Αποκλειστικό: Η συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα για το Impact Hub Athens

Τέλος, καθώς ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, του ζητάω μια τελευταία συμβουλή και την γνώμη του για το αν θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε και άλλο την ομάδα μας εδώ στην Αθήνα. Absolutely μου απαντάει. Κ. Μπαράκ, του λέω, θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπάμε και σας περιμένουμε να εργαστείτε μαζί μας με ανυπομονησία.
SAUL LOEB via Getty Images

Πρόσφατα είχα την ευκαιρία να πάρω συνέντευξη από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Μπαράκ Ομπάμα και να ζητήσω την άποψη του για την δουλειά που κάνουμε καθημερινά στο Impact Hub της Αθήνας και για όλα όσα προσφέρουμε και θα προσφέρουμε στο μέλλον.

Οκ εντάξει δεν του πήρα πραγματικά συνέντευξη. Είμαι όμως σίγουρη ότι εάν του είχα μιλήσει τελικά, η κουβέντα μας θα πήγαινε κάπως έτσι:

Στην ερώτηση μου εάν μπορεί η κοινότητα του Impact Hub Athens να αλλάξει την ελληνική πραγματικότητα και την κοινωνία μας. Η απάντηση του απλή και αποστομωτική!

Στην ερώτηση μου εάν οι φήμες που τον θέλουν να έρθει να προσφέρει εθελοντική εργασία για το Impact Hub Athens αφου τελειώσει με την θητεία του είναι αληθινές:

Στην ερώτηση πως πίστευε ότι ήταν η Αθήνα πριν από την δημιουργία του Impact Hub πριν από δυο χρόνια ο Πρόεδρος είναι στα πρόθυρα της απόγνωσης και μου ζητάει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για αυτόν τον χώρο:

Όταν του λέω ότι το YouRule κέρδισε το περσινό βραβείο στα Social Impact Awards του Impact Hub μου απαντάει φυσικά: Ιωάννα εσύ και η ομάδα σας Rule. Κοινώς You Rule guys.

Όταν του ανακοινώνω ότι και φέτος παρά τις οικονομικές δυσκολίες θα διεξαχθούν και πάλι τα βραβεία γιατί η ζωή δεν σταματάει και είναι πολύ σημαντικό να επιβραβεύουμε όσους δουλεύουν σκληρά για να αλλάξουν την χώρα μας!

Όταν του κάνω μια ανασκόπηση των events που έρχονται στο Impact Hub μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου δεν παίρνω καν απάντηση, καθώς είναι πολύ περήφανος για το έργο μας και το δείχνει:

Τέλος, καθώς ο χρόνος μας είναι περιορισμένος, του ζητάω μια τελευταία συμβουλή και την γνώμη του για το αν θα καταφέρουμε να μεγαλώσουμε και άλλο την ομάδα μας εδώ στην Αθήνα. Absolutely μου απαντάει.

-Κ. Μπαράκ, του λέω, θέλω να ξέρετε ότι σας αγαπάμε και σας περιμένουμε να εργαστείτε μαζί μας με ανυπομονησία.

-Σας ευχαριστω πολύ, Yes We Can

-Εγώ σε ευχαριστώ Ιωάννα.