katholikoi

Ο Πάπας Φραγκίσκος χοροστατεί στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών. Παρέλειψε την τελετουργία της Μεγάλης Παρασκευής για λόγους υγείας.
Μικρός ο αριθμός των χριστιανών σην περιτειχισμένη Παλιά Πόλη που περπάτησαν το μονοπάτι που ακολούθησε ο Χριστός προς την Σταύρωση.
Ενας άνδρας 63 ετών σρταυρώθηκε για 35η φορά - Χιλιάδες άνθρωποι παρακολούθησαν το ακραίο θέαμα που αποδοκιμάζεται από την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.
150 μέλη του ρωμαιοκαθολικού κλήρου, από το 1940 ως το 2002 στόχευαν τα πιο ευάλωτα παιδιά. Η έκθεση της Δικαιοσύνης καταγγέλλει συγκάλυψη των εγκλημάτων από την Αρχιεπισκοπή.
Διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στη φροντίδα εκείνων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω του συνεχιζόμενου πολέμου.
Δύο δεκαετίες μετά την ειρηνευτική συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, τα «τείχη της ειρήνης» τρίζουν συθέμελα.
Αφορά τους περιορισμούς στον αριθμό των πιστών σε χώρους λατρείας-Αποφασιστική η ψήφος της συντηρητικής δικαστή που διόρισε ο Τραμπ.
Μια καθολική κάτοικος του νησιού και ο τέως Καθολικός ΕπίσκοποςΣύρου Σεβ. Φραγκίσκος Παπαμανώλης, περιγράφουν.
Πρωτόγνωρες εικόνες καταγράφονται στους ναούς και τους τόπους θρησκετικής λατρείας όλου του κόσμου.
Μείωση των κρουσμάτων σε Ιταλία, Ισπανία και αύξηση σε Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και Τουρκία. Δύσκολη εβδομάδα για εκατομμύρια πιστούς αφού ξεκινά η Μ.Εβδομάδα του Πάσχα των Καθολικών.