντε χρόνια γιατί αυτοί που διαχειρίστηκαν την ευρωπαϊκή προοπτική μας βαρύνονται με σοβαρά λάθη και παραλείψεις. Αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για την αντιευρωπαϊκή στρατηγική που επέλεξαν ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ και η Χρυσή Αυγή. Όσο πιο ριψοκίνδυνο είναι στις μεθοδεύσεις του το υπό δημιουργία νέο καθεστώς, τόσο πιο δυναμική και αποτελεσματική πρέπει να είναι η πολιτική μας απάντηση. Σαν πρώτο βήμα χρειαζόμαστε μια καθαρή επικράτηση του «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα για να στείλουμε μήνυμα στους εταίρους ότι συμμετέχουμε στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Δημοφιλή