Νότης Σφακιανάκης - Θέμος Αναστασιάδης: «Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα...»

Όσο για τα πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα του ευρώ, που έχουν οι Σύριες μανάδες, κάνει πως δεν καταλαβαίνει που τα βρήκαν; Οι άνθρωποι έχουν πουλήσει όσο-όσο την όποια περιουσία τους για να πληρώσουν τους δουλέμπορους και αφού έρθουν στην Ελλάδα, για να κάνουν πλούσιους τους καντινιέρηδες στα Τέμπη και στην Ειδομένη, με 8 ευρώ την τουαλέτα και 4 ευρώ την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων. Τους σύγχρονους μαυραγορίτες που εκμεταλλεύονται τους δυστυχισμένους και επιτίθενται στους εθελοντές που βοηθούν τους πρόσφυγες, γιατί τους χαλάνε τη «μπίζνα».
Mike Flokis via Getty Images

Τελευταία, παρατηρούμε μια άνοδο των ιδιαίτερα ακραίων απόψεων, είτε μιλάμε για πολιτικά ή κοινωνικά θέματα, πράγμα που θα πρέπει να αρχίσει να μας ανησυχεί.

Τον χορό άνοιξε ο γνωστός λαϊκός βάρδος Νότης Σφακιανάκης, με τις αισχρές του απόψεις για το προσφυγικό ζήτημα που μας ταλανίζει τον τελευταίο καιρό. Ο Νότης Σφακιανάκης έδωσε συνέντευξη στην κυπριακή τηλεόραση του ΡΙΚ, δίνοντας ένα ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας και φανατισμού.

Το χειρότερο είναι πως χρησιμοποιήσε έξυπνα τεχνάσματα για να κοροϊδέψει το κοινό του και να εκφράσει τις απεχθέστερες απόψεις με τα ομορφότερα λόγια. Ο ίδιος μας αναφέρει πως δεν βάζει ταμπέλες στις πολιτικές του πεποιθήσεις, δεν εντάσσεται σε αριστερό ή δεξιό χώρο, αλλά τα λέει αυτά επειδή είναι πατριώτης. Είναι τόσο πατριώτης που πριν μερικά χρόνια μονοπώλησε τα τηλεοπτικά κανάλια, δηλώνοντας προς τους θαμώνες του νυχτερινού κέντρου που εμφανίζονταν, πως είναι «Βούλγαροι». Τότε για να το πάρει πίσω, είπε πως μίλαγε για τη μάρκα του ρολογιού του... Δεν είναι κακό να είναι κάποιος βουλγαρικής εθνικής καταγωγής, είναι άσχημο όμως να το χρησιμοποιείς για να χαρακτηρίζεις έτσι ελληνικό πληθυσμό, ενώ ξέρεις πως τους ενοχλεί.

Επίσης, ο πολύς Νότης Σφακιανάκης, πέρα από το να χτίσει βίλα όμοια της Κνωσσού, τι άλλο έχει κάνει για να δείχνει την πατριωτική του υπερηφάνεια; Ξέχασα, τραγούδησε τη «Στέλλα τη Σμυρνιά», με τον ιδιαίτερα τιμητικό στίχο-για όλους όσους έχουμε μικρασιατική καταγωγή-«με το χασίσι έχει κολλήσει».

Οι πρόσφυγες, κατά τη γνώμη του, είναι «ριψάσπιδες», μάλλον του άρεσε η λέξη και είπε να την χρησιμοποιήσει, ασχέτως που δεν ταιριάζει. Ρίψασπις, στην αρχαιότητα ήταν κάποιος που ρίχνει την ασπίδα του και το βάζει στα πόδια, διακινδυνεύοντας τη ζωή των συμπολεμιστών του. Εδώ μιλάμε για άμαχο πληθυσμό, που κατά κύριο λόγο απαρτίζεται από οικογένειες και πολλούς ασυνόδευτους ανηλίκους, ακόμα και άτομα με κινητικά προβλήματα. Αυτοί θα πήγαιναν να πολεμήσουν;

Ακόμη, δεν καταλαβαίνει τι είναι εμφύλιος πόλεμος. Μάλλον δεν διαθέτει την υποτυπώδη ιστορική μνήμη, καθώς και η χώρα μας το 1946-1949, βρισκόταν σε εμφύλια πολεμική σύρραξη. Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα στη Συρία (Άσαντ, αντάρτες κατά του Άσαντ, ISIS και οι Κούρδοι κατά του ISIS) και τόσο πολύπλοκη η κατάσταση, που δεν μπορεί κάποιος να εκφέρει μια τόσο υπεραπλουστευμένη άποψη κατά των προσφύγων. Όταν η χώρα σου γίνεται κομμάτια και η ζωή σου βρίσκεται σε κίνδυνο, τι θα κάνεις; Να αγωνιστείς υπέρ τίνος; Ειδικά αν πρέπει να προστατεύσεις την οικογένεια σου και τους ανθρώπους σου.

Όσο για τα πορτοφόλια γεμάτα 500άρικα του ευρώ, που έχουν οι Σύριες μανάδες, κάνει πως δεν καταλαβαίνει που τα βρήκαν; Οι άνθρωποι έχουν πουλήσει όσο-όσο την όποια περιουσία τους για να πληρώσουν τους δουλέμπορους και αφού έρθουν στην Ελλάδα, για να κάνουν πλούσιους τους καντινιέρηδες στα Τέμπη και στην Ειδομένη, με 8 ευρώ την τουαλέτα και 4 ευρώ την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων. Τους σύγχρονους μαυραγορίτες που εκμεταλλεύονται τους δυστυχισμένους και επιτίθενται στους εθελοντές που βοηθούν τους πρόσφυγες, γιατί τους χαλάνε τη «μπίζνα».

Δεν έλειψε να πει πως «βιάζουν την πατρίδα μας» οι πρόσφυγες, μια κοινή άποψη με εκείνη του Θέμου Αναστασιάδη, ο οποίος έχοντας καλεσμένη του την Μαρία Συνατσάκη, την Τρίτη στις 15 Μαρτίου, προσπάθησε να τη στριμώξει ώστε να βγάλει «λαβράκι» αναφέροντας το θέμα ενός πιθανού βιασμού της... από πρόσφυγες.

Επειδή η Μαίρη Συνατσάκη βοηθάει τους πρόσφυγες και είναι υπέρ αυτών, φάνηκε πως της τα είχε «μαζεμένα» και τη ρώτησε ανοικτά αφού έκανε την «πονηρή», αν θα έλεγε τα ίδια αν της την έπεφταν οι σεξουαλικά πεινασμένοι-κατά την άποψη του πάντα- πρόσφυγες. Η Μαίρη Συνατσάκη, απάντησε πολύ σωστά και μετρημένα και επέμενε στις θέσεις της, για να λάβει την απάντηση του παρουσιαστή-εκδότη πως «είναι στο DNA των Ινδών να βιάζουν».

Καταρχήν, οι πρόσφυγες είναι Σύριοι κατά πλειοψηφία και μαζί τους υπάρχουν και Ιρακινοί καθώς και Αφγανοί, τους Ινδούς που τους είδε; Ακόμη, έγινε και βιολόγος-γενετιστής και μπορεί να ξέρει η κάθε εθνικότητα τι κουσούρι κουβαλάει; Για μας τους Έλληνες τι λέει ο μεγάλος επιστήμονας;

Πάντως, το περασμένο καλοκαίρι του 2015, στις 9 Αυγούστου συγκεκριμένα, ο κύριος Θέμος Αναστασιάδης με την ιδιότητα του εκδότη, φιλοξένησε στο «Πρώτο Θέμα», την στήλη του Δημήτρη Δανίκα, «Danika kai agyrista», στην οποία ο κύριος Δανίκας έδινε χρυσό μετάλλιο "babe I' m gonna rape you" («μωρό θα σε βιάσω»), στο «Ψηλό διχτυωτό καλσόν της Άμπιγκεϊλ Ράτσφορντ!»

Βέβαια, ο Θέμος Αναστασιάδης μάλλον δεν έδωσε βάση στο «βραβείο βιασμού» του συνεργάτη του, καθώς ένας βιασμός ή μια επιθυμία βιασμού από έναν Έλληνα, δεν είναι το ίδιο πράγμα από έναν βιασμό αλλοδαπού δράστη. Ίσα ίσα, μπορεί να θεωρηθεί και ως κάτι καλό! Την βρήκε τόσο θελκτική που θέλησε να της δώσει μετάλλιο βιασμού! Μα, δεν είναι υπέροχο;

Βλέπουμε πως άνθρωποι σαν τον Νότη Σφακιανάκη και τον Θέμο Αναστασιάδη, έχοντας συναίσθηση της λαοφιλίας τους, προσπαθούν να περάσουν την ακροδεξιά τους agenda. Ας μην τους το επιτρέψουμε. Ας μην αφήσουμε να καταστραφεί η δημοκρατία μας και η όποια ανθρωπιά μας έχει μείνει.

Δημοφιλή