Εγκληματική ανοχή

Αν η «πρώτη φορά Αριστερά» ανέχεται τη Χρυσή Αυγή, πιστεύοντας πως η παρουσία της στερεί ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο πέφτει θύμα μικροπολιτικών υπολογισμών, αλλά και εκτίθεται ανεπανόρθωτα στον δημοκρατικό κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διάφορους εκπροσώπους της Δεξιάς πουαντί να μαστιγώνουν τους νεοναζί, καταφεύγουν σε ανερμάτιστες θεωρίες, ότι δηλαδή οι χρυσαυγίτες προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση, αλλάζοντας την ατζέντα, όπως βλακωδώς υποστηρίχθηκε.
eurokinissi

Οι πρόσφατοι τραμπουκισμοί της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο δεν αντιμετωπίζονται με τις εκκλήσεις του Μάκη Μπαλαούρα «Φρουρά, φρουρά». Πόσω μάλλον με ανόητα επιχειρήματα, ότι οι αθλιότητες αυτές αβαντάρουν την κυβέρνηση και αποσκοπούν στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης, όπως υποστήριξαν ο Αδωνις Γεωργιάδης της ΝΔ και ο Ανδρέας Λοβέρδος του ΠΑΣΟΚ.

Το κομματικό σύστημα μοιάζει να βρίσκεται αλλού. Αποκομμένο από τη ζώσα πραγματικότητα δεν αντιλαμβάνεται πως οι νεοναζιστές έριξαν άγκυρα στον βάλτο της χρεοκοπίας. Και το χειρότερο, ότι βρίσκουν ακροατήριο, σε υπολογίσιμη μερίδα της κοινής γνώμης. Παίζοντας με τα άγρια ένστικτα των πολιτών, καλλιεργούν μια φασίζουσα αντίληψη που βάλλει ευθέως κατά του κοινοβουλευτισμού.

Η πικρή αλήθεια είναι ότι οι δυνάμεις του αποκαλούμενου συνταγματικού τόξου περιορίζονται σε άσφαιρες πολιτικές. Στην ουσία υπάρχει ανοχή και ανεκτικότητα απέναντι σε μια ομάδα που έχει παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Το παράδοξο δε είναι πως ο σκληρός δεξιός Σαμαράς ενεργοποίησε και επιτάχυνε όλες τις προβλεπόμενες από το Σύνταγμα διαδικασίες, προκειμένου οι χρυσαυγίτες να καθίσουν στο σκαμνί. Αντίθετα, οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φαίνεται να αδιαφορούν για την εξέλιξη της δίκης. Αποτέλεσμα: ο εκφυλισμός της διαδικασίας, ενώ οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, αλλά συνεχίζουν να επιδίδονται σε πράξεις βίας, ακόμη και μέσα στη Βουλή.

Αν η «πρώτη φορά Αριστερά» ανέχεται τη Χρυσή Αυγή, πιστεύοντας πως η παρουσία της στερεί ψηφοφόρους από τη Νέα Δημοκρατία, όχι μόνο πέφτει θύμα μικροπολιτικών υπολογισμών, αλλά και εκτίθεται ανεπανόρθωτα στον δημοκρατικό κόσμο. Το ίδιο συμβαίνει και με τους διάφορους εκπροσώπους της Δεξιάς που αντί να μαστιγώνουν τους νεοναζί, καταφεύγουν σε ανερμάτιστες θεωρίες, ότι δηλαδή οι χρυσαυγίτες προσφέρουν καλές υπηρεσίες στην κυβέρνηση, αλλάζοντας την ατζέντα, όπως βλακωδώς υποστηρίχθηκε.

Αμφότεροι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Δημοφιλή