Κυριακή ... κοντή γιορτή; Θα υπάρξει η νέα πρόταση απέναντι σε Τσίπρα - Μητσοτάκη;

Πολύς θόρυβος μπορεί να μην έγινε για τις εκλογές του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας κυρίως των fast track διαδικασιών (αλήθεια, γιατί τέτοια βιασύνη;) και της ελάχιστης προβολής από τα ΜΜΕ, παρ' όλ' αυτά οι υποψήφιοι πρόεδροι εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ηχηρή πολιτική απάντηση.Θα αναρωτηθούν πολλοί, απάντηση σε ποιο ερώτημα; Οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο σωστό ερώτημα που θέτουν καθημερινά οι πολίτες σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Πολύς θόρυβος μπορεί να μην έγινε για τις εκλογές του ενδιάμεσου χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας κυρίως των fast track διαδικασιών (αλήθεια, γιατί τέτοια βιασύνη;) και της ελάχιστης προβολής από τα ΜΜΕ, παρ' όλ' αυτά οι υποψήφιοι πρόεδροι εκτιμούν ότι από τη Δευτέρα θα υπάρξει μια ηχηρή πολιτική απάντηση.

Θα αναρωτηθούν πολλοί, απάντηση σε ποιο ερώτημα;

Οι περισσότεροι υποψήφιοι δεν κατάφεραν να απαντήσουν στο σωστό ερώτημα που θέτουν καθημερινά οι πολίτες σε ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

Αρκέστηκαν να απαντούν κυρίως:

  • για το αν και με ποιον θα συνεργαστούν την επόμενη μέρα,
  • για το αν θα συγχωνευτούν ή όχι οι κοινοβουλευτικές ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού,
  • για το αν ο νέος φορέας θα εκπροσωπεί την κεντροαριστερά, το προοδευτικό κέντρο ή ένα νέο ΠΑΣΟΚ,
  • για το ποιος υποψήφιος είναι περισσότερο κομματικός ή όχι.

Ζητήματα που ελάχιστους, μόνο τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, ενδιαφέρει.

Οι προοδευτικοί πολίτες το κύριο ερώτημα που θέτουν, είναι αν υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να αντιπαρατεθεί στον Τσίπρα, που έταξε τα πάντα και απογοήτευσε τους πάντες.

Αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να αντιπαρατεθεί και με το Μητσοτάκη που δεν μπορεί, όπως υποσχέθηκε, να αλλάξει τη ΝΔ σε κάτι λιγότερο συντηρητικό.

Οι προοδευτικοί πολίτες αναζητούν μια τρίτη πρόταση που θα είναι πιο κοντά τους και θα δώσει πειστικές απαντήσεις για την ανασύνταξη της χώρας. Την επαναφορά στον ορθολογισμό.

Το πολιτικό σύστημα έχει ανάγκη από ριζική ανανέωση, ώστε να έρθουν στο προσκήνιο αξιόπιστοι και ικανοί πολιτικοί με καθαρό λόγο. Πολιτικοί που έχουν κάτι να πουν. Πολιτικοί που τολμούν. Πολιτικοί χωρίς βαρίδια.

Είναι φανερό ότι ο πρόεδρος αυτού του φορέα, θα πρέπει να είναι κάτι διαφορετικό από τους σημερινούς προέδρους, που δεν κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν, που καθυστέρησαν να τολμήσουν, να συνομιλήσουν και να σχεδιάσουν κάτι μεγάλο.

Θα πρέπει να είναι κάτι περισσότερο από συμπαθής και ευγενικός. Θα πρέπει να επαναφέρει την πολιτική στο προσκήνιο με σεβασμό στην κοινωνία που υποφέρει. Θα πρέπει να μιλάει καθαρά και να είναι κοντά στους απλούς πολίτες.

Η σωστή ερώτηση λοιπόν, που όφειλαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι πρόεδροι είναι κατά πόσο μπορούν να αναδείξουν την νέα αυτή παράταξη σε ένα τρίτο πρωταγωνιστικό πόλο. 'Έναν πόλο ανταγωνιστικό με τη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ. 'Έναν πόλο πιο αξιόπιστο και πιο δυναμικό.

Αν τελικά οι προοδευτικοί πολίτες πείσθηκαν, τότε με τη συμμετοχή τους και την επιλογή τους, θα επιτρέψουν στην Κεντροαριστερά να δώσει τη Δευτέρα μια ηχηρή πολιτική απάντηση.

Δημοφιλή