Πώς να διαλέξετε το τέλειο χριστουγεννιάτικο δώρο για την αγαπημένη σας!

Με τα Χριστούγεννα και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς να βρίσκονται προ των πυλών, όσοι από εσάς δεν έχετε ακόμη διαλέξει δώρο για την σύντροφο σας μπορεί να νοιώθετε ιδιαίτερα μεγάλη την πίεση στους ώμους σας.
Justin in SD/Flickr

Με τα Χριστούγεννα και την Παραμονή Πρωτοχρονιάς να βρίσκονται προ των πυλών, όσοι από εσάς δεν έχετε ακόμη διαλέξει δώρο για την σύντροφο σας μπορεί να νοιώθετε ιδιαίτερα μεγάλη την πίεση στους ώμους σας.

Σημαντικό είναι πάντως να θυμάστε πως ο νούμερο 1 κανόνας που ισχύει για όλες τις γυναίκες ανά τον κόσμο, είναι να μην διαλέγετε πράγματα που αρέσουν σ' εσάς, αλλά αυτά που δείχνει η ίδια να προτιμά ανάλογα με το προσωπικό της στιλ.

Αν αποφασίσετε να της πάρετε κάποιο κόσμημα, μιας και θεωρείται το αγαπημένο δώρο όλων των γυναικών, θα πρέπει να προσέξετε τα εξής: Λόγω του συμβολισμού του, τον οποίο και δεν πρέπει να υποτιμήσετε, μπορεί να σημαίνει και διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα ένα δαχτυλίδι μπορεί να υπονοήσει κάτι που δεν είχατε σκοπό -προς το παρόν τουλάχιστον-να εκφράσετε. Η πιο ασφαλής επιλογή παραμένει ένα ζευγάρι σκουλαρίκια, ένα κολιέ ή ένα βραχιόλι, που θα μπορούσε να έχει χαραγμένα τα αρχικά της ή κάτι πιο προσωπικό. Οι γυναίκες λατρεύουν τα αποκλειστικά κομμάτια, και το χάραγμα (αν βεβαίως προλαβαίνετε), τα κάνει να ξεχωρίζουν από αυτά των άλλων γυναικών. Επίσης παρατηρείστε πριν επισκεφτείτε το κατάστημα, το ύφος των κοσμημάτων που η ίδια φορά- αν είναι φω ή αληθινά, από ασήμι ή χρυσό, μοντέρνα ή κλασικά, μεγάλα κομμάτια ή διακριτικά- καθώς και τα αγαπημένα της χρώματα πετρών.

Εγώ προσωπικά θα πρότεινα Έλληνες σχεδιαστές οι οποίοι τα τελευταία χρόνια διαπρέπουν όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό: από τον Ζολώτα και τον Λαλαούνη της δεκαετίας του '60 που ακόμη και σήμερα έχουν το φανατικό τους κοινό, μέχρι την Λητώ Καρακωστάνογλου και την Ιλεάνα Μακρή που οι μοναδικές τους δημιουργίες φιλοξενούνται στο κορυφαίο ηλεκτρονικό κατάστημα www.net-a-porter.com. Η τελευταία δε μόλις άνοιξε ένα από τα ωραιότερα concept stores στην Πατριάρχου Ιωακείμ 15, στο Κολωνάκι. Τα κοσμήματα της υπέρκομψης και διακριτικής Ιλεάνας που φοριούνται από την Έμα Τόμσον, την Έλεν Μίρεν, την Τζένιφερ Λόρενς, την Ριάνα, και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, συνυπάρχουν σε ένα απίστευτο πάντρεμα για όλα τα βαλάντια, με αυτά γνωστών ξένων και Ελλήνων δημιουργών. Ενδεικτικά αναφέρω ονόματα όπως η Ευγενία Νιάρχου, ο Γιάννης Σεργάκης, η Πωλίνα Έλις, η Έλενα Σύρακα, η Ελευθερία Καρέλα, η Λήδα Αθανασοπούλου με το μικρό της δαχτυλίδι-μάτι αλλά και η Λητώ Καρακωστάνογλου της οποίας το μαγαζί βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω, στην Ηροδότου 25. Εκεί στο μικρό υπόγειο με το όνομα ''Cabinet des curiosites", θα βρείτε και ένα από τα πιο όμορφα φετινά γούρια που είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία ελληνικά δόρατα για την επίτευξη των στόχων μας το 2015.

Μία από τις επίσης σημαντικές παρουσίες στο χώρο του κοσμήματος είναι και η πανέμορφη Κατερίνα Ψωμά που συνδυάζει με έναν ιδιαίτερο τρόπο vintage υλικά με χάντρες από κρύσταλλα murano και ημιπολύτιμες πέτρες. Για το λόγο αυτό τα περισσότερα κοσμήματα της είναι μοναδικά κομμάτια και θα τα βρείτε στο ατελιέ της στην Απόλλωνος 35, στην Πλάκα αλλά και στο διεθνώς γνωστό site των fashionistas, το www.luisaviaroma.com.

Αν πάλι βρίσκεστε στη Θεσσαλονίκη, αξίζει να ρίξετε μια ματιά στις βιτρίνες με τις πολύτιμες δημιουργίες του Αρσένη Βιλδιρίδη, (www.arsenis.gr) στην Τσιμισκή 47, και της Θάλειας Εξάρχου στην Μητροπόλεως 103.

Σε περίπτωση που σκέφτεστε κάποιο ρούχο ή αξεσουάρ, θα πρέπει και πάλι να σεβαστείτε το στιλ της, τις ενδυματολογικές της προτιμήσεις, καθώς και τα χρώματα της γκαρνταρόμπας της. Μπορείτε να επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα www.aesthet.com της Αλεξάνδρας Ζάκκα-Χαλκιά και το οποίο φιλοξενεί μόνο Έλληνες δημιουργούς από το χώρο της μόδας. Σ' αυτό ξεχωρίζουν τα μεταξωτά πουκάμισα της Zeus+Dione, τα φορέματα των Deux Hommes και Mi-Ro, οι δερμάτινες φούστες της Anti Wearhol αλλά και οι χειροποίητες τσάντες Tagari.

Στην ίδια φιλοσοφία της προώθησης Ελλήνων designers κινείται και το www.wecreateharmony.com του Μιχάλη Περατικού, όπου μάλιστα ένα 10% από τις αγορές σας διατίθεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Επίσης, αν θέλετε να της προσφέρετε κάτι διαφορετικό, και με δεδομένη μια πρόσφατη έρευνα από Αμερικανούς επιστήμονες που δείχνει ότι τα δώρα που θυμόμαστε περισσότερο δεν είναι τα υλικά καταναλωτικά αγαθά αλλά οι εμπειρίες, δεν έχετε παρά να κλείσετε ένα ρομαντικό γεύμα στο αγαπημένο της εστιατόριο, να βρείτε εισιτήρια για μια καλή sold out θεατρική παράσταση, για μια χριστουγεννιάτικη συναυλία, ή ακόμη καλύτερα να αποδράσετε μαζί της σε έναν χειμερινό προορισμό. Διαλέξτε έναν από τους πολλούς ξενώνες στη γραφική Στεμνίτσα, στην Αράχωβα, στο Πήλιο ή στο Νυμφαίο, κανονίστε τα πάντα και κάντε της την έκπληξη. Μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες και ιδέες στο site της Yakoline Vinke www.smallhotelsingreece.com.

Και τα καλύτερα τα αφήνω για το τέλος: Mην ξεχνάτε πως τα σημαντικότερα δώρα που μπορείτε να της προσφέρετε και που δεν πρόκειται να επιβαρύνουν το πορτοφόλι σας, είναι η αγάπη, η αφοσίωση και ο χρόνος που της αφιερώνετε. Πρόκειται πραγματικά για τα τρία μαγικά δώρα στα οποία καμία γυναίκα δεν μπορεί να αντισταθεί...