Πώς να δουλέψεις στα Ηνωμένα Έθνη

Ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις που δεχτήκαμε, το ενδιαφέρον των περισσότερων ατόμων κινήθηκε ως προς το πως τα Ηνωμένα Έθνη αντιλαμβάνονται την προσφυγική κρίση και αν έχει αρχίσει να φθίνει το δικό τους ενδιαφέρον, όπως νιώθουν πολλοί Έλληνες ότι έχει αρχίσει να φθίνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για την Ελληνική κρίση. Αλλά και πως μπορούν τα Ηνωμένα Έθνη να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα όσον αφορά το χρέος.
sooc

Σίγουρα έχετε βρεθεί και εσείς στο σημείο όπου έχετε όνειρα, φαντάζεστε τι θα θέλατε ιδανικά να κάνετε και πώς θα μπορούσε η ζωή σας να είναι τέλεια. Και εγώ έχω βρεθεί εκεί! Και μάλιστα δεν μπορούσα να βρω τον τρόπο να τα καταφέρω. Δεν είχα μια πυξίδα ή κάποιον να με συμβουλεύσει. Και έτσι έχασα πολύτιμο χρόνο και έκανα λάθη τα οποία θα μπορούσα να έχω αποφύγει! Για αυτό τον λόγο δημιουργήσαμε με την ομάδα μου το Role Model For a Cause.

Το Role Model For a Cause λοιπόν ξεκίνησε πρόσφατα από το πάθος και την θέληση μας να μοιράσουμε τις πολύτιμες γνώσεις ανθρώπων που έχουν καταφέρει σημαντικά πράγματα στην ζωή τους και ξέρουν πως να διαχειρίζονται καταστάσεις. Είναι μια σειρά από συνεντεύξεις με την μορφή βίντεο, όπου οι ερωτήσεις δεν προέρχονται από εμάς αλλά γίνονται από όλους εσάς. Γιατί αυτός ήταν και ο αρχικός σκοπός. Να δημιουργήσουμε κάτι ανοιχτό εκεί έξω ώστε ο καθένας από εμάς να μπορεί να πάρει δωρεάν την καθοδήγηση ή την έμπνευση που χρειάζεται στην δεδομένη φάση της ζωής του.

Δεν θέλαμε ποτέ να γίνουμε ακόμη μια σειρά συνεντεύξεων που τελικά κανείς δεν βλέπει και βοηθάει ακόμη λιγότερο κόσμο!

Τα Role Model For a Cause βίντεο είναι εδώ για να δημιουργήσουν έναν πραγματικό θετικό αντίκτυπο.

Το πρώτο πρόσωπο με το οποίο έγινε και η αρχή των συνεντεύξεων, είναι ο Δημήτρης Φατούρος, ο οποίος είναι στα Ηνωμένα Έθνη από το 2004 και το τελευταίο διάστημα μένει στις Βρυξέλλες. Εργάζεται ως υπεύθυνος επικοινωνίας για την Ελλάδα και την Κύπρο στο περιφερειακό κέντρο πληροφόρησης των Ηνωμένων Εθνών.

Δημήτρης Φατούρος: «Αυτό θα έλεγα και θα παρότρυνα τα παιδιά μου, να κάνουν πράγματα μόνοι τους, πάντα να κάνουν αυτό που τους αρέσει. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη συνταγή επιτυχίας από το να κάνεις αυτό που αγαπάς. Είναι αυτό που είχε πει κάποτε ο Κομφούκιος: «Βρες την δουλειά που σου αρέσει και δεν θα χρειαστεί να δουλέψεις ποτέ στην ζωή σου». Πρέπει οι νέοι της χώρας μας, και όχι μόνο της χώρας μας αλλά οι νέοι σε όλο τον κόσμο, να είναι αισιόδοξοι. Η κρίση - ξέρω ότι αυτό είναι κλισέ αλλά αποτελεί και την ευκαιρία - έχει κάποιες συγκεκριμένες αιτίες, δηλαδή είναι μια ευκαιρία να αντιμετωπιστούν ριζικά οι αιτίες της. Είμαι πολύ αισιόδοξος, και πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα».

Μεταξύ άλλων η συζήτηση στράφηκε γύρω από θέματα όπως, πως μπορεί κάποιος φοιτητής ή early graduate να εργαστεί για τα Ηνωμένα Έθνη και αν είναι καλύτερο τελικά να δουλεύεις για έναν τέτοιο οργανισμό ή να κάνεις κάτι δικό σου και να είσαι self employed. Επίσης, πως θα μπορούσε κάποια εταιρεία από την Ελλάδα η κάποιο agency να δουλέψει με τα Ηνωμένα Έθνη ή για τα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως πάντα λέω,

όσο δύσκολη και αν είναι σήμερα η κατάσταση, υπήρξε και πιο δύσκολη, άρα πάμε προς κάπου καλύτερα. Φυσικά, στην Ελλάδα έχουμε και κάτι άλλο μαγικό, έχουμε την έννοια της οικογένειας πολύ κοντά μας. Οπότε αν αξιοποιήσουμε αυτό μαζί με την κληρονομιά μας ως Έλληνες, τα πράγματα τότε θα είναι πιο εύκολα και στην καθημερινότητα μας.

Ανάμεσα στις πολλές ερωτήσεις που δεχτήκαμε, το ενδιαφέρον των περισσότερων ατόμων κινήθηκε ως προς το πώς τα Ηνωμένα Έθνη αντιλαμβάνονται την προσφυγική κρίση και αν έχει αρχίσει να φθίνει το δικό τους ενδιαφέρον, όπως νιώθουν πολλοί Έλληνες ότι έχει αρχίσει να φθίνει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινότητας για την ελληνική κρίση. Αλλά και πώς μπορούν τα Ηνωμένα Έθνη να αντιμετωπίσουν και να βοηθήσουν την Ελλάδα όσον αφορά το χρέος. Και τέλος, τι πρέπει να γίνει, σε συνδυασμό με τα Ηνωμένα Έθνη και την Ελληνική Κοινωνία των Πολιτών για να μειωθεί το ποσοστό της νεανικής ανεργίας.

Για περισσότερες ερωτήσεις, πιο ειδικού περιεχομένου, μπορείτε να απευθυνθείτε στην σελίδα των Ηνωμένων Εθνών στο Facebook.

Και φυσικά βρείτε με στο Instagram για να συμμετέχετε στην επόμενη συνέντευξη και να απαντήσετε στις δικές σας ερωτήσεις και απορίες! Γιατί αυτά τα βίντεο δημιουργούνται από όλους εμάς.