Καινοτομίες στο Φεστιβάλ Αθηνών

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου, σκηνοθέτης ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 15-16 Ιουνίου, με την παράσταση REVOLTATHENS, στην Πειραιώς 260. Η ODCEnsemble/βυρσοδεψείο της Έλλης Παπακωνσταντίνου, ένας καλλιτεχνικός χώρος, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, συντελεί δραστικά στην καινοτομία, μας προσκαλεί στην παράσταση του Φεστιβάλ, και μας προκαλεί να φανταστούμε ότι κανείς μέσα στην αίθουσα δεν είναι Έλληνας, ότι βρισκόμαστε σε μία ξένη χώρα και μιλάμε (σ για την Ελληνική κρίση.
HuffPost Greece

Η Έλλη Παπακωνσταντίνου , σκηνοθέτης ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, 15-16 Ιουνίου, με την παράσταση REVOLTATHENS, στην Πειραιώς 260. Η ODCEnsemble/βυρσοδεψείο της Έλλης Παπακωνσταντίνου, ένας καλλιτεχνικός χώρος, ζωντανό κύτταρο πολιτισμού, συντελεί δραστικά στην καινοτομία, μας προσκαλεί στην παράσταση του Φεστιβάλ, και μας προκαλεί να φανταστούμε ότι κανείς μέσα στην αίθουσα δεν είναι Έλληνας, ότι βρισκόμαστε σε μία ξένη χώρα και μιλάμε (στα Αγγλικά)(με μετάφραση), για την Ελληνική κρίση- Είναι ένα μέσον αυτό για να δει το κοινό το θέμα από απόσταση.

Η REVOLTATHENS έρχεται στην Ελλάδα μετά από μία ξεχωριστή πορεία στην Ευρώπη: Βαρκελώνη, Βιέννη Βερολίνο, Ζάγκρεμπ.

Για την παράσταση έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό οι Τηλ. Μούσας, Παντ. Μάκας, Ολ. Μυτιληναίου, Τ. Καρανάνος, Αλεξ. Σιάφκου, Ρόζα Προδρόμου, Νάνσυ Κοκολάκη, Νικολέτα Βότση.

*************

Η ΒΑΡΒΑΡΑ ΤΕΡΖΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο των Ορέων - με την εξαιρετική δραστηριότητα - οργανώνεται Έκθεση με θέμα «Ο Μίτος της Αριάδνης και ο Αργαλειός της Πηνελόπης:

Η Πηνελόπη Gandi στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου».

Η προσωπική δουλειά μιας δυναμικής πληθωρικής γυναίκας της Βαρβάρας Τερζάκη, η εμπνεύστρια του έργου, πού εργάζεται με αγάπη και πάθος για την πολιτιστική κληρονομιά και παράδοση ειδικά στην Κρήτη, κορυφώνεται και μέσα από αυτήν την Έκθεση.Τα εγκαίνια: Την Κυριακή το απόγευμα 29 Μαΐου.

Θα απευθύνουν χαιρετισμό:

•Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. κ. Ειρηναίος.

•Η διευθύντρια του Μουσείου Δρ. Στέλλα Μανδαλάκη.

•Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης, σημαντική προσωπικότητα με έργο και γοητεία στον χώρο της Επιστήμης και της κοινωνικής προσφοράς.

Ζευγάρι στην ζωή, με τη Βαρβάρα Τερζάκη και μαζί στις ποικίλες δραστηριότητες σ' όλον τον κόσμο με την φιλοσοφία της «χαράς του να δίνεις»

Εύγε!

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Σορβόννης και Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Σορβόννης Ελένη Αρβέλερ.

Δημοφιλή