Ηγέτης Νικητής vs Ηγέτης Δήθεν

Ανακαλύπτει τρόπους να εισπράττει το όφελος των αντιπαραθέσεων ακόμα κι όταν φαινομενικά δεν υπερτερεί. Αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά του πραγματικού ηγέτη από τον δήθεν. Δεν εγκαταλείπει. Δεν τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!
Justin Sullivan via Getty Images

Ποιος είναι ο ηγέτης νικητής;

Φυσικά αυτός που παλεύει για να κερδίσει κι όχι αυτός που απλά προσπαθεί να μη χάσει.

Ηγέτης νικητής είναι αυτός που εμπνέει τους γύρω του, ακόμα και τους εχθρούς του.

Εντέλει είναι αυτός που με το παράδειγμά του κάνει τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους να έχουν ελπίδα και να προσπαθούν από τα βάθη της καρδιάς τους να εξωτερικεύσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Υπάρχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που θα μας οδηγούσαν στο να εντοπίσουμε έναν ηγέτη νικητή από έναν ηγέτη δήθεν;

Ναι υπάρχουν.

Συγκεκριμένα, ο ηγέτης νικητής:

•Ταυτίζει το λόγο του με τις πράξεις του. Λέει αυτό που κάνει και κάνει αυτό που λέει. Η θεωρία του δεν απέχει από τις πράξεις του και είναι πάντα έτοιμος να πληρώσει το τίμημα αυτής της επιλογής.

•Μπορεί να διαχειριστεί τους φόβους και τις ανασφάλειές του. Εστιάζεται στις ικανότητες του και δεν μεγαλοποιεί τις αδυναμίες του. Είναι πάντα σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τις αρνητικές σκέψεις εκείνες που προσπαθούν να τον βγάλουν εκτός πορείας.

•Κάνει πρόληψη! Προσπαθεί να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά, είτε κάνοντας συμμαχίες, είτε αναγνωρίζοντας τους εχθρούς που έχουν παρεισφρήσει στις γραμμές του.

•Ανακαλύπτει τρόπους να εισπράττει το όφελος των αντιπαραθέσεων ακόμα κι όταν φαινομενικά δεν υπερτερεί. Αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά του πραγματικού ηγέτη από τον δήθεν. Δεν εγκαταλείπει. Δεν τα παρατάει στην πρώτη δυσκολία...μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!

•Διότι έχει όραμα. Πιστεύει σ' ένα σκοπό, βάζει στόχους στη ζωή του και αφιερώνει την ύπαρξή του προκειμένου να τους πετύχει, όχι με φανατισμό, αλλά με διάκριση. Είναι έτοιμος να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και με πληροφορίες από άλλες όψεις, από άλλα πεδία γνώσης και γενικά είναι ευέλικτος.

•Ο ηγέτης νικητής δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, κάνει πάντα συνειδητές επιλογές. Αφουγκράζεται τον ήχο της σιωπής και επιλέγει ακόμα και τη δόνηση μέσα στην οποία θα πάλλεται ο ρυθμός της εκδήλωσής του.

•Είναι γνώστης του συναισθηματικού του κόσμου και τον αποδέχεται. Δεν είναι γυάλινος, είναι κρυστάλλινος. Δεν είναι παγωμένος σαν το γυαλί, είναι καθαρός σαν το κρύσταλλο και ικανός να επιτρέπει σε όλα τα χρώματα της ίριδας να λαμπυρίσουν εντός του.

•Ο αληθινός ηγέτης δεν ξεχνά. Στηρίζεται στους μεγάλους ηγέτες του παρελθόντος, αντλεί από κει την έμπνευσή του και ακολουθώντας τη σύγχρονη πραγματικότητα γεννά νέα πρότυπα και νέες ιδέες.

Με λίγα λόγια ηγέτης νικητής μπορεί να γίνει όποιος επιθυμεί και είναι έτοιμος να παλέψει για να νικήσει και όχι απλά για να μη χάσει.

Δημοφιλή