Smoking Jacket: Όταν η άνεση συναντά το στυλ

Το 1850, το "Gentleman's Magazine of London" περιέγραψε το smoking jacket ως εξής: «Μια μορφή κοντής robe de chambre φτιαγμένη απο βελούδο, κασμίρ, μερινό ή φανέλα, επενδεδυμένη με φωτεινά χρώματα και στολισμένη με κορδόνια, ελιές ή μεγάλα κουμπιά». To 1999, το περιοδικό "Cigar Aficionado" επανέφερε το smoking jacket, ενώ διάσημοι οίκοι όπως ο Louis Vuitton και ο Tom Ford το ανέδειξαν ως ένα high-fashion κομμάτι. Ένα πανωφόρι το οποίο σχεδιάστηκε για να φοριέται κατα τη διάρκεια του καπνίσματος, συνήθως μετά το γεύμα σε ειδικό δωμάτιο.
it's a man's class

Το homewear μπορεί να είναι καλόγουστο, αλλά συγχρόνως άνετο και ζεστό. Το It's a MAN's Class μας δείχνει τον τρόπο.

Το 1850, το "Gentleman's Magazine of London" περιέγραψε το smoking jacket ως εξής: «Μια μορφή κοντής robe de chambre φτιαγμένη απο βελούδο, κασμίρ, μερινό ή φανέλα, επενδεδυμένη με φωτεινά χρώματα και στολισμένη με κορδόνια, ελιές ή μεγάλα κουμπιά».

Το 1950, ο Hugh Hefner καθιέρωσε το δικό του προσωπικό look φορώντας smoking jacket.

To 1999, το περιοδικό "Cigar Aficionado" επανέφερε το smoking jacket, ενώ διάσημοι οίκοι όπως ο Louis Vuitton και ο Tom Ford το ανέδειξαν ως ένα high-fashion κομμάτι.

Ένα πανωφόρι το οποίο σχεδιάστηκε για να φοριέται κατα τη διάρκεια του καπνίσματος, συνήθως μετά το γεύμα σε ειδικό δωμάτιο.

Σήμερα, θεωρείται ένα σακάκι σπιτιού για όλες τις ώρες. Σε αντίθεση με το κουστούμι ή το σακάκι, το smoking jacket είναι ιδιαίτερο και στυλάτο, ενώ παραμένει ζεστό και άνετο.

Όπως είπε η Coco Chanel:

«Η πολυτέλεια πρέπει να είναι άνετη, αλλιώς δεν είναι πολυτέλεια».