Julie R. Thomson
ΛΑΒΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΌ Julie R. Thomson
 

Δημοσιεύσεις από Julie R. Thomson

Να γιατί μπορείτε να καταναλώνετε άφοβα σπόρους κάνναβης

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 13 Σεπτέμβριος 2017 | 3:13 μμ

Οι σπόροι κάνναβης βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα ράφια των βιολογικών προϊόντων και μάλιστα η διατροφική του αξία είναι αναγνωρισμένη, αφού είναι εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης και απαραίτητων στοιχείων όπως το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Αν και τα τελευταία χρόνια οι σπόροι...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Κι όμως, τα βιδωτά καπάκια στα μπουκάλια του κρασιού είναι πολύ καλύτερα από το φελλό

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 6 Αύγουστος 2017 | 12:57 πμ

Κατά πάσα πιθανότητα το κάνετε χωρίς καν να το καταλάβετε: βλέπετε ένα μπουκάλι κρασιού με βιδωτό καπάκι και υποθέτετε πως είναι μια φτηνή και κακής ποιότητας ποικιλία. Να όμως που κάνετε λάθος -τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις.

Μπορεί κάποτε τα κρασιά με βιδωτό καπάκι να θεωρούνταν «φτηνιάρικα», αλλά κάτι τέτοιο δεν...

Διαβάστε την Ανάρτηση

5 τρόποι που η μαγειρική κάνει καλό στην ψυχολογία σας

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 26 Ιούλιος 2017 | 11:39 μμ

Στους συνεχώς αυξανόμενους ρυθμούς της ζωής μας είναι δύσκολο να βρούμε τον χρόνο να μαγειρέψουμε, ειδικά αν πρόκειται να μαγειρέψουμε για μια ολόκληρη οικογένεια.

Πολλοί ψάχνουν κόλπα να βολέψουν την μαγειρική στο καθημερινό ωράριό τους, γιαυτό άλλωστε είναι τόσο της μόδας οι συνταγές «δύο υλικών», τα γεύματα «με μία κατσαρόλα»,...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Γιατί οι αναμνήσεις που έχουμε γύρω από το φαγητό είναι τόσο ισχυρές;

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 13 Μάιος 2017 | 3:28 μμ

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μία ανάμνηση από ένα φαγητό που μας γυρίζει τα παιδικά μας χρόνια. Μπορεί να είναι κάτι απλό όπως μία σοκολάτα που μας έδιναν όταν ήμασταν μικροί ή κάτι άλλο πιο εξελιγμένο που θυμίζει την πρώτη αποτυχία στην κουζίνα. Ανεξάρτητα με την σημασία, οι αναμνήσεις που...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Τι τρώνε οι Νορβηγοί και είναι οι πιο υγιείς άνθρωποι του πλανήτη;

(27) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 20 Απρίλιος 2017 | 2:29 μμ

Η Unesco πριν από μερικές μέρες έδωσε στην δημοσιότητα την έκθεση Human Development, σύμφωνα με την οποία η Νορβηγία αποτελεί πρότυπο υγείας για τον υπόλοιπο κόσμο. Η έκθεση εξέτασε πολλούς παράγοντες όπως το προσδόκιμο ζωής και τον μέσο όρο των ετών που περνά κανείς στο σχολείο και η...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ο «100% φυσικός χυμός πορτοκάλι» που αγοράσατε, μάλλον δεν είναι όσο φυσικός νομίζετε

(5) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 17 Μάρτιος 2017 | 10:40 μμ

Όταν παίρνουμε από το σούπερ μάρκετ ένα φυσικό χυμό πορτοκάλι που πάνω στη συσκευασία του αναγράφεται «100% χυμός πορτοκαλιού, όχι συμπυκνωμένος», η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό είναι κάτι τέτοιο:

Μας το υποδεικνύει η ίδια η συσκευασία, οπότε είναι φυσιολογικό να φανταστούμε πως κάπως έτσι παράχθηκε ο χυμός που περιέχει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, η πραγματικότητα δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο διαφορετική. Ο αγορασμένος «φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού» που πίνουμε κάθε πρωί, φτιάχνεται στην πραγματικότητα από πορτοκάλια που πολτοποιούνται από μια τεράστια μηχανή επεξεργασίας προκειμένου να απομυζήσουν το χυμό τους.

Η εν λόγω διαδικασία, γίνεται κάπως έτσι:

Δείτε το βίντεο εδώ

Αυτό δεν είναι και τόσο κακό, αλλά δυστυχώς η όλη υπόθεση δεν σταματά εκεί. Το βιβλίο της Alissa Hamilton «Squeezed: What You Don't Know About Orange Juice», εξήγησε το 2010 πως απαιτείται πολλή περισσότερη δουλειά για να δημιουργηθεί ο εμπορευματοποιημένος χυμός πορτοκαλιού. Και μιλάμε για δουλειά που δεν έχει τίποτα το «φυσικό» στη διαδικασία που ακολουθεί.

Και αυτό γιατί παρότι η εποχή των πορτοκαλιών έρχεται μόνο μια συγκεκριμένη περίοδο κάθε χρόνο -η οποία διαφέρει ανάλογα με την ποικιλία του πορτοκαλιού- ο χυμός πορτοκαλιού είναι κάτι που οι πελάτες αποζητούν όλο το χρόνο, με αποτέλεσμα οι εταιρείες να χρειάζεται να αποθηκεύουν τον χυμό για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους. Προκειμένου να το κάνουν αυτό χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χυμό, αποθηκεύουν το χυμό σε ασηπτικές δεξαμενές εκατομμυρίων γαλονιών, αφαιρώντας το οξυγόνο από αυτές.

Να τι πρέπει να γνωρίζετε: όταν το οξυγόνο αφαιρείται από το χυμό, μαζί του αφαιρούνται και τα φυσικά χημικά που υπάρχουν σε αυτόν και τα οποία του δίνουν τη χαρακτηριστική γεύση και μυρωδιά του. Η Karen Mathis από το Florida Department of Citrus είπε στη HuffPost το 2011:

«Κατά την επεξεργασία, φυσικά συστατικά όπως το άρωμα πορτοκαλιού, το έλαιο πορτοκαλιού από τη φλούδα και ο πολτός, μπορεί να διαχωριστούν από το χυμό πορτοκαλιού. Μετά την παστερίωση του χυμού, αυτά τα φυσικά συστατικά μπορούν να προστεθούν στο χυμό για να βελτιστοποιήσουν τη γεύση του».

orange juice

Με άλλα λόγια, πριν συσκευαστεί ο χυμός, οι εταιρείες του προσθέτουν τη γεύση και το άρωμά του, με κάτι που στη βιομηχανία ονομάζεται «πακέτα γεύσης» (flavor packs), τα οποία δεν είναι φυσικά διατροφικά προϊόντα αλλά ειδικά σχεδιασμένα από εταιρείες γεύσης και αρώματος. Ναι, μιλάμε για τις ίδιες εταιρείες που κατασκευάζουν τα αρώματά σας.

Αυτά τα πακέτα γεύσης είναι ο λόγος που κάθε συσκευασμένος χυμός πορτοκαλιού από μια εταιρεία έχει ακριβώς την ίδια γεύση, παρά το γεγονός πως η γεύση αυτή δεν έχει σχέση με το ίδιο το φρούτο. Αυτός είναι επίσης και ο λόγος που κάθε εταιρεία χυμού πορτοκαλιού έχει τη δική της ξεχωριστή γεύση, καθώς κάθε εταιρεία διαθέτει το δικό της πακέτο γεύσης.

Ο λόγος που η ύπαρξη των πακέτων γεύσης δεν αναγράφεται στα συστατικά του χυμού, είναι πως οι εταιρείες δεν υποχρεούνται από τον νόμο να το κάνουν, επειδή οι γεύσεις δεν κατασκευάζονται από τεχνητά συστατικά αλλά από στοιχεία και έλαια του φρούτου. Παρότι αυτό δεν είναι τόσο τρομακτικό όσο άλλα συστατικά που βρίσκονται σε κάποια τρόφιμα, αποδεικνύει πως ο φρέσκος χυμός πορτοκαλιού που πωλείται στα μαγαζιά είναι, στην πραγματικότητα, επεξεργασμένη τροφή.

Γι' αυτό καλύτερα να επενδύσετε σε έναν καλό αποχυμωτή και την τοπική σας λαϊκή αγορά, από εδώ και...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ποια τρόφιμα μπορείτε να φάτε ακόμα κι αν είναι μουχλιασμένα;

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 24 Φεβρουάριος 2017 | 1:14 μμ

Η μούχλα είναι μία αρκετά ισχυρή ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να πετάξετε κάποιο τρόφιμο ή φαγητό. Αυτό το ένστικτό σας είναι σωστό, αφού η μούχλα μπορεί να σας αρρωστήσει, αλλά αυτό δεν ισχύει για όλα τα τρόφιμα.

Και δεν μιλάμε για το ροκφόρ, το οποίο είναι το διάσημο...

Διαβάστε την Ανάρτηση

9 τρόφιμα που δεν έχουν ημερομηνία λήξης

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 19 Σεπτέμβριος 2016 | 2:17 μμ

Πολλά ακούγονται για τις ημερομηνίες λήξης τροφίμων και για την διαφορά που υπάρχει ανάμεσα στην ημερομηνία λήξης και την ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση».

Υπάρχουν και μερικά τρόφιμα, όμως, τα οποία δεν χαλάνε ποτέ και μπορείτε να τα κρατήσετε για πάντα σπίτι σας (τουλάχιστον μέχρι να τα καταναλώσετε). Δείτε ποια είναι...

Διαβάστε την Ανάρτηση

To food porn υπήρχε εδώ και εκατοντάδες χρόνια

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 24 Ιούλιος 2016 | 3:24 μμ

Η έννοια του food porn και η εμμονή με το φαγητό σε όλα τα επίπεδα είναι κάτι που χαρακτηρίζει την εποχή μας. Μας αρέσει να βγάζουμε φωτογραφίες φαγητών, να βλέπω λαχταριστά βίντεο και να τα μοιραζόμαστε όλα αυτά μέσω διαδικτύου. Αν και νομίζαμε ότι η εμμονή αυτή είναι σημείο των...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να ξαναζεστάνετε τις τηγανιτές πατάτες που έμειναν

(5) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 14 Ιούλιος 2016 | 8:26 μμ

Δεν συμβαίνει συχνά να μείνουν μερικές τηγανιτές πατάτες στο σπίτι, αλλά όταν συμβεί αυτό θέλουμε να είστε προετοιμασμένοι.

Το κακό με τις τηγανιτές πατάτες είναι ότι πρέπει να τρώγονται φρέσκες, αλλιώς χαλάει όλη η γεύση και η υφή τους. Με λίγα λόγια, οι κρύες τηγανιτές πατάτες δεν είναι ωραίες!

...
Διαβάστε την Ανάρτηση

3 κόλπα για να καταλάβετε αν ένα καρπούζι είναι ώριμο

(16) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 18 Ιούνιος 2016 | 3:33 μμ

Η αγορά ενός καρπουζιού είναι ρίσκο. Είναι μεγάλο σε μέγεθος, το οποίο σημαίνει ότι θα δεσμευτείτε σε μεγάλη ποσότητα φρούτου και δεν μπορείτε να γνωρίζετε πάντα ότι έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, αφού δεν μπορείτε, ούτε να το ζουλήξετε, ούτε να δείτε τι κρύβει μέσα.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν...

Διαβάστε την Ανάρτηση

7 μικρά μυστικά για να «απογειώσετε» τα ψητά λαχανικά σας

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 15 Μάρτιος 2016 | 4:37 μμ

Το καλό με τα ψητά λαχανικά είναι ότι και είναι πολύ γευστικά, αλλά και πανεύκολα στο μαγείρεμα. Ναι, δεν παύουν να είναι λαχανικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να γίνουν λαχταριστά. Εκτός αυτού, κάνουν καλό στην υγεία μας και τρώγονται όλο τον χρόνο.

Εάν θέλετε να εντάξετε...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Ποιος είπε ότι οι σταρ δεν τρώνε; 8 διάσημοι που αγαπάνε το φαγητό πιο πολύ από εσένα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 12 Ιανουάριος 2016 | 1:36 μμ

Συχνά έχουμε την αίσθηση ότι οι διάσημοι σταρ του Χόλιγουντ, επειδή βασίζονται πολύ στην εικόνα τους, δεν εκτιμούν το φαγητό όσο εμείς. Παρ' ολ' αυτά κάτι τέτοιο δεν ισχύει πάντα, αφού, τελικά, πολλοί είναι εκείνοι οι αγαπημένοι σταρ οι οποίοι δεν μπορούν να αντισταθούν σε ένα πιάτο καλό φαγητό, τουλάχιστον...

Διαβάστε την Ανάρτηση

11 λογαριασμοί στο Instagram που θα σας ανοίξουν την όρεξη

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 12 Νοέμβριος 2015 | 2:54 μμ

Η τεχνολογία μπορεί να έχει τα αρνητικά της, αλλά, σίγουρα έχει και πολλά θετικά. Ένα από αυτά είναι το γεγονός ότι χάρη στο Instagram και τις φωτογραφίες του μπορούμε να παρακολουθήσουμε ό,τι βρίσκουμε ενδιαφέρον, ό,τι μας εμπνέει και μας ευχαριστεί.

Ένα από αυτά είναι, φυσικά, το φαγητό! Αν είστε, λοιπόν,...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Θέλετε να βγάλετε λεφτά νοικιάζοντας το σπίτι σας στην Airbnb; Ιδού 14 χρήσιμες συμβουλές

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Οκτώβριος 2015 | 9:30 μμ

Το Airbnb είναι ένα δημοφιλές μέρος για να μείνει κανείς, ενώ είναι εύκολο για τον οποιοδήποτε έχει κάποιον χώρο να βγάλει χρήματα με το να τον νοικιάσει μέσω του site. Αλλά για κάποιον που μπαίνει τώρα στην αγορά του Airbnb, υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός. Πώς θα τα καταφέρετε να...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Από τον κόφτη μπανάνας στο πηρούνι για τουρσί: Δεκαέξι εντελώς άχρηστα εργαλεία για την κουζίνα σας

(1) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 23 Σεπτέμβριος 2015 | 6:54 μμ

Η πραγματικότητα είναι ότι χρειαζόμαστε πολύ λίγα πράγματα στην κουζίνα για να ετοιμάσουμε ένα νόστιμο γεύμα. Μία καλή κατσαρόλα, ένα καλό τηγάνι και ένα κοφτερό μαχαίρι είναι ό,τι χρειάζεστε από άποψη εξοπλισμού. Αυτό που, σίγουρα, δεν χρειάζεστε είναι έναν κόφτη για την μπανάνα (που φαίνεται να είναι πιο δύσκολο στο...

Διαβάστε την Ανάρτηση

Αυτό είναι το λάθος που (ίσως) κάνετε όταν φτιάχνετε μπέικον

(2) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 22 Σεπτέμβριος 2015 | 2:13 μμ

Εάν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που αγαπούν το μπέικον (στην πλειοψηφία δηλαδή) τότε θα έχετε βρει τον τρόπο για να το ενσωματώσετε σε κάθε φαγητό, κάθε στιγμή της ημέρας. Μαζί με τα πρωινά σας αβγά, στο μεσημεριανό σας σάντουιτς ή στην βραδινή σας πίτσα, όπου κι αν το βάλετε καταφέρνει...

Διαβάστε την Ανάρτηση

9 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για την μαγιονέζα

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 19 Σεπτέμβριος 2015 | 12:58 πμ

Υπάρχουν άνθρωποι που την λατρεύουν τόσο πολύ που συνοδεύει κάθε τους γεύμα. Ο λόγος για την μαγιονέζα, που μπορεί να νοστιμίσει ακόμα και το πιο βαρετό και άνοστο φαγητό. Την βάζετε παντού, αλλά είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε τα πάντα για αυτή;

via GIPHY


1. H μαγιονέζα φτιάχνεται με λάδι, κρόκο αβγού και χυμό λεμόνι (ή ξύδι). Όταν φτιάξει κανείς σπιτική μαγιονέζα θα διαπιστώσει ότι λίγη σχέση έχει με αυτή που υπάρχει στο εμπόριο.

2. Ο Μπαράκ Ομπάμα σιχαίνεται την μαγιονέζα.

3. Πολλές από τις σος έχουν ως βάση τη μαγιονέζα.

4. Η μαγιονέζα θεωρείται ότι εφευρέθηκε το 1756 από έναν Γάλλο σεφ. Και πήρε το όνομά της προς τιμήν μίας μάχης στο Port Mahon. Παρ' ολ' αυτά οι Ισπανοί υποστηρίζουν ότι η συνταγή της μαγιονέζας είναι δική τους και ότι οι Γάλλοι τους την έκλεψαν.

5. Λέγεται ότι η μαγιονέζα του εμπορίου είναι καλό φάρμακο για τις ψείρες.

6. Η Hellmann's ξεκίνησε ως μία διάσημη σάλτσα σε ένα ντελικατέσεν της Νέας Υόρκης που είχε ο Richard Hellmann.

7. Μπορείτε να φτιάξετε μαγιονέζα και χωρίς αβγά.

8. Η Μαγιονέζα έχει μεγάλη πυκνότητα σε θερμίδες. Μόνο 100 γραμμάρια μαγιονέζα έχουν 700 θερμίδες.

9. Η μαγιονέζα είναι ένας απλός τρόπος για να δώσετε λάμψη στα φυτά που έχετε στο σπίτι.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost....

Διαβάστε την Ανάρτηση

Το αβοκάντο σας κάνει καλό και αυτοί οι 10 λόγοι θα σας πείσουν

(2) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 31 Αύγουστος 2015 | 3:06 πμ

Το αβοκάντο δεν το αγαπούν όλοι. Όσοι, όμως, το έχουν εντάξει στη διατροφή τους, γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπορείς να το φας σχεδόν με τα πάντα και μάλιστα κάθε ώρα της ημέρας. Όχι μόνο είναι πεντανόστιμο, αλλά είναι και ωφέλιμο για την υγεία. Εάν ψάχνετε κίνητρο για να γίνει το...

Διαβάστε την Ανάρτηση

10 λόγοι που οι λάτρεις της σοκολάτας βγαίνουν κερδισμένοι στη ζωή

(0) Σχόλια | Δημοσιεύθηκε 17 Αύγουστος 2015 | 5:32 μμ

Υπάρχουν δύο είδη ανθρώπων. Εκείνοι που αγαπούν τη σοκολάτα και εκείνοι που δεν ενδιαφέρονται για την πλούσια υφή της και την λαχταριστή της γεύση (δεν ξέρουμε ποιοι ανήκουν στη δεύτερη κατηγορία).

Η σοκολάτα έχει τη μαγική ιδιότητα να μετατρέπει μία άσχημη ημέρα σε κάτι όμορφο και να μας κάνει να...

Διαβάστε την Ανάρτηση