ανοχή

Το «τέρας» της διεθνούς τρομοκρατίας και η απήχησή του στην Ελλάδα

Νικολέττα Καρυτσιώτη | Δημοσιεύθηκε 19.06.2017
Νικολέττα Καρυτσιώτη

Τα θρησκευτικά τρομοκρατικά χτυπήματα τείνουν να αποτελέσουν μια αρρωστημένη καθημερινότητα για την ευρωπαϊκή κοινωνία. Η παθητική στάση της κοινωνίας απέναντι σε αυτό το γεγονός, αλλά και πολλές φορές η αποδοχή ότι δεν πρόκειται κάτι να αλλάξει, προφανώς και δεν μας καθιστούν αδιάφορους στην κοινωνική πραγματικότητα, ωστόσο υποβιβάζουν το νόημα της «αντίστασης» σε αυτή. Αρχίζουμε μήπως να αντιμετωπίζουμε με ανοχή τέτοιου είδους φρικτά γεγονότα; 40 χρόνια πριν, ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης, Μάνος Χατζιδάκις, «ξεστόμισε» λόγια που σήμερα παρουσιάζονται ως άκρως διαχρονικά.

Πόση καφεΐνη αντέχει ο οργανισμός σας; Μετά το θάνατο νεαρού από υπερβολική δόση θα πρέπει να αναρωτηθείτε

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 17.05.2017

Καρδιακό επεισόδιο συνεπεία υπερβολικής δόσης καφεΐνης σε μικρό χρονικό διάστημ...

Η ανοχή και ο «αντιπερισπασμός»

Παύλος Τσίμας | Δημοσιεύθηκε 15.05.2017
Παύλος Τσίμας

Τι τρέφει την Χρυσή Αυγή; Τι την έφερε στην Βουλή και τι συντηρεί την δημοσκοπική της δύναμη στα επίπεδα του 8%; Η εύκολη, τετριμμένη απάντηση στο ερώτημα είναι: Τα μνημόνια. Η σωστή απάντηση είναι: Η ανοχή.

Ξεπλένοντας τη βία

Μιλένα Αποστολάκη | Δημοσιεύθηκε 12.11.2016
Μιλένα Αποστολάκη

Σύμφωνα με έρευνα της Kappa Research που διενεργήθηκε το 2010, το 61,4% των ερωτηθέντων πολιτών αντιμετώπιζε ως αυθόρμητες τις επιθέσεις εναντίον των πολιτικών, ενώ το 49,2% τις ενέκρινε. Η ανοχή απέναντι στη βία που επωαζόταν υποδόρια στη χώρα μας αρκετά χρόνια πριν, βρήκε στην βάναυση φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας το τέλειο ιδεολογικό και θεωρητικό της άλλοθι και η έρευνα απεικονίζει αυτή την πραγματικότητα και συγχρόνως μας προειδοποιεί...