αποδοχή

Η Νορβηγία αναζητά απλά, καθημερινά ζευγάρια για να κάνουν σεξ μπροστά την κάμερα της κρατικής τηλεόρασης

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 03.08.2017

Σεξ. Από τη στιγμή που μαθαίνουμε για την ύπαρξη του αναρωτιόμαστε πως είναι. Αλλά ...

Ναι ή όχι στην εξόρυξη των ελληνικών σπάνιων γαιών;

Παναγιώτης Βεργούλης | Δημοσιεύθηκε 25.05.2017
Παναγιώτης Βεργούλης

Το 2014 για πρώτη φορά στη χώρα μας διεξήχθη μια έρευνα σχετικά με την κοινωνική αποδοχή της εκμετάλλευσης των ελληνικών κοιτασμάτων σπάνιων γαιών του Στρυμονικού Κόλπου. Στην έρευνα συμμετείχαν 500 άνθρωποι, που επιλέχθηκαν τυχαία από ολόκληρη την Ελλάδα. Τα αποτελέσματα ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέροντα καθώς έδειξαν ότι οι Έλληνες, στην πλειοψηφία τους, δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι σχετικά με τις σπάνιες γαίες και μάλιστα οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ούτε καν περί τίνος πρόκειται.

Αποποίηση κληρονομιάς: Πώς και πότε γίνεται

Αναστασία Μήλιου | Δημοσιεύθηκε 26.04.2017
Αναστασία Μήλιου

Μετά το θάνατο κάποιου όλη η περιουσία του κληρονομείται από τους κληρονόμους, που είτε είναι οι στενοί συγγενείς του, είτε αναφέρονται στη διαθήκη του. Η κληρονομιαία περιουσία αποτελείται από το ενεργητικό και το παθητικό της, όπως αυτό αποτιμάται σε χρήμα. Με άλλα λόγια, τα χρέη που έχει κάποιος από δάνεια, από άλλες οφειλές ή στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία κτ.λ. κληρονομούνται με τον ίδιο τρόπο που κληρονομούνται και τα άλλα περιουσιακά στοιχεία, π.χ. τα ακίνητα, οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τα κοσμήματα κ.τ.λ.

Γιατί δεν έχει νόημα να είσαι μόνιμα χαρούμενος

Γιώργος Παλαιός | Δημοσιεύθηκε 19.03.2017
Γιώργος Παλαιός

Πολλά μεγάλα best seller έχουν γραφεί για την επιστήμη της ευτυχίας και για το πώς να ζήσεις μια ζωή γεμάτη χαρά. Και στη θεωρία έχουν δίκιο. Ο κόσμος τα διαβάζει και νιώθει ελπίδα και η κοινωνία μας στηρίζει αυτό το «κίνημα» ευτυχίας. Αλλά το πρόβλημα με αυτό είναι πως, πρώτα από όλα, δεν θες στην πραγματικότητα να είσαι χαρούμενος συνέχεια. Επιπλέον το να θες να είσαι συνέχεια χαρούμενος είναι σίγουρη συνταγή αποτυχίας που σε σπρώχνει στη δυστυχία, το αντίθετο δηλαδή απ' ότι θες να πετύχεις.

Ο Γιάννης και οι κρεμάλες

Έλενα Καραγιάννη | Δημοσιεύθηκε 30.01.2017
Έλενα Καραγιάννη

Με αφορμή το κείμενό μου γα το περιστατικό στο Πέραμα, μέσα από τα εκατοντάδες μηνύματα υποστήριξης που έλαβα ήταν και μερικά από πρόσωπα, άντρες και γυναίκες, που μου γνωστοποιούσαν πως είναι στη διάθεσή μου όποτε τους πω, να πάμε να «πατήσουμε το κεφάλι στους φασίστες». Πολλοί παθιασμένοι φίλοι διέθεταν τους εαυτούς τους σε κάποιο κάλεσμά μου για «να πάμε να τους σαπίσουμε στο ξύλο», «να κάνουμε ντου» κ.α. Άκουσα αρκετές φορές εκείνο το: «Κρεμάλα στους φασίστες» αυτές τις μέρες στο inbox αλλά και δημοσίως. Το πιο πιθανόν είναι να μην κυριολεκτούσαν βέβαια όλοι αυτοί. Και προσπάθησα να σκεφτώ. Να βάλω την εικόνα. Θα θέλαμε στα αλήθεια να δούμε έξω από το σχολείο του Περάματος ή άλλου, κρεμάλες;

Οι απαντήσεις δίνουν αξία στις ερωτήσεις

Ξένια Κούρτογλου | Δημοσιεύθηκε 14.12.2016
Ξένια Κούρτογλου

...όταν οι ερωτήσεις είναι οι κατάλληλες! Πλησιάζουμε στο τέλος της χρονιάς 2016, και πολλοί από εμάς είμαστε ήδη στο πνεύμα των Χριστουγέννων, των γιορτών, αλλά και μιας χρονιάς που κλείνει για να δώσει τη θέση της στην καινούργια. Δεν ξέρω για σας, αλλά για μένα, εκτός από τα στολίδια, τα φωτάκια και τα γλυκά, ο Δεκέμβριος φέρνει και έναν «ετήσιο απολογισμό» που τα τελευταία χρόνια κάνω συστηματικά και με βοηθά πολύ περισσότερο απ' ότι φανταζόμουν όταν πρωτοξεκίνησα μια τέτοια συνήθεια. Βρήκα λοιπόν τρεις εξαιρετικά «κατάλληλες» ερωτήσεις που αξίζει να κάνουμε όλοι στον απολογισμό της χρονιάς που κλείνει.

Στην προσπάθεια να είστε αρεστοί σε όλους, μήπως χάνετε εσάς;

Μαρία Kαραπατσιά | Δημοσιεύθηκε 06.11.2016
Μαρία Kαραπατσιά

Όταν η ανάγκη κάποιου να είναι αρεστός σε όλους αποκτά κεντρική θέση, αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στη ζωή του. Ζει αγχωμένος προσπαθώντας να ευχαριστήσει πάντα τους άλλους, χωρίς να αρνείται απαιτήσεις τους που ίσως να μην ήθελε να ικανοποιήσει ή να μη μπορεί. Οι ανάγκες των άλλων μπαίνουν σε προτεραιότητα, με αποτέλεσμα να παραμελεί δικές του προσωπικές ανάγκες και επιθυμίες. Μπορεί να κάνει υπερπροσπάθεια στην δουλειά, στις φιλικές, κοινωνικές και προσωπικές σχέσεις για να αποτρέψει την κριτική και την απόρριψη και να εξασφαλίσει την αποδοχή. Πολλές φορές αυτή η συμπεριφορά μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα οι άλλοι να τον εκμεταλλεύονται.

Ψήφος της Αριστεράς για διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους η ισχυρή υποστήριξη για εκλογή μου στην ΚΕ, λέει ο Φίλης

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 17.10.2016

Ως ψήφο του κόσμου της Αριστεράς υπέρ του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, θεωρεί...

Κατερίνα Πρίφτη

Αποτυγχάνει το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων. Άνοιξαν μόλις 4.628 θέσεις από 160.000

HuffingtonPost.com | Κατερίνα Πρίφτη | Δημοσιεύθηκε 11.03.2016

Τον περασμένο Σεπτέμβριο σε μια από τις Συνόδους των αρμόδιων υπουργών της ΕΕ για ...

Τσίπρας: Τέτοια παρέμβαση από τους δανειστές δεν έγινε ποτέ!

HuffPost Greece | Κώστας Πουλακίδας | Δημοσιεύθηκε 24.06.2015

Στην κόψη του ξυραφιού η διαπραγμάτευση. Δυσφορία επικρατεί στην κυβέρνηση για τη...

20 πράγματα που πρέπει να αποδεχτείτε αν θέλετε να πετύχει η σχέση σας

Your Tango | Δημοσιεύθηκε 09.05.2016
Διαβάστε Περισσότερα: Life, σχέσεις, αγάπη, αποδοχή, Νέα
Your Tango

Στην πραγματικότητα, η αγάπη δεν είναι αυτό που θα σας βοηθήσει να αντέξετε και να περάσετε στην αντιπέρα όχθη αλλά η αποδοχή. Η αποδοχή δεν σημαίνει παραίτηση, σημαίνει να κατανοήσεις ότι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν και μπορείτε να τα διαλέξετε για αυτό που πραγματικά είναι.

Δημοσκόπηση Alco: Το 75% στηρίζει τη «γραμμή διαπραγμάτευσης» Τσίπρα, 6 στους 10 δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης

HuffPost Greece | Δημοσιεύθηκε 10.02.2015

Τη στήριξη και την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των πολιτών έχει η Ελληνική Κυβέρν...