Πώς μια 16χρονη Ελληνίδα βοηθάει τα παιδιά των προσφύγων

Ένα κορίτσι 16 μόλις χρονών, η Μαρία Αγγέλικα - Νικήτα και η οποία πηγαίνει 2α Λυκείου στο Κολλέγιο Αθηνών έχει αποφασίσει πως θέλει να βοηθήσει τα παιδιά πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα να ενταχθούν ομαλά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Η Μαρία δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την XeniusNet, η οποία βοηθά να έρθουν σε επαφή παιδιά πρόσφυγες με έλληνες μαθητές, κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους και απολύτως δωρεάν. Βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, αλλά κάποιοι χρήστες έχουν αρχίσει ήδη να εγγράφονται.
SOOC

Οι συνεντεύξεις Role Model for a Cause ξεκίνησαν με έναν πολύ συγκεκριμένο σκοπό, να μοιράσουν τις πολύτιμες γνώσεις ανθρώπων που έχουν καταφέρει σημαντικά πράγματα στην ζωή τους. Και όσο υπάρχουν άτομα εκεί έξω που ακόμα συνεχίζουν να προσπαθούν για κάτι καλύτερο, τόσο επιμένουμε και εμείς να βγάζουμε προς τα έξω την δράση τους.

Καμιά φορά λοιπόν, όπως και στην συγκεκριμένη περίπτωση, το άτομο για το οποίο θα μιλήσουμε είναι αξιοθαύμαστο όχι μόνο για αυτό που τολμά να κάνει αλλά και για αυτό που είναι.

Μιλάμε για ένα κορίτσι 16 μόλις χρονών, την Μαρία Αγγέλικα - Νικήτα, η οποία πηγαίνει 2α Λυκείου στο Κολλέγιο Αθηνών και έχει αποφασίσει πως θέλει να βοηθήσει τα παιδιά πρόσφυγες που έχουν έρθει στην Ελλάδα να ενταχθούν ομαλά στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και στην ελληνική κοινωνία.

Η Μαρία δημιούργησε μια διαδικτυακή πλατφόρμα, την XeniusNet, η οποία βοηθά να έρθουν σε επαφή παιδιά πρόσφυγες με έλληνες μαθητές, κυρίως Γυμνασίου και Λυκείου. Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για όλους και απολύτως δωρεάν. Βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό στάδιο, αλλά κάποιοι χρήστες έχουν αρχίσει ήδη να εγγράφονται.

Και πως λειτυργεί η συγκεκριμένη πλατφόρμα;

Οι ενδιαφερόμενοι εγγράφονται στο σύστημα και αμέσως τους δίνεται η δυνατότητα να υποβάλλουν τα πιθανά τους ερωτήματα για τα μαθήματα έχουν αρχίσει ήδη να διδάσκονται στο σχολείο. Στην συνέχεια κάποιοι, επίσης εγγεγραμμένοι, Έλληνες μαθητές, μπορούν να απαντήσουν σε αυτά τα ερωτήματα. Το περιεχόμενο των απαντήσεων θα ελέγχεται και αν χρειάζεται θα διορθώνεται για να εξασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όπως λέει και η Μαρία:

Θα τους λύνονται απορίες που έχουν με την βοήθεια συνομιλήκων τους, το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό.

Το να ενταχθεί ένα παιδί σε μια νέα και τελειώς διαφορετική πραγματικότητα από αυτό που είχε συνηθίσει, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Αλλά όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, έτσι και εδώ η εκπαίδευση παίζει έναν από τους πιο κρίσιμους ρόλους στο να γίνει η όλη διαδικασία όσο πιο ομαλά γίνεται. Και το γεγονός ότι ένα τόσο νέο κορίτσι το συνειδητοποίησε αυτό και ξεκίνησε να υλοποιεί την ιδέα της, μόνο ως έμπνευση μπορεί να λειτουργήσει.

Το μέλλον της Ελλάδας μπορεί να είναι πολύ ενθαρρυντικό τελικά. Ειδικά όταν στρέφουμε το βλέμμα στους νέους.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ.

Επισκεφθείτε την πλατφόρμα εδώ.

Δημοφιλή