Όλα όσα πρέπει να κάνεις σε μια εβδομάδα στα Χανιά

Μπορεί να μπήκε ο Σεπτέμβριος, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφος μήνας. Είναι μήνας αναδιοργάνωσης και νέων στόχων. Επίσης, έχει υποχωρήσει αυτή η αβάσταχτη ζέστη και τα βράδια είναι τόσο, μα τόσο ευχάριστα δροσερά! Εάν λοιπόν εσύ δεν πήγες πολλές διακοπές φέτος ή εάν απλά είσαι φίλος των αποδράσεων και αναζητάς συνεχώς λίγες μέρες μακριά από την πόλη, η Κρήτη είναι μια ιδανική επιλογή!Είναι υπέροχη όποια εποχή και να την επισκεφτείς, έχει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες να κάνεις (πέρα από το κλασικό μπάνιο στη θάλασσα) και φυσικά, έχει ξεχωριστούς ανθρώπους.
mylandingrunway.com

Κάνω την αρχή του κειμένου λέγοντάς σου ότι μια εβδομάδα είναι λίγη, πολύ λίγη. Μα για την Κρήτη μιλάμε! Τι να πρωτοαναφέρω; Τις θάλασσες; Το φαγητό; Τη φιλοξενία; Τις φυσικές ομορφιές;

Μπορεί να μπήκε ο Σεπτέμβριος, αλλά να σου πω κάτι; Είναι όμορφος μήνας. Είναι μήνας αναδιοργάνωσης και νέων στόχων. Επίσης, έχει υποχωρήσει αυτή η αβάσταχτη ζέστη και τα βράδια είναι τόσο, μα τόσο ευχάριστα δροσερά!

Εάν λοιπόν εσύ δεν πήγες πολλές διακοπές φέτος ή εάν απλά είσαι φίλος των αποδράσεων και αναζητάς συνεχώς λίγες μέρες μακριά από την πόλη, η Κρήτη είναι μια ιδανική επιλογή! Είναι υπέροχη όποια εποχή και να την επισκεφτείς, έχει πολλές και ποικίλες δραστηριότητες να κάνεις (πέρα από το κλασικό μπάνιο στη θάλασσα) και φυσικά, έχει ξεχωριστούς ανθρώπους.

Παρακάτω θα σου αναφέρω τι μπορείς να κάνεις και που μπορείς να πας κατά τη διαμονή σου στο νησί και συγκεκριμένα στα Χανιά. Εννοείται αναμένω και τα δικά σου σχόλια/προτάσεις!

Image from Cretico

Το υπέροχο Ελαφονήσι με τα καταγάλανα νερά και φυσικά, η παραλία Φαλάσαρνα θα σε μαγνητίσουν. Να μην παραλείψω να αναφέρω την εκδρομή στη Γραμβούσα και στο Μπάλο. Πόση ομορφιά να χωρέσει σε έναν τόπο;!

Δυτικά των Χανίων θα βρεις το Σεϊτάν Λιμάνι. Επίσης φανταστική παραλία, το όνομα της οποίας σημαίνει «διαβολικός». Είμαι σίγουρη ότι θα υποταχθείς, έστω και για λίγες ώρες.

Αφήνοντας πίσω τις παραλίες, θα σε πάω στο υπέροχο ενετικό λιμάνι των Χανίων. Το εντυπωσιακό Φρούριο Φιρκά ξεχωρίζει, ενώ θα δεις την πλατεία Σαντριβάνι και τον χαρακτηριστικό αιγυπτιακό Φάρο. Να μην παραλείψω να αναφέρω τη Μητρόπολη των Χανίων, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η Σπλάντζια τώρα, τουρκική συνοικία κάποτε, είναι πλέον ιδιαίτερα δημοφιλής και συγκεντρώνει μεγάλο κομμάτι «ζωής». Εκεί βρίσκεται και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την οποία ίσως γνωρίζεις, καθώς λέγεται πως είναι η μοναδική στην Ελλάδα που διατηρεί καμπαναριό και μιναρέ.

Η επόμενη στάση σου πρέπει να είναι η Δημοτική Αγορά. Κρύβει τόσα καταστήματα με υπέροχα τοπικά προϊόντα, που είμαι σίγουρη ότι θα σε ανοίξουν νέους δρόμους στους γευστικούς σου ορίζοντες.

Αν έχεις μια αδυναμία στα κάστρα, τότε επιβάλλεται να επισκεφθείς το Φραγκοκάστελλο, καθώς και το Κάστρο της Γραμβούσας.

Σε περίπου 30 χιλιόμετρα από τα Χανιά, βρίσκεται το χωριό Άνω Βούβες. Εκεί θα δεις το αρχαιότερο καταγεγραμμένο ελαιόδεντρο στον κόσμο, την ελιά των Βουβών. Το διατηρητέο αυτό μνημείο της φύσης μαρτυρά την άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση των Κρητικών με την ελιά. Κοντά στο εντυπωσιακό αυτό ελαιόδεντρο στεγάζεται το Μουσείο Ελιάς Βουβών, το οποίο έχει στόχο να μυήσει τους Έλληνες και τους ξένους επισκέπτες με τις παραδόσεις της Κρήτης.

Το φαράγγι της Σαμαριάς, το επιβλητικό αυτό δημιούργημα της φύσης, προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες. Έχει μήκος 16 περίπου χιλιόμετρα και το 1962 ανακηρύχθηκε εθνικός δρυμός, με σκοπό να προστατευτούν η χλωρίδα και η πανίδα του τόπου. Η είσοδος στο φαράγγι γίνεται από το Ξυλόσκαλο και η πεζοπορία έως το χωριό Αγία Ρούμελη διαρκεί περίπου έξι ώρες. Η περίοδος την οποία μπορείς να το επισκεφθείς είναι από τις αρχές Mαΐου έως τα τέλη περίπου Οκτωβρίου.

Image from Cretico

Η λίμνη Κουρνά, με το γλυκό νερό, δεν πρέπει να παραλειφθεί να σβηστεί από τη λίστα σου. Το φυσικό περιβάλλον δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητο!

Η Γαύδος, το νησί του Λιβυκού πελάγους με τις χρυσαφένιες αμμουδιές, θα σε «μαγέψει» με τα πανέμορφα χωριουδάκια της. Θα φτάσεις εκεί με το καραβάκι που αναχωρεί από Παλαιοχώρα και Σφακιά.

Η παλαιά πόλη των Χανίων είναι ιδιαίτερα ξεχωριστή. Τα γραφικά σοκάκια, τα βενετσιάνικα αρχοντικά και τα ποικίλα μνημεία συνθέτουν ένα σκηνικό, ιδανικό για επισκέψεις κάθε εποχή του χρόνου.

Οι παραπάνω είναι μόνο δέκα από τα τόσα πράγματα και τις τόσες δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στα Χανιά. Η Γεωργιούπολη, το Κόκκινο Χωριό, τα Σφακιά και τα πολυάριθμα μνημεία θρησκευτικού ή αρχαιολογικού ενδιαφέροντος θα σου δώσουν επιπλέον λόγους για να κλείσεις εισιτήριο και διαμονή άμεσα!

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του mylandingrunway.com