Ψάχνουμε εύηχα ελληνικά success stories και πού;

Εδώ ανακαλύπτουμε και κυνηγάμε σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα στα ελληνικά ΜΜΕ άλλου είδους στήθη που προτάσσουν ηδονοβλεπτικά οι κομήτες και όχι αστέρες της εγχώριας και αλλοδαπής Μουσικής που μας απασχολούν.
Jean-Noel DE SOYE via Getty Images

Τελικά δεν πέσαμε έξω σχετικά με την αξία που είχε το γεγονός της προ - διμήνου εμφάνισης του Δημήτρη Μυστακίδη στο Eυρωπαϊκό Top 10 της Ethnic μουσικής στις αρχές αυτής της χρονιάς που διανύουμε.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης που σήμερα βρίσκεται στο Νούμερο 2 του Ευρωπαϊκού Πίνακα Επιτυχιών της EBU για την ethnic μουσική (www.wmce.de) θα βρίσκεται τον Μάρτιο ξανά στο Νούμερο 2 της Ευρώπης παρέα με μέρος της σύγχρονης τραγουδιστικής ελληνικής μας αφρόκρεμας. Το να φτάσεις στην κορυφή δύσκολο. Το να μείνεις εκεί πάνω ακόμα περισσότερο, αφού ο συναγωνισμός είναι μεγάλος.

Υπενθυμίζουμε πως για αυτήν την λίστα ψηφίζουν 50 ευρωπαιοι ραδιοπαραγωγοί των Δημόσιων ραδιοφωνιών - κυρίως. Τα νέα άλμπουμ δεκάδες κάθε μήνα και όχι μόνο κέλτικης καταγωγής ποκ /ποπ /indie από ΗΠΑ και Αγγλία αλλά μουσική και καλλιτέχνες από όλο τον πλανήτη.

Αυτό σημαινει για μας ότι η ωραία εύηχη «επιμονή» να ψηφίζουν δεκάδες Ευρωπαίοι ραδιοφωνικοί συνάδελφοι παραγωγοί ένα συγκεκριμένο άλμπουμ από την πατρίδα μας, πως αξίζει τον κόπο μνείας σήμερα σε αυτές τις γραμμές της "H" .

Φυσικά, ή αφύσικα, η ελληνική ραδιοφωνία τόσο Ιδιωτική όσο και Δημόσια αγνόησε το γεγονός και θα το αγνοήσει και πάλι όπως έκανε όταν η Σαβίνα Γιαννάτου, ο Στέλιος Πετράκης από την Κρήτη, η Κρίστη Στασινοπούλου με τον Στάθη Καλυβιώτη, η Ρεμπέτικη Κομπανία με την Κατερίνα Τσιρίδου αλλά και παλαιότερα ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος και οι Palyrria, θριαμβευτκά μπήκαν στην κορυφαία δεκάδα των Ευρωπαίων καλλιτεχνών.

Εδώ δεν εννοούμε απλά πώς έπρεπε να γίνει μια μικρή αναφορά σπασμωδικά στα ΜΜΕ μας που έπρεπε τυπικά να γίνει ώστε ξεχρεώσουν με την «ειδησεογραφική υποχρέωση» αλλά κανονικά θα έπρεπε να παρουσιάζουν και να παίζουν τον δίσκο αυτών των διακριθέντων Ελλήνων καλλιτεχνών για έναν ολόκληρο μήνα τιμής ένεκεν κυρίως τα τρία κανάλια της Δημόσιας Ραδιοφωνίας.

Αυτό δεν κάνανε αναλογικά και στην Αρχαία Ελλάδα που μας δίνει αναρίθμητα παραδείγματα - για να τα πετάμε εμείς στα σκουπίδια σήμερα - για τους νικητές και διακριθέντες των Ολυμπιακών Αγώνων;

Γκρέμιζαν τα τοίχοι τους συμβολικά οι πόλεις που είχαν την τιμή να γεννήσουν αυτά τα παιδιά που διακρίνονται στους αγώνες! Τοίχους εμείς δεν έχουμε πλέον, αλλά όπως φαίνεται ούτε και τύχη με αυτός το είδος που παράγουμε, το οποίο απλά πάει καλά στο εξωτερικό και εδώ σύνθετα και ομαδικά το αγνοούμε.

Άναρθρα άκαιρα και ασύνδετα μιλάμε για παραγωγή γενικά και προσπαθούμε νυχτωμένοι να διακρίνουμε τα άστρα με βαριά συννεφιά.

Εδώ ανακαλύπτουμε και κυνηγάμε σύμφωνα πάντα με τα γραφόμενα στα ελληνικά ΜΜΕ άλλου είδους στήθη που προτάσσουν ηδονοβλεπτικά οι κομήτες και όχι αστέρες της εγχώριας και αλλοδαπής Μουσικής που μας απασχολούν.

Οπίσθια που σε εκτοξεύουν, χυμώδη στήθη που σε κάνουν να «λυποθυμάς», καμπύλες που «σκοτώνουν». Είτε στην αλλοδαπή είτε εδώ εντόπια.

Ανακαλύψαμε μαζικά την σιλικόνη που κρύβουμε και τεντώνουμε την ασθμενική σάρκα σαν τον νέο Δούρειο Ίππο για να εισβάλλει καβαλώντας ονειρικά και ατίθασα την άνυδρη αφυδατωμένη πεζή ζωή μας.

Παραθέτω τέλος τις αξίες -κατά γράμμα- που ανακαλύπτουν τα ελληνικά ΜΜΕ τον τελευταίο χρόνο για να προσπαθήσουμε ομαδικά να μαντέψουμε σε ποιά απο τα στάδια εξέλιξης σύμφωνα με τον Piaget βρισκόμαστε εθνικά μια και το στάδιο της λογικής σκέψης αργεί ....

Το αισθησιο-κινητικό στάδιο;

Το στάδιο της προ-λογικής νόησης;

Ή μήπως σύμφωνα με την Ψυχοδυναμική επιστήμη βιώνουμε μια κοινωνική εθνική αναβίωση - re-flash - του Φροϋδικού Στοματικού και Πρωκτικού Σταδίου;

Απάνθισμα - παρουσίαση υψηλών αρετών και προσόντων σύμφωνα με διάφορες πένες των Ελληνικών ΜΜΕ που διαπίστωσα τελευταία:

«Καυτή, έβαλε φωτιά , είναι όλα τα λεφτά, αβυσσαλέο ντεκολτέ, κορμί θανατηφόρο , εκρηκτική ομορφιά, καυτή ακόμα και με γυαλιά, Αυτη τη φορά δεν μας έδειξε τον "πλούτο" της, Το στήθος που τρελαίνει το Hollywood! Τι να πει κανείς γι' αυτό το κορίτσι που προκαλεί μεγάλες... καταστροφές!, Με ολόσωμο μαγιό... κόλαση , Στάζει σεξ απιλ, Ολόκληρη η showbiz έχει μεταφερθεί στη Μύκονο... Το ίδιο και η ...... που όμως αναστάτωσε όλο το νησί με το καυτό της μαγιό!, Εδώ και καιρό η .....(τάδε) φαίνεται να ροκανίζει τον θρόνο της ...(τούδε) και όσο περνάει ο χρόνος κερδίζει έδαφος με τις καμπύλες της και τώρα πια την αποκαλούν την «πιο ζουμερή γυναίκα του πλανήτη». Μοιράζει... εγκεφαλικά στη Μύκονο! Το νέο βίντεο της .... ταδε είναι για... οφθαλμόλουτρα, Η αρτίστα... 'μπλουμ μπουμ' .... γεννήθηκε για να φοράει μαγιό. Όλος ο πλανήτης υποκλίνεται στους γλουτούς της .... Η 29χρονη τιμά και με το παραπάνω την Κολομβιανή καταγωγή της. Η δίμετρη Δανέζα πανσεξουαλική σύζυγος που πάντα ονειρευόσουν»

Δημοφιλή