kale-zoe

Η ιδιαιτερότητα ενός προγράμματος άσκησης στα άτομα με σκολίωση έγκειται στο γεγονός ότι οι ασκήσεις δεν εκτελούνται ετερόπλευρα πάντα και δεν έχουν τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση και στις δύο πλευρές. Το γεγονός αυτό συμβάλλει στη σταδιακή και έως ένα βαθμό επαναφορά του σώματος σε μία μυϊκή ισορροπία και κυρίως σε μία βελτιωμένη λειτουργική κατάσταση. Επιπρόσθετα, μειώνονται σταδιακά πιθανοί μυϊκοί πόνοι, πιασίματα και ενοχλήσεις, αφού το σώμα αποκτά καλύτερη ευλυγισία, δύναμη και ικανότητα να φέρει σε πέρας τις καθημερινές του απαιτήσεις.
Είναι πραγματικά παράδοξο πως όταν αρνηθείς το κέρασμα στο γραφείο ή προτιμήσεις να μην φας πίτσα με τους φίλους σου όλοι θα σοκαριστούν και θα θεωρήσουν ότι είσαι υπερβολικό και πως «στην ζωή όλα χρειάζονται», αλλά κανείς δεν πρόκειται να χαρακτηρίσει ποτέ «υπερβολικό» το γεγονός ότι κάθε μέρα θέλεις να φας μία σοκολάτα από το περίπτερο.
Αλήθεια, γιατί καπνίζουν οι άνθρωποι; Γιατί, παρά την τεράστια αντικαπνιστική εκστρατεία που διεξάγεται σ' όλο τον κόσμο και παρά τις αποδεδειγμένες βλάβες που προκαλεί το κάπνισμα, κάποιοι συνεχίζουν ακόμα να κρατάνε τσιγάρο; Πέντε με έξι εκατομμύρια άτομα κάθε χρόνο πεθαίνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Σύμφωνα με τον Σίγκμουντ Φρόιντ, οι άνθρωποι που καπνίζουν είναι καθηλωμένοι στο στοματικό στάδιο (0-18 μήνες από τη γέννηση), γιατί οι μητέρες τους δεν έδειξαν το ανάλογο ενδιαφέρον στους 18 πρώτους μήνες.
Οι δυσκολίες της καθημερινότητας μπορεί να μας καταβάλλουν ψυχολογικά. Το γέλιο απαλύνει την διάθεση, μας ανακουφίζει και μας βοηθά να έχουμε μια πιο θετική και αισιόδοξη ματιά στα πράγματα. Το να γελάμε σε δύσκολες καταστάσεις, δε σημαίνει ότι τις αγνοούμε, αλλά ότι μπορούμε να πάρουμε έστω λίγο απόσταση από αυτές και να τις αντιμετωπίσουμε πιο αποτελεσματικά. Αν επιμένουμε να βλέπουμε μόνο την αρνητική πλευρά, δεν μπορούμε εύκολα να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Αν τα δούμε με μια πιο θετική ματιά, θα μπορέσουμε να βρούμε εναλλακτικές, πιο βοηθητικές λύσεις. Το γέλιο μας βοηθά να έχουμε μια πιο θετική ματιά.