μανιτάρια

Κινέζος αγρότης ανακαλύπτει συστάδα από σπάνια, μεγάλα μανιτάρια

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 01.11.2017

Ένας 81χρονος αγρότης στη νοτιοδυτική Κίνα ανακάλυψε μια συστάδα από τεράστια μαν...

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον θάνατο της 41χρονης μητέρας και την κατάρρευση του 45χρονου πατέρα στην Κρήτη

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 09.07.2017

Σε δηλητηριώδη μανιτάρια φαίνεται να αποδίδεται ο αιφνίδιος θάνατος της 41χρονης ...

Ο καλύτερος (και πιο υγιεινός) τρόπος για μαγειρέψετε μανιτάρια δεν είναι αυτός που νομίζετε

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 07.06.2017

Είστε από εκείνους που σας αρέσει να τρώτε τα μανιτάρια σας τηγανιτά; Γιατί, σύμφω...

Κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος (καρύδας)

bubbles & avocados | Δημοσιεύθηκε 24.04.2017
bubbles & avocados

Όταν έδωσα στον αδερφό μου να δοκιμάσει το συγκεκριμένο πιάτο και μου είπε: «Κρίμα που δεν μπορείς να το φας αφού έχει κρέμα γάλακτος μέσα», συνειδητοποίησα ότι ποιος χρειάζεται την κρέμα γάλακτος όταν έχει το γάλα καρύδας; Η φυσική κρεμώδης υφή του και το άρωμά του, αποτελούν τον τέλειο γευστικό συνδυασμό για να συνοδεύσει το απλό κοτόπουλο.

Μανιτάρι Ερίκιο το Αγκαθωτό

Γιάννης Κιούσης | Δημοσιεύθηκε 07.12.2016
Γιάννης Κιούσης

Αυτό το μανιτάρι αναφέρεται συχνά ως «η Τροφή της Φύσης για τους Νευρώνες», το οποίο οφείλεται στην ικανότητα του να διεγείρει την παραγωγή του Νευροτροφικού Παράγοντα Ανάπτυξης (Nerve Growth Factor - NGF). Ο Νευροτροφικός Παράγοντας Ανάπτυξης (ΝΠΑ) διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην διαφοροποίηση και στην επιβίωση διαφόρων κυτταρικών πληθυσμών στο κεντρικό και στο περιφερικό νευρικό σύστημα ενώ χαμηλότερα από τα φυσιολογικά επίπεδα του ΝΠΑ έχουν συνδεθεί με πρώιμα στάδια τόσο της νόσου Αλτσχάιμερ όσο και της άνοιας.

Η καλλιέργεια φαρμακευτικών μανιταριών σε κορμούς δένδρων

Κάσσανδρος Γάτσιος | Δημοσιεύθηκε 03.05.2017
Κάσσανδρος Γάτσιος

Η καλλιέργεια των μανιταριών σε κομμένους βλαστούς δένδρων είναι μία πολύ παλιά μέθοδος που αναπτύχθηκε στην Ασία πριν από 2000 χρόνια. Οι πρώτες μαρτυρίες της καλλιέργειας μανιταριών με αυτή την μέθοδο χρονολογούνται στην Κίνα από το 600 πΧ. Η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σήμερα σε πολλά μέρη του κόσμου για την παραγωγή φαρμακευτικών μανιταριών και κυρίως του Shitake και του Ganoderma. Είναι μία σχετικά απλή μέθοδος που δεν απαιτεί από εκείνον που την εφαρμόζει ειδικές γνώσεις. Με τη μέθοδο αυτή μπορούν να καλλιεργηθούν και άλλα είδη μανιταριών, που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική όπως είναι τα πλευρώτους.

Δίρφυς: Η ελληνική εταιρεία που παράγει και εξάγει μανιτάρια είναι η απόδειξη ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει

HuffPost Greece | Κατερίνα Νανοπούλου | Δημοσιεύθηκε 08.02.2016

Από το 1995, οι γεωπόνοι, Λευτέρης Λαχουβάρης και Θανάσης Μαστρογιάννης, ασχολούντα...

Το Μανιταροπωλείο που φύτρωσε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

HuffPost Greece | Κωστής Ζαφειράκης | Δημοσιεύθηκε 15.02.2015

Οι μανιταροφάγοι- χορτοφάγοι, αλλά κι όλοι όσοι αναζητούν νέες γεύσεις, έχουμε βρε...