Για πρώτη φορά εγγράφηκα μέλος κόμματος και για πρώτη φορά πήγα να ψηφίσω αρχηγό κόμματος. Αισθάνθηκα πως έκανα το σωστό. Ήταν θέμα επιλογής. Και η επιλογή δεν είναι απλά ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Είναι στάση ζωής. Επέλεξα να συμμετέχω. Επέλεξα να είμαι αισιόδοξη. Επέλεξα να κοιτάξω την ελπίδα κατάματα αντί να λυγίζω μπροστά στην αβεβαιότητα. Επέλεξα να δώσω την ευκαιρία σε αυτόν που με ενέπνευσε. Ένα χρόνο μετά, νιώθω πως δικαιώθηκα.
sooc

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη τυγχάνει να τον γνωρίζω από τότε που εργαζόμουν στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ήμουν δεν ήμουν 20 ετών όταν αποφάσισα να διαθέσω τις δύο ημέρες της εβδομάδας που υπολείπονταν από τις προπτυχιακές σπουδές μου στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος για να εργαστώ «κάπου» ώστε και να διοχετεύω την ανησυχητικά αυξημένη ενέργεια που είχα, αλλά και να αποκτήσω επαγγελματική εμπειρία σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητη για την εισαγωγή μου στο London School of Economics και την παρακολούθηση του μεταπτυχιακού μου αργότερα.

Μέσα σε ένα χρόνο είχα επισκεφθεί, είχα κάνει παρουσιάσεις και είχα κλείσει συμβόλαια με πάνω από 80 πολυεθνικές εταιρείες, τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς που υιοθέτησαν την τότε πρωτοποριακή ενημερωτική πλατφόρμα factiva.com για την οποία είχα αναλάβει τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών. Μία από αυτές τις εταιρείες ήταν η NBG Venture Capital και η πρώτη συνάντηση ήταν με το Διευθύνοντα Σύμβουλο, Κυριάκο Μητσοτάκη. Θυμάμαι την ευγένειά του, την αμεσότητά του, τις πολύ στοχευμένες ερωτήσεις που μου υπέβαλε στην προσπάθειά του να καταλάβει τη χρησιμότητα αυτού του εργαλείου που με πάθος υποστήριζα και προσπαθούσα να του πουλήσω. Ευτυχώς ήμουν καλά διαβασμένη και κατάφερα να τον πείσω. Η NBG Venture Capital έγινε πελάτης της factiva.com και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πολύ αργότερα, το Δεκέμβριο 2014, επί υπουργίας του στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συναντηθήκαμε οι δυο μας στο γραφείο του. Οι λόγοι της επίσκεψής μου ήταν πρώτον να τον ενημερώσω για το έργο του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του London School of Economics στον οποίο είχα ήδη διατελέσει δύο χρόνια ως εκλεγμένη πρόεδρος και δεύτερον να διερευνήσω την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε επόμενο πολιτικό debate που θα διοργανώναμε με αφορμή την μεγάλη επιτυχία αυτού που είχε προηγηθεί με ομιλητές τον τότε Υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Σταθάκη. Ήταν αδιαμφισβήτητα τόσο σημαντικό το έργο που είχε παράξει ως Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που δε θα μπορούσα να μην του είχα χτυπήσει την πόρτα. Του άρεσε πολύ η ιδέα και μου είχε απαντήσει θετικά, αλλά μας πρόλαβαν οι πρόωρες εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και έτσι ναυάγησε η υλοποίηση του πλάνου μας.

Έως τον Ιανουάριο 2016 και λόγω της θέσης μου στον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics, απέφευγα συστηματικά να παίρνω δημοσίως θέσεις πολιτικές πόσο μάλλον κομματικές. Θυμάμαι ότι ξεσπάθωσα τότε που για πρώτη φορά στη ζωή μου έλαβα μέρος σε πολιτική διαδήλωση, τον Ιούνιο 2015 εν όψει του δημοψηφίσματος που θα έκρινε την εξέλιξη της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. Θα μου πείτε και ποιος δεν πήρε θέση τότε. Σωστά.

Πέρυσι τον Ιανουάριο όμως και λίγο πριν τη λήξη της τετραετούς θητείας μου ως πρόεδρος του Συλλόγου, θεώρησα πως και πάλι βρισκόμασταν μπροστά σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την πολιτική πορεία της Ελλάδας. Καλούμασταν όχι μόνο να ψηφίσουμε το νέο πρόεδρο της ΝΔ αλλά και να επιλέξουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Έτσι, για πρώτη φορά υποστήριξα ανοιχτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά εγγράφηκα μέλος κόμματος και για πρώτη φορά πήγα να ψηφίσω αρχηγό κόμματος. Αισθάνθηκα πως έκανα το σωστό. Ήταν θέμα επιλογής. Και η επιλογή δεν είναι απλά ένα αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα. Είναι στάση ζωής. Επέλεξα να συμμετέχω. Επέλεξα να είμαι αισιόδοξη. Επέλεξα να κοιτάξω την ελπίδα κατάματα αντί να λυγίζω μπροστά στην αβεβαιότητα. Επέλεξα να δώσω την ευκαιρία σε αυτόν που με ενέπνευσε. Ένα χρόνο μετά, νιώθω πως δικαιώθηκα.

Σε μία εποχή που υστερούμε σε χαρισματικούς ηγέτες παγκοσμίως, που ο λαϊκισμός, η μεθόδευση, η δημαγωγία, η ανικανότητα, η κοντοφθαλμία, ο εξτρεμισμός, ο ρατσισμός και οι ψευδείς υποσχέσεις κερδίζουν την εμπιστοσύνη ταλαιπωρημένων και αγανακτισμένων λαών, ας θυμηθούμε τις ξεχασμένες αρετές ενός πραγματικού ηγέτη: Όραμα, Ειλικρίνεια, Αξιοπιστία, Ακεραιότητα, Μετριοφροσύνη, Στρατηγική, Στοχοθεσία, Συνεργατικότητα, Ομαδικό Πνεύμα, Τόλμη, Αυτοπεποίθηση, Δέσμευση, Υπευθυνότητα, Θετικότητα, Δημιουργικότητα, Διαίσθηση και Έμπνευση.

Το έργο της Νέας Δημοκρατίας τον τελευταίο ένα χρόνο, αποδεικνύει πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαθέτει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Υπό την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία απέκτησε μία νέα προοπτική φέρνοντας μια σοβαρή πρόταση διακυβέρνησης στον ελληνικό λαό.

Συνοπτικά:

-Μέσα από το συνέδριο που διεξήχθη τον περασμένο Απρίλιο, προωθήθηκε η ανανέωση και η αξιολόγηση καθώς σε μεγάλο βαθμό ανανεώθηκαν η Πολιτική Επιτροπή, η Εκτελεστική Επιτροπή και τα περιφερειακά όργανα.

-Υιοθετήθηκαν εκσυγχρονιστικές αλλαγές για το κόμμα που ανανεώνουν πλήρως τη λειτουργία του και θεσπίστηκε η υποχρέωση του κόμματος για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς.

-Με το Μητρώο Στελεχών, νέοι άνθρωποι που έως τώρα απείχαν από την πολιτική, αξιολογήθηκαν με μία αξιοκρατική διαδικασία και αρκετοί θα κληθούν να είναι υποψήφιοι βουλευτές στις επόμενες εκλογές.

-Στη Γραμματεία Προγράμματος έχουν εμπλακεί πάνω από 700 στελέχη με υψηλού επιπέδου γνώσεις και εξειδίκευση.

-Μέσω της «Συμφωνίας Αλήθειας» το πολιτικό, ιδεολογικό και προγραμματικό πλαίσιο της ΝΔ πήρε τη μορφή που αρμόζει σε μία σύγχρονη κεντροδεξιά φιλελεύθερη παράταξη.

-Κατά τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το περίγραμμα του οικονομικού προγράμματος με συγκεκριμένες και κοστολογημένες προτάσεις για φοροαπαλλαγές. Παράλληλα έχουν κατατεθεί οι προτάσεις της ΝΔ για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, για τους αγρότες, για το ζήτημα των κόκκινων δανείων για επιχειρήσεις και ιδιώτες.

-Το κόμμα, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να μειώσει κατά 60% τα λειτουργικά του κόστη μετακομίζοντας σε πολύ πιο οικονομικά γραφεία, ενώ το σύνολο σχεδόν της κρατικής επιχορήγησης πηγαίνει για την αποπληρωμή των χρεών της παράταξης.

-Εισήχθη και υιοθετήθηκε η «κάρτα μέλους» της ΝΔ από την οποία εκτιμάται ότι μπορεί να εξασφαλίσει την πιο ενεργή συμμετοχή των μελών του κόμματος και ένα μεγάλο μέρος των οικονομικών αναγκών του κόμματος.

-Το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ είναι σχεδόν έτοιμο και σύντομα θα παρουσιαστεί συνολικά. Είναι εντυπωσιακό ότι το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε μέσα σε 10 μήνες διατυπώνοντας συγκεκριμένες θέσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Δημιουργήθηκε το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών, ενεργοποιήθηκε ο διάλογος της Νέας Δημοκρατίας με την κοινωνία μέσω της δράσης «Συμμετέχω», έγιναν προσπάθειες ενδυνάμωσης της κοινωνικής συνοχής και προσφοράς μέσα από επισκέψεις σε πάνω από 400 δομές κοινωνικής αλληλεγγύης σε όλη τη χώρα, οργανώθηκαν συναντήσεις και ανοιχτές συζητήσεις με τους αγρότες σε όλους σχεδόν τους νομούς της χώρας και ενεργοποιήθηκαν όλοι οι τομείς κοινοβουλευτικού έργου ώστε να ασκείται αποτελεσματική αντιπολίτευση. Εντυπωσιακή είναι και η ενεργοποίηση όλων των γραμματειών της ΝΔ μέσω των συντονισμένων πρωτοβουλιών που ανέλαβαν. Η Γραμματεία Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ανέλαβε για πρώτη φορά τη στελέχωση και τη λειτουργία της Πολιτικής Ακαδημίας Στελεχών, μίας καινοτόμας δράσης στόχος της οποίας είναι η κατάρτιση, η επιμόρφωση και η εξειδίκευση του δυναμικού του κόμματος.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά ακόμα που μπορούν και πρέπει να γίνουν. Όμως, καθώς εργάζομαι 15 χρόνια ανελλιπώς στον ιδιωτικό τομέα, έχω κάθε λόγο να εμπιστεύομαι τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Είναι ο μόνος που μπορεί να προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, ο μόνος που μπορεί μέσα από τη διακυβέρνησή του να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη του ιδιωτικού τομέα δημιουργώντας τις πολυπόθητες θέσεις εργασίας, ο μόνος που μπορούν να εμπιστευθούν οι ξένοι επενδυτές και και ο μόνος που έχει τις ικανότητες και την τεχνογνωσία να συζητήσει με τους εταίρους με σοβαρότητα και αξιοπιστία.

Ο Κυριάκος ως σοβαρός άνθρωπος και πολιτικός θα λέει μόνο αλήθειες και θα δεσμεύεται μόνο για όσα γνωρίζει ότι μπορεί να δεσμευθεί. Αυτή άλλωστε είναι η μπέσα του νέου πατριωτισμού!

Δημοφιλή