Γιατί θα συμμετάσχω στo Million Mask March, στις 5 Νοεμβρίου

Θα διαδηλώσω γιατί ξέρω πως η ανθρωπότητα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι είναι σήμερα. Θα διαδηλώσω για να έχουν οι άνθρωποι μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πέρα από τη «ζωή» που έχουν στη δουλειά τους. Για να σώσω τα παιδιά μου από τα υπέρογκα χρέη που απαιτούνται για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Για τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και ανάπηρους που έχουν πεθάνει στο όνομα της λιτότητας. Για όλους εκείνους που σήμερα ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας και είναι άστεγοι. Για όλους εκείνους που καταστρέψαμε και εκτοπίσαμε εξαιτίας ανούσιων αλλά κερδοφόρων πολέμων. Για τον υπέροχο πλανήτη μας που βιάζεται για τους πόρους του και αποστραγγίζεται μπροστά στα μάτια μας.
ASSOCIATED PRESS

Στις 5 Νοεμβρίου οι Anonymous θα κατέβουν στους δρόμους για μία ακόμη φορά και εγώ θα σταθώ πλάι τους. Δεν είμαι εγκληματίας. Είμαι μια μητέρα. Μια εργαζόμενη στην κοινότητα.

Θα διαδηλώσω γιατί ξέρω πως η ανθρωπότητα μπορεί να είναι πολύ καλύτερη απ' ό,τι είναι σήμερα. Θα διαδηλώσω για να έχουν οι άνθρωποι μια καλύτερη ποιότητα ζωής και πέρα από τη «ζωή» που έχουν στη δουλειά τους. Για να σώσω τα παιδιά μου από τα υπέρογκα χρέη που απαιτούνται για να μπορέσουν να σπουδάσουν. Για τους δεκάδες χιλιάδες ασθενείς και ανάπηρους που έχουν πεθάνει στο όνομα της λιτότητας. Για όλους εκείνους που σήμερα ζουν υπό συνθήκες ακραίας φτώχειας και είναι άστεγοι. Για όλους εκείνους που καταστρέψαμε και εκτοπίσαμε εξαιτίας ανούσιων αλλά κερδοφόρων πολέμων. Για τον υπέροχο πλανήτη μας που βιάζεται για τους πόρους του και αποστραγγίζεται μπροστά στα μάτια μας. Για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Για τη Δικαιοσύνη. Για την πληροφόρηση και την ελευθερία. Για όλους και πρωτίστως για μένα: γιατί αυτή είναι η μία και μοναδική ζωή που έχω και τα πάντα σε αυτή είναι τόσο λάθος αυτή τη στιγμή. Βαθιά μέσα μου, ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε τα πάντα καλύτερα.

Είμαστε πολλά περισσότερα από ένα κοπάδι που απλά γυρίζει τα γρανάζια του καπιταλιστικού συστήματος. Είμαστε όμορφα, δημιουργικά πλάσματα, ικανά για μεγάλα πράγματα. Ο μέσος άνθρωπος δεν θέλει πόλεμο και καταστροφή. Οι άνθρωποι θέλουν μια απλή ζωή, γεμάτη αγάπη και πάθος. Την οικογένειά τους. Θέλουν να ζήσουν και να γευτούν την κάθε στιγμή!

Θα διαδηλώσω με την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει. Θα υψώσω το δάχτυλο σε εκείνους που αρπάζουν από τους εργαζόμενους και πλήττουν την ενότητά τους προς εξυπηρέτηση ίδιων συμφερόντων. Στην Million Mask March, χιλιάδες θα δείξουν την απέχθειά τους προς τους τύραννους αυτού του κόσμου. Ένα συνολικό «άντε γαμηθείτε» στο 1% και σε όσους έχουν τα πάντα επειδή τα έχουν πάρει από τους λαούς, εκμεταλλευόμενοι το αίμα και των ιδρώτα τους, σε αυτούς που κάνουν τα πάντα για να αποφύγουν τις ευθύνες τους προς την κοινωνία και την καταβολή των φόρων που τους αναλογούν.

Τίποτα δεν θα αλλάξει μέσα σε μια νύχτα, αλλά κάθε χρόνο γινόμαστε όλο και περισσότεροι. Η στήριξη προς τους Anonymous ανέρχεται πλέον σε εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου ενώ μαζί και με διάφορα group ακτιβιστών, γίνεται όλο και πιο ορατή η απογοήτευση των πολιτών προς τα σημερινά πολιτικά συστήματα. Με πολλούς τρόπους οι άνθρωποι είναι εκεί έξω και αντιτίθενται στις αστείες πολιτικές, της απληστίας και του καπιταλισμού. Πιστεύω ότι υπάρχουν εναλλακτικά συστήματα και πως η ανθρωπότητα δε μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα. Ζούμε σε έναν πεπερασμένο πλανήτη, περιορισμένων πόρων.

Πιστεύω πως όταν η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει τους πολίτες, είναι καθήκον των πολιτών να αναλάβουν άμεση δράση για να φέρουν την αλλαγή. Όλα τα δικαιώματα που σήμερα απολαμβάνουμε είναι δικά μας. Απότοκο του αγώνα των αφανών ηρώων του παρελθόντος που πάλεψαν γι' αυτά. Η κυβέρνηση δεν απαγκιστρώθηκε ποτέ από καμία εξουσία χωρίς μάχη.

Η Million Mask March είναι μια ευκαιρία να δει ο κόσμος τη μάχη που συνεχίζει να δίνεται, μέρα τη μέρα, στο διαδίκτυο.

Φέτος θα διαδηλώσω και για τον Lauri Love μια ακόμη υπέροχη ψυχή που βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινικές διώξεις και υπό την απειλή της έκδοσης, εξαιτίας μιας διαδικτυακής πολιτικής διαμαρτυρίας. Θα διαδηλώσω σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν πολιτικό ακτιβιστή που κρατείται επειδή προσπάθησε να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

Λαός ενωμένος, ποτέ νικημένος. Δε μπορείτε να συλλάβετε μια ιδέα.

*Το άρθρο δημοσιεύτηκε στη βρετανική έκδοση της Huffington Post, μεταφράστηκε στα ελληνικά και προσαρμόστηκε για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό.

Δημοφιλή