Ημερολόγιο εκλογών # -13

Η HuffPost Greece, μετρά αντίστροφα για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Κάθε βράδυ ένας διαφορετικός δημοσιογράφος του Newsroom, ποστάρει για τις ημέρες των εκλογών, σε αυτό το blog, όλα όσα του έκαναν κλικ.
Amanda Schutz/Flickr

Το ημερολόγιο- και φαντάζομαι θα συμφωνήσετε μαζί μου- έχει την έννοια της εκμυστήρευσης και αφού εδώ στη HuffPost Greece αποφασίσαμε «κρατήσουμε» ημερολόγιο εκλογών δεν μπορούμε να αποφύγουμε και την αποκάλυψη μερικών μυστικών.

Κοινώς θα τσαλακώσουμε και θα τσαλακωθούμε...

Τα παλιά τα χρόνια λοιπόν όπου βασιλιάς του Τύπου ήταν οι εφημερίδες υπήρχε μια σίγουρη συνταγή για να ξεπουλήσεις. Άκουγε στο τρίπτυχο «αίμα, σπέρμα, στέμμα» και απαντούσε στο «τί θέλει ο αναγνώστης». Στα σύγχρονα... πέτρινα χρόνια της διαδικτυακής δημοσιογραφίας, οι ειδικοί μας συμβουλεύουν να γράφουμε τακτικά για ομάδες αναγνωστών που είναι παθιασμένοι με τα πιστεύω τους, τα χόμπι τους κοκ.

Ενώ εμείς όμως νομίζαμε πως ανακαλύψαμε τη πυρίτιδα οι πολιτικοί, ήταν ήδη εκπαιδευμένοι να βρίσκουν το "target group" και να... πυροβολούν.

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο ίδιος που όλοι θυμόμαστε να ψέλνει στο Άγιο Όρος on camera, αισθάνθηκε την ανάγκη να διαβεβαιώσει τους ψηφοφόρους πως «Οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ» από τα δημόσια κτίρια της χώρας. Θυμίζω πως είναι το ίδιο πρόσωπο που βρέθηκε στην κεφαλή της πορείας στη Γαλλία μαζί με άλλους Ευρωπαίους ηγέτες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δολοφονική επίθεση στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo. Ξέρετε, το περιοδικό που είχε δημοσιεύσει σατυρικά σκίτσα του Μωάμεθ. Όπου στα γραφεία του 12 άνθρωποι δολοφονήθηκαν από φανατικούς της θρησκείας οι οποίοι δεν άντεξαν την «αποκαθήλωση» του Προφήτη...

Και ο Αλέξης Τσίπρας όμως, αφουγκραζόμενος την ανησυχία των Ελλήνων fun του κυνηγιού, συναντήθηκε με την αντίστοιχη Συνομοσπονδία Ελλάδας και καθησύχασε το φίλο κυνηγό πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα απαγορεύσει το αγαπημένο του χόμπι. Βλέπετε, είχαν κυκλοφορήσει κάτι ανυπόγραφες αφίσες με τέτοιο περιεχόμενο τις οποίες ο πρόεδρος χαρακτήρισε ως προϊόν προβοκάτσιας. Χαίρομαι που ξεκαθάρισε το θέμα γιατί έτσι μπορώ να σβήσω ένα από τα βασικά θέματα που ήθελα να μου απαντήσει ο εν δυνάμει πρωθυπουργός. Λίγα έχουν μείνει...

Στα top 3 δεν θα μπορούσα να μην βάλω τη δήλωση του Πάνου Καμμένου, το βιντεάκι του οποίου- μιλώντας ιντερνετιά- μπορεί να γίνει viral. Τί είπε; Κάλεσε τους νέους «να κλειδώσουν τους παππούδες στα σπίτια τους»! Αυτό, λέει, για να πάρουν τα νιάτα την κατάσταση στα χέρια τους. Εμένα βέβαια το μυαλό μου πάει αλλού...Ναι, ναι εκεί που πάει και το δικό σας. Πως όσο μεγαλύτερης ηλικίας ο ψηφοφόρος τόσο πιο...δεξιά πάει η ψήφος.

Τώρα βέβαια οφείλω να παραδεχτώ πως η είδηση που με προκάλεσε περισσότερο ήταν αυτή του πρώην συναδέλφου Αργύρη Ντινόπουλου: «Επιστράτευσαν βίντεο από κάμερα-ρουφιάνα». Η δήλωση έγινε προκειμένου να δικαιολογήσει τη φράση του «Ο Κουβέλης πληρώθηκε καλά» (για να μην εκλεγεί ΠτΔ και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές).

Ειλικρινά, θέλω να πιστέψω πως αυτό που εννοούσε ήταν το «άδειασμα» της ΔΗΜΑΡ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως άλλωστε ισχυρίστηκε και ο ίδιος. Αλλά ήμαρτον, όπως λέτε και στη ΝΔ, είναι αυτή φρασεολογία πολιτικού; Και αυτό αφορά και τη φρασεολογία του στο επίμαχο βίντεο.

Για το τέλος κρατάω:

-το bras de fer Τσίπρα με Δημήτρη Σταμάτη και υπουργό Οικονομικών όπου το βασικό ερώτημα είναι «Αυτά τα ομόλογα ποιος θα τα πληρώσει;», με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνει πρόθυμος και όλους τους άλλους να του λένε πως και να θέλει δεν γίνεται!

-στα 6εκ η προεκλογική διαφήμιση για τα κόμματα και ο Καμμίνης προειδοποιεί: «Θα ξηλώσουμε αφίσες από παντού»

-το προεκλογικό σποτάκι των ΑΝΕΛ που ακολουθεί τη «γραμμή» Σαμαρά δηλ. «ο ηγέτης και τα τέκνα του τόπου». Το καλύτερο όμως είναι στο τέλος. Δείτε πως ο Πάνος καθοδηγεί τον μικρό Αλέξη που πρέπει να... ξεκολλήσει.

Υ.Γ. 1 Να μην ξεχάσω πως τα περισσότερα κόμματα ανακοίνωσαν τα ψηφοδέλτια Επικρατείας. «Κρατάω» πως ήταν άνευ τακτ οι διαρροές ΣΥΡΙΖΑ «περιμένουμε απάντηση από Γαβρά διαφορετικά πάμε με τον καθηγητή Κωνσταντίνο Τσουκαλά ως επικεφαλής» αλλά και ότι τελικά το βόλεμα συνεργατών του κ. Σαμαρά στο Επικρατείας δεν φαίνεται να «πέρασε» και αυτό είναι παρήγορο και για λόγους που αφορούν τον ιδεολογικό προσανατολισμό μιας αναμφισβήτητα μεγάλης παράταξης.

Υ.Γ. 2 Αν και δεν είμαι φανατική του Facebook, παρακαλώ αγαπητοί υποψήφιοι σταματήστε με τα αιτήματα και τις προωθήσεις σελίδων. Θα αναγκαστώ να απέχω και εν μέσω εκλογών είναι ο μόνος τρόπος για να «βλέπω» τους φίλους μου.

Και πριν σας αποχαιρετίσω, μια παράκληση... Ψηφίστε!

«Καληνύχτα και Καλή Τύχη» (κλεμμένο)

Ημερολόγιο Εκλογών # -15

Δημοφιλή