f16

Υπάρχει βέβαια και ένας αστερίσκος για το πότε ένα αεροδρόμιο τρίτης χώρας μπορεί να γίνει "νόμιμος στόχος" για την Μόσχα.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΑ.
«Ο στόλος των F-16 της Τουρκίας είναι ζωτικής σημασίας για την ισχύ του ΝΑΤΟ, διασφαλίζοντας τη μελλοντική διαλειτουργικότητα μεταξύ των συμμάχων».
Οι όροι αναφέρουν ότι τα F16 θα χρησιμοποιούνται μόνο για ΝΑΤΟικούς σκοπούς και δεν θα πετούν πάνω από ελληνικά νησιά. Η Τουρκία τη διαβάζει διαφορετικά.
Μόλις 24ώρες μετά την επικύρωση από το τουρκικό κοινοβούλιο του πρωτοκόλλου ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
Στην ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας για επικοινωνία, υπήρχε αναφορά στα F-16 όχι όμως και σε αυτή του Λευκού Οίκου που εστίαζε στο θέμα ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.
«Η Τουρκία σκοπεύει να αποκτήσει περισσότερους φίλους παρά εχθρούς στο μέλλον» λέει ο Ερντογάν στον απόηχο της συνάντησής του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μετά την θετική εξέλιξη για τη Σουηδία στο ΝΑΤΟ, κάνει λόγο για «κάμψη» της «επιθετικότητας» της Τουρκίας και ανάγκη να «ενισχυθεί η ασφάλεια της Ελλάδας».
Προκειμένου να διασφαλιστεί πως δεν θα χρησιμοποιηθούν σε βάρος της Ελλάδας. Τι αναφέρουν στην επιστολή τους προς τον ΥΠΕΞ, Α. Μπλίνκεν.
”Είναι μια αποτρεπτική κίνηση, ώστε όλοι όσοι σκέφτονται να μας επιφέρουν μια στρατηγική ήττα να μην αγνοούν τα δεδομένα...Έχουμε περισσότερα πυρηνικά από από τις χώρες του ΝΑΤΟ".