Μια ημέρα στην «κινηματογραφική» παραλία Maya Bay και στα εξωτικά Phi Phi

Και στη λευκή άμμο θα περπατήσετε και στα γαλαζοπράσινα νερά θα κολυμπήσετε. Απλά δεν θα είστε μόνο οι δυο σας. Θα είναι και άλλοι εκατοντάδες τουρίστες μαζί σας, και τα αντίστοιχα πλοιάρια. Όπως συμβαίνει με κάθε παρθένο μέρος που γίνεται γνωστό, έτσι και εδώ. Κατακλύζεται από κόσμο.
mylandingrunway

Maya Bay, Phi Phi Island, Monkey Island... Νησάκια της Ταϊλάνδης, που σίγουρα θα τα έχεις ακούσει και ίσως μάλιστα, να είναι και στη λίστα σου.

Εγώ πήγα, τα επισκέφθηκα και στο κείμενο αυτό θα σου πω όλα όσα αξίζει να μάθεις!

Maya Bay

Το Maya Bay είναι ο «διάσημος» επίγειος παράδεισος, της ταινίας The Beach με τον αγαπημένο μας Λεονάρντο. Θυμάσαι την ταινία; Μπορεί να μην είχε πάρει ιδιαίτερα καλές κριτικές, η παραλία όμως, το συγκλονιστικό αυτό εξωτικό και παρθένο μέρος, συγκίνησε τους πάντες.

Είμαι σίγουρη ότι η εικόνα που έχεις στο μυαλό σου είναι: Εσύ, το έτερον ήμισυ, με συνοδοιπόρο το φεγγάρι ή το φως του ήλιου να περπατάτε αμέριμνοι στη λευκή άμμο και να κολυμπάτε στα γαλαζοπράσινα νερά.

Και στη λευκή άμμο θα περπατήσετε και στα γαλαζοπράσινα νερά θα κολυμπήσετε. Απλά δεν θα είστε μόνο οι δυο σας. Θα είναι και άλλοι εκατοντάδες τουρίστες μαζί σας, και τα αντίστοιχα πλοιάρια. Όπως συμβαίνει με κάθε παρθένο μέρος που γίνεται γνωστό, έτσι και εδώ. Κατακλύζεται από κόσμο.

Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι το Maya Bay δεν είναι όμορφο. Το αντίθετο, είναι πανέμορφο, εντυπωσιακό και επιβλητικό! Αν και ομολογώ ότι στην ταινία ήταν κάπως διαφορετικό, οι βράχοι ήταν διαφορετικοί. Υποθέτω ότι θα είχε γίνει κάποια κινηματογραφική επεξεργασία.

Η πιο ωραία θέα; Όταν το προσεγγίζεις με το πλοιάριο και όταν το αφήνεις πίσω (όπως η κεντρική φωτογραφία του κειμένου αυτού). Σε αυτές τις στιγμές ξετυλίγεται η ομορφιά του. Μακριά από τους τουρίστες και μακριά από κάθε ανθρώπινο στοιχείο.

Khai Nai Island

Πριν το Maya Bay, ωστόσο, η πρώτη στάση που κάνει το πλοιάριο (στο τέλος του κειμένου θα σου εξηγήσω αναλυτικά πως πας εκεί, πως «κλείνεις» το daily tour δηλαδή, καθώς και το σχετικό κόστος) είναι ένα όμορφο νησάκι, το Khai Nai. Είναι και αυτό τουριστικό, αλλά είναι πιο μεγάλο σε μέγεθος, δεν είναι κολπίσκος, όπως το Maya Bay, κι έτσι, υπάρχει χώρος για όλους. Επίσης, ακριβώς επειδή βρίσκεται πολύ κοντά από το Πουκέτ, μόλις 20 λεπτά με μισή ώρα, είναι εξοπλισμένο με καφέ, εστιατόριο και water sports.

Και πάμε αισίως στην τρίτη στάση.

Ένα πανέμορφο νησάκι, στο οποίο είχαμε την τύχη (οι συνεπιβάτες μου κι εγώ) να είμαστε οι μοναδικοί επισκέπτες. Τρία πράγματα είχε. Ζούγκλα, παραλία με λευκή άμμο και ένα ξύλινο εστιατόριο. Εκεί φάγαμε μάλιστα. Το daily tour μάς είχε ετοιμάσει τοπικές λιχουδιές, τις οποίες και γευτήκαμε με άκρως «φυσικό» τρόπο.

Monkey Island

Η επόμενη στάση του ταξιδιού. Δυστυχώς, μαϊμουδάκια δεν είδα. Υπήρχαν κάποια πάνω στα δέντρα, αλλά δεν κατάφερα να τα δω. Άλλες φορές βγαίνουν στην παραλία! Αυτή, δεν ήταν μια από αυτές τις φορές.

Κάπου εδώ, θα σταματήσεις σε έναν κολπίσκο και θα κάνεις snorkeling! Ο βυθός είναι υπέροχος! Πολύχρωμα ψαράκια θα κολυμπούν ανάμεσά σου.

Phi Phi Don

Τα Phi Phi είναι ένα σύμπλεγμα έξι νησιών. Τα βασικά είναι το Phi Phi Don και το Phi Phi Leh. Το πρώτο είναι και το μεγαλύτερο και αυτό που υποδέχεται και φιλοξενεί κόσμο στις τροπικές ακρογιαλιές του. Είναι, ουσιαστικά, αυτόνομο. Διαθέτει εστιατόρια πάνω στη θάλασσα, μπαράκια, μαγαζάκια, καταλύματα. Τα Phi Phi ανήκουν και στο Krabi, ένα άλλο νησί της Ταϊλάνδης, το οποίο έχει ήδη μπει στη λίστα μου.

Το νησί του James Bond, διάσημο από άλλη κινηματογραφική ταινία, δεν το επισκέφθηκα, καθώς αποτελούσε μια ξεχωριστή εκδρομή.

Χρήσιμες πληροφορίες

Η εκδρομή αυτή πραγματοποιήθηκε από το Πουκέτ με τοπικό γραφείο. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε διάφορους συνδυασμούς νησιών. Η συγκεκριμένη, διαρκεί μια ημέρα. Εκπρόσωπος του γραφείου σε παραλαμβάνει από το ξενοδοχείο σου πολύ νωρίς το πρωί. Φτάνεις σε μια μαρίνα και οι εκπρόσωποι σε ενημερώνουν σχετικά με το ποιο είναι το δικό σου γκρουπάκι, και σου εξηγούν το πρόγραμμα της ημέρας. Εκεί θα βρεις και καφέ (στον παρέχει το γραφείο), αλλά και σνακς από τοπικά μαγαζάκια. Καλό είναι να έχεις μια δραμαμίνη (αν και έχουν οι υπεύθυνοι) μαζί σου, εάν ζαλίζεσαι λίγο, γιατί τα πλοιάρια αυτά κουνούν αρκετά σε ορισμένα σημεία. Στην τιμή περιλαμβάνεται και φαγητό μεσημεριανό (είναι πλούσιο), νερά, αναψυκτικά και σνακς καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού, καθώς και εξοπλισμός snorkeling. Η εκδρομή που επέλεξα εγώ (που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω) είχε κόστος περίπου 100 ευρώ. Επιστρέφεις στο Πουκέτ αργά το απόγευμα και οι εκπρόσωποι σε αφήνουν στο ξενοδοχείο σου.

Γενικές εντυπώσεις

Είτε έχουν κόσμο, είτε όχι, τα νησιά αυτά αποτελούν πραγματικά επίγειο παράδεισο. Η λευκή άμμος, οι τεράστιοι βράχοι που υψώνονται, η βλάστηση. Όλα αυτά συνθέτουν ένα εξωτικό και επιβλητικό τοπίο, το οποίο ναι, δε το συναντάς συχνά. Είσαι αλλού, σε άλλο «κόσμο».

Και αυτόν τον κόσμο θέλω να τον εξερευνήσω όσο περισσότερο μπορώ!

Δείτε περισσότερα στη σελίδα mylandingrunway.com