Εσείς ξέρετε ποιο είναι το γρηγορότερο άθλημα στον κόσμο που παίζεται με μπάλα;

Σας έχω πει ποτέ για την ημέρα που έπαιξα Hurling; Ναι καλά διαβάσατε! ΟΧΙ Curling! Αλλά Hurling! Δεν μιλάω για αυτό το άθλημα που παίζεται στον πάγο. Αλλά για αυτό το άθλημα που παίζεται σε ωραιότατο χορτάρι, με ωραιότατα ρόπαλα και φυσικά απαραίτητα κράνη! Την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη λοιπόν θα έπρεπε να βρίσκομαι στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, καθώς θα παρέδιδα ένα εντατικό διήμερο training με θέμα τις πωλήσεις σε μια εταιρία εκεί!
ioanna fotopoulou

Σας έχω πει ποτέ για την ημέρα που έπαιξα Hurling; Ναι καλά διαβάσατε! ΟΧΙ Curling! Αλλά Hurling! Δεν μιλάω για αυτό το άθλημα που παίζεται στον πάγο.

Αλλά για αυτό το άθλημα! Που παίζεται σε ωραιότατο χορτάρι, με ωραιότατα ρόπαλα και φυσικά απαραίτητα κράνη!

Την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη λοιπόν θα έπρεπε να βρίσκομαι στην πρωτεύουσα της Ελβετίας, την Βέρνη, καθώς θα παρέδιδα ένα εντατικό διήμερο training με θέμα τις πωλήσεις σε μια εταιρία εκεί!

Φυσικά καθώς οι ημερομηνίες βόλευαν, αποφάσισα να περάσω το ανωτέρω σαββατοκύριακο στην Ελβετία. Πολλοί φίλοι από τις Βρυξέλλες βρίσκονται πλέον στην Λωζάνη. Έτσι ήταν μια καλή ευκαιρία. Φυσικά περίμενα ότι θα είναι ένα ταξίδι σαν τα υπόλοιπα! Όπου κάνεις food tourism, μουσεία και καφέδες στα ενδιάμεσα. Ωστόσο ποτέ δεν υπολογίζω ότι όπως τα δικά μου ταξίδια δεν έχουν ποτέ αυτό το μοτίβο έτσι αντίστοιχα και οι φίλοι μου δεν σχεδιάζουν με βάση αυτή την κοσμοθεωρία τα σαββατοκύριακά τους.

Να μου πείτε για αυτό είμαστε φίλοι! ΝΑΙ! Όμως δεν περίμενα ποτέ αυτό που τελικά ζήσαμε!

Σάββατο 8:00, 9 βαθμοί Κελσίου, 5 ώρες ύπνου

Μεταφερθήκαμε στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων. 30 περίπου άνθρωποι. Τελείως ανεκπαίδευτοι. Και 3 εκπαιδευτές που είχαν φτάσει εκείνη την ημέρα στην Λωζάνη από την Ιρλανδία! Μόνο και μόνο για να μας μάθουν πως παίζεται το γρηγορότερο άθλημα με μπάλα στον κόσμο!

Άθλημα με μεγάλη ιστορία στην Ιρλανδία το Hurling είναι κάτι ανάμεσα σε Lacrosse....

... σε Baseball ...

... σε Hockey ...

... και πολύ αδρεναλίνη ...

Όσο για τους κανόνες; Όλοι οι κανόνες των προηγούμενων παιχνιδιών μαζί! Και λίγοι παραπάνω!

- Δε μπορείς να κρατάς την μπάλα στα χέρια σου καθόλου. Εάν θέλεις να τρέξεις με την μπάλα πρέπει αυτή να στέκεται πάνω στο μπαστούνι σου. Ωστόσο δεν μπορείς να τρέξεις με αυτή επάνω στο μπαστούνι για πάνω από 3 δευτερόλεπτα. Θα πρέπει να την πιάσεις και να την ξαναφήσεις ή να την χτυπήσεις στο πάτωμα και πάλι επάνω.

- Δε μπορείς να πιάσεις την μπάλα από κάτω με το χέρι, παρά μόνο να την σηκώσεις με το μπαστούνι ενώ είσαι σε κίνηση πάντα! Δε μπορείς να πάρεις τον χρόνο σου σαν άνθρωπος και να τη σηκώσεις φυσικά!

- Επιτρέπεται να χτυπάς το μπαστούνι του αντιπάλου σου, εάν αυτός είναι έτοιμος να πάρει την μπάλα. Αλλά ακόμη και όταν δεν είναι έτοιμος μπορείς να το κάνεις για να του κόψεις την φόρα στο τρέξιμο.

- Για να δώσεις πάσα μπορείς να το κάνεις με το χέρι αλλά θα πρέπει πρώτα η μπάλα να έχει φύγει από το χέρι σου, να βρίσκεται στον αέρα και μετά απλά να την χτυπήσεις με το χέρι σου για να την δώσεις. Εάν δεν κάνεις αυτό, είναι πολύ απλά φάουλ!

- Για να σκοράρεις μπορείς να το κάνεις και με τα χέρια ή τα πόδια σου! Αλλά δε συστήνεται γιατί δεν είναι αρκετά δυνατό για να τρομάξει τον τερματοφύλακα όπως με το ροπαλο!

- Όταν ρίχνεις πέναλτι στέκονται 3 μπροστά στην εστία και όχι μόνο ένας!

- Δεν υπάρχει η έννοια του offsite! Τι αγαλλίαση για όλον αυτόν τον κόσμο που ποτέ δεν με καταλάβαινε όταν προσπαθούσα να τους εξηγήσω τι είναι το οφσάιτ!

Και άλλοι πολλοί κανόνες!

Ωστόσο το ευχαριστηθήκαμε! Αν παίξαμε σωστά; Μάλλον όχι! Αν παίξαμε καλα; Σίγουρα όχι! Αλλά η ζωή βρίσκεται κάπου εκεί, στις εμπειρίες που μοιράζεσαι με ανθρώπους που αγαπάς και στη συλλογικότητα!