Γιατί η πιο έξυπνη κίνηση για την Ελλάδα είναι να ανακαλύψει το «νέο»

Καιρός λοιπόν να ανακαλύψουμε αυτό που ανακάλυψαν οι χώρες που σήμερα θαυμάζουμε όπως η Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία, Αυστραλία κλπ. καθώς και μεγάλες εταιρείες που βρέθηκαν σε κρίση, BMW, IBM, και Apple. Ανακάλυψαν ότι η λύση είναι το νέο. Και αυτή δεν είναι μόνο η καλύτερη λύση αλλά και η πλέον εύκολη και γρήγορη. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε σήμερα είναι ότι μπορούμε να μετατρέψουμε και να αναβαθμίσουμε το Λειτουργικό μας σύστημα σε ένα Δυναμικό Σύστημα Λειτουργίας Παραγωγής Υψηλής Αξίας, δημιουργώντας έτσι δουλειές και νέους οργανισμούς υψηλής αξίας, που θα αναβαθμίσουν τη ζωή της χώρας, και θα αξιοποιήσουν πλήρως τις ικανότητες των ανθρώπων της.
LaraIrimeeva via Getty Images

Αν μπορούσαμε να αγνοήσουμε για λίγο τους συνηθισμένους λόγους που σήμερα πιστεύουμε ότι μας οδήγησαν στη κρίση, θα βλέπαμε , «τον Γορίλα», δηλαδή ότι ο κυριότερος λόγος της σημερινής κατάστασης είναι η ελάχιστη ικανότητα της χώρας να παράγει αξία.

Ένας πληθυσμός με μία από τις μεγαλύτερες πυκνότητες στον κόσμο σε υψηλή μόρφωση και δεξιότητες λειτουργεί με τους πιο δύσκολους και δύσχρηστους τρόπους και παράγει ελάχιστη πραγματική αξία, που πολύ δύσκολα (όπως όλοι πλέον πρέπει να καταλάβουμε) μπορεί να καλύψει το σημερινό κόστος ζωής και τις ανάγκες της χώρας.

Οι σημερινές λύσεις που εφαρμόζουμε είναι φανερό ότι πολύ δύσκολα, επώδυνα και πολύ μακροχρόνια έχουν πιθανότητα να βελτιώσουν την κατάστασή μας. Και αυτό είναι αλήθεια αν διατηρήσουμε τις παγιωμένες συνήθειες λειτουργίας, έστω και στις πιο ευπρεπισμένες μορφές που ορίζουν οι μεταρρυθμίσεις.

Μόνο που αυτή πλέον η αργή επώδυνη διαδικασία αποτελεί σήμερα μία πολύ επικίνδυνη απειλή, που οδηγεί σε απότομο στροβιλισμό θανάτου στο περιβάλλον μεγάλων ταχυτήτων του 21ου αιώνα.

Καιρός λοιπόν να ανακαλύψουμε αυτό που ανακάλυψαν οι χώρες που σήμερα θαυμάζουμε όπως η Νέα Ζηλανδία, Φινλανδία, Αυστραλία κλπ. καθώς και μεγάλες εταιρείες που βρέθηκαν σε κρίση, BMW, IBM, και Apple. Ανακάλυψαν ότι η λύση είναι το νέο. Και αυτή δεν είναι μόνο η καλύτερη λύση αλλά και η πλέον εύκολη και γρήγορη.

Αυτό που θέλουμε να περάσουμε σήμερα είναι ότι μπορούμε να μετατρέψουμε και να αναβαθμίσουμε το Λειτουργικό μας σύστημα σε ένα Δυναμικό Σύστημα Λειτουργίας Παραγωγής Υψηλής Αξίας δημιουργώντας έτσι δουλειές και νέους οργανισμούς υψηλής αξίας, που θα αναβαθμίσουν τη ζωή της χώρας, και θα αξιοποιήσουν πλήρως τις ικανότητες των ανθρώπων της. Και αυτό ούτε επώδυνο είναι - θα δημιουργήσει πολύ καλύτερες συνθήκες και θέσεις εργασίας - ούτε μακροχρόνιο (πόσο χρόνο κάναμε να χρησιμοποιήσουμε και να διαδώσουμε το Smartphone μαζικά;).

Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Χρησιμοποιώντας επιτέλους την εξελιγμένη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία που σήμερα βρίσκεται μέχρι τώρα αχρησιμοποίητη στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και αναδεικνύοντας έτσι και τον ουσιαστικό ρόλο, την αξία και την σημασία του Πανεπιστημίου που σήμερα αγνοείται. Για να φτιάξουμε νέες δουλειές, νέες επιχειρήσεις, νέους οργανισμούς και μία νέα εξελιγμένη χώρα, μεγάλου δυναμικού.

Δημοφιλή