Στο Προεδρικό Μέγαρο

Ήταν όμορφη βραδιά στην Προεδρική δεξίωση, την οποία αναβίωσε και ορθώς ο οικοδεσπότης, ο ακαταπόνητος Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από κάποια χρόνια, σχεδόν κατάργησή της. Η 24η Ιουλίου της Δημοκρατίας γιορτάστηκε με ευπρέπεια, σεμνότητα και άψογη οργάνωση στους κήπους των κάποτε Ανακτόρων, με χαμηλή μουσική, με νέους και νέες με παραδοσιακές στολές του Λυκείου Ελληνίδων, με απλά εδέσματα και βεβαίως καλό κρασί και αρκετό κόσμο, ούτε πολύ, ούτε λίγο.
sooc

-Έχετε αλλάξει..., είπα στον πρωθυπουργό Αλεξ. Τσίπρα στην Προεδρική δεξίωση για τη δημοκρατία.

Έδειχνε ευτραφής, φρέσκος και βέβαια με εκείνο το μόνιμο χαμόγελο.

-Έχετε παχύνει αρκετά.... Συνέχισα κοιτάζοντάς τον.

-Ε! κάθομαι συνεχώς στο Γραφείο ή όπου αλλού. Δεν κινούμαι. Δε γυμνάζομαι . Γι' αυτό έχω παχύνει, είπε σχεδόν απολογητικά.

-Ξέρετε το πάχος δεν είναι μόνο καθισιό. Είναι και ξεγνοιασιά. Του είπα, και δεν δικαιολογείται σε τέτοιους δύσκολους καιρούς...

-Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορώ να είμαι ξέγνοιαστος, είπε.

Και τα απέδωσε όλα καλά-κακά στο ότι μεγάλωσε πια.... Ξεπέρασε τα σαράντα του χρόνια Προκλητικός...

Ήταν όμορφη βραδιά στην Προεδρική δεξίωση, την οποία αναβίωσε και ορθώς ο οικοδεσπότης, ο ακαταπόνητος Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, μετά από κάποια χρόνια, σχεδόν κατάργησή της.

Η 24η Ιουλίου της Δημοκρατίας γιορτάστηκε με ευπρέπεια, σεμνότητα και άψογη οργάνωση στους κήπους των κάποτε Ανακτόρων, με χαμηλή μουσική, με νέους και νέες με παραδοσιακές στολές του Λυκείου Ελληνίδων, με απλά εδέσματα και βεβαίως καλό κρασί και αρκετό κόσμο, ούτε πολύ, ούτε λίγο.

Στην καρδιά του καλοκαιριού ευτυχώς όλα έμοιαζαν λίγο πιο ανάλαφρα παρά τις δυσκολίες του τόπου μας.

Το καλοκαίρι στην Ελλάδα ξεχνιόμαστε από την ομορφιά του. Συγχωρούμε πολλά στον εαυτό μας και στους άλλους... Έλεγαν κάποιοι με ευχάριστη διάθεση.

Ο Γενικός Γραμματείας της Προεδρίας της Δημοκρατίας Γ. Γεννηματάς και η διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων Λώρα Μολυβιάτη άκουσαν καλά λόγια για την Προεδρική και με μεγάλη συμβολική αξία βραδιά.

Αισθητή ήταν η απουσία, όμως, του Διπλωματικού Σώματος Ελλήνων και ξένων, που δεν είχε προσκληθεί. Γιατί; Η υπόθεση της Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι κλειστή, εσωτερική. Του χρόνου καλύτερα.

Δημοφιλή