elleipseis

Ουρές στα φαρμακεία για τεστ. Βόμβα για την μετάδοση του ιού τα γιορτινά τραπέζια Αυξημένα κρούσματα πολλών αναπνευστικών λοιμώξεων. Ελλείψεις σε παιδιατρικά φάρμακα, αντιβιώσεις.
Τονίζεται πως σε πολλά νησιά ο πληθυσμός διπλασιάζεται λόγω αφίξεων τουριστών ενώ μόνο τον Ιουνίοτο αεροδρόμιο της Αθήνας υποδέχθηκε 3 εκατ. επισκέπτες.
Αφορούν εξαγωγές, φαρμακαποθήκες, συνταγογράφηση και συμφωνία με φαρμακευτικές για αύξηση της διάθεσης ποσοτήτων των φαρμάκων στην ελληνική αγορά,
Μετά το τραγικό περιστατικό του 7χρονου παιδιού από τη Νάουσα και την έξαρση των ιώσεων, οι γονείς των μικρών παιδιών έχουν θορυβηθεί.
Προειδοποίηση και σε "κερδοσκόπους" πως "θα πονέσουν". Και όλα αυτά, λίγες ημέρες πριν από την σύνοδο του ΟΠΕΚ+ που θα ληφθούν αποφάσεις για τη μελλοντική πετρελαϊκή πολιτική.
Τα social media ”πλημμύρισαν” από φωτογραφίες με τα άδεια ράφια στους διαδρόμους σουπερ μαρκετ και από τα ταμπελάκια που προειδοποιούσαν για τον περιορισμό αγορών σε 2 ή 3 τεμάχια
Έρχονται για να καλύψουν στην εσωτερική αγορά και φεύγουν ξανά επειδή οι τιμές στην Ελλάδα θεωρούνται πολύ χαμηλές."Υπάρχει το νόμιμο παράλληλο εμπόριο, με περισσότερο κέρδος στο εξωτερικό".
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για το θέμα των ελλείψεων φαρμάκων.
Εκτιμήσεις από την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Μίνα Γκάγκα.
"39 χρόνια φαρμακοποιός, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο". Απαγορεύσεις εξαγωγών, έλεγχοι και αναστολή λειτουργίας σε φαρμακαποθήκες. Προειδοποίηση ΠΙΣ για λαίλαπα ελλείψεων το 2023.