bubbles and avocados

Το καλό με τις γλυκοπατάτες είναι ότι θέλουν πολύ λιγότερο χρόνο στον φούρνο από τις πατάτες, είναι πιο νόστιμες, πιο υγιεινές και απλά τις «πετάς» στον φούρνο για να γίνουν.
Όσο εύκολη είναι η γλυκοπατάτα στο ψήσιμο, τόσο δύσκολη μπορεί να είναι στο κόψιμο και το καθάρισμα. Ο λόγος είναι ότι θυμίζει περισσότερο καρότο στην υφή παρά κανονική πατάτα και συνήθως έχει μεγάλο μέγεθος και χοντρό κορμό. Πολλοί προτιμούν να την ψήνουν με την φλούδα και πραγματικά σε ορισμένες περιπτώσεις είναι μία καλή λύση.
Θυμάστε αυτή την ωραία κρέμα που τρώγαμε όταν ήμασταν παιδιά; Αυτή που βάζαμε μπόλικη κανέλα από πάνω και προσπαθούσαμε με το κουτάλι να μαζέψουμε ό,τι είχε μείνει στο μπολάκι με το κουτάλι. Αυτή την εικόνα είχα στο μυαλό μου όταν έφτιαχνα την συγκεκριμένη κρέμα και λίγες ώρες αργότερα ήμουν με το κουτάλι πάνω από το μπολάκι και έκανα ακριβώς αυτό!
Τέτοια εποχή τα μήλα είναι στα καλύτερά τους. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα για μηλόπιτα. Είναι αφράτη και ζουμερή, έχει ελάχιστο ελαιόλαδο και καθόλου ζάχαρη και αλεύρι.
Θα έχετε καταλάβει ότι γενικά αγαπώ την σοκολάτα. Σε ποιον δεν αρέσει, άλλωστε; Μερικές φορές, όμως, χρειάζομαι κάτι πιο απλό για να συνοδεύω τον καφέ ή το τσάι μου. Κάπως έτσι, δημιουργήθηκαν αυτά τα κουλουράκια αμυγδάλου.
Τις κόκκινες φακές τις φτιάχναμε πάντα στο σπίτι. Βλέπετε, υπήρχαν καταβολές από Αλεξάνδρεια όπου ήταν συνηθισμένο πιάτο. Ειδικά για τον χειμώνα είναι μία εύκολη σούπα που γίνεται βελουτέ και μπορεί να φτιαχτεί σε διαφορετικές παραλλαγές. Αυτή είναι η πιο απλή εκδοχή τους.