Ιωάννης Κεντ
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Ιωάννης Κεντ
Ο Ιωάννης Κεντ είναι ένας επιχειρηματίας στο χώρο του τουρισμού όπου με καλή γνώση της αγοράς, και άριστη επιχειρηματική διορατικότητα είχε ενεργό συμμετοχή σε μια σειρά από επιτυχημένες εξελίξεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές.

Έχει καταφέρει να χτίσει την αξία τόσο ως σύμβουλος όσο και ως επιχειρηματίας σε οκτώ μεγάλες εταιρίες, έξι εκ των οποίων εμπλέκονται σε Εξαγορές & Συγχωνεύσεις σε διάστημα μικρότερο των 24 μηνών από την Ίδρυσή τους. Συμμετείχε στην ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης που υπηρέτησε μέχρι πρόσφατα ως Principal στην Jermyn Street Real Estate Fund IV LP, υπό την ομπρέλα της AGC Equity Partners. Είναι ο ιδρυτής της αλυσίδας Aquis Hotels & Resorts, που στο αποκορύφωμά της λειτουργούσε 14 ξενοδοχεία στην Ελλάδα και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής στο Encore Capital LLC.

Πριν από την Aquis Hotels, ο Ιωάννης ήταν ο ιδρυτής και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Youtravel.com, η πρώτη dotcom start up στην οποία επένδυσε η Barclays Ventures. Ίδρυσε επίσης MedHotels.com και TravelBargains.co.uk φέρνοντας επανάσταση στο έως τότε παραδοσιακό μοντέλο πακέτων διακοπών και εισήγαγε τα «δυναμικά πακέτα» στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.

Και οι δύο εταιρίες εξαγοράστηκαν από Lastminute.com, και ο Κεντ διορίστηκε ως Διευθύνων Σύμβουλος της Lastminute.com του Ηνωμένου Βασιλείου με παγκόσμια ευθύνη για την προμήθεια των ξενοδοχείων. Είχε εμπλακεί επίσης στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων το 2005, όταν η Sabre Holdings ΗΠΑ απέκτησε τη lastminute.com.  

Δημοσιεύσεις από Ιωάννης Κεντ

Γιατί να επενδύσει κάποιος στην τουριστική βιομηχανία της Ελλάδος σήμερα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 17 Δεκέμβριος 2015 | 1:18 πμ

Τα τελευταία χρόνια και παρά την οικονομική κρίση, ο ελληνικός τουρισμός άρχισε να αποτελεί πόλο έλξης του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος. Ωστόσο, πολλοί είναι ακόμα εκείνοι που διστάζουν, πιστεύοντας ότι το να επενδύσουν στην ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι ακόμα κάτι θεωρητικό, πολύπλοκο ή και ουτοπικό. Ο τουρισμός στην Ελλάδα είναι σήμερα...

Διαβάστε την Ανάρτηση