marteries

"Είδα παιδιά με εγκαύματα παντού...έπαιρναν αμέσως εξιτήριο, δεν υπήρχε χώρος...Εγώ νόμιζα θα πεθάνω από την πείνα" λέει στο CNN αμερικανίδα νοσοκόμα που επίσης εγκατέλειψε την Γάζα.
Το 1/3του πληθυσμού φόρτωσε μια ζωή σε ένα ΙΧ και μια βαλίτσα και εγκατέλειψε τον θύλακα. Σπαρακτικές αφηγήσεις:φόβος, νεκροί, άδεια χωριά, πείνα που έσφιγγε τα στομάχια.
"Σκυλιά έτρωγαν πτώματα στους δρόμους": οι μαρτυρίες όσων εγκατέλειψαν τη χώρα. Εχουν απομακρυνθεί 50 Έλληνες και άλλοι 22 ξένοι υπήκοοι με βοήθεια των ελληνικών αρχών.
"Πολλοί δεν αντιλήφθηκαν τι ακριβώς είχε συμβεί...κοιμόντουσαν. Όταν βγήκαμε, αντικρίσαμε ένα χάος", "Γυναίκες έκλαιγαν, φώναζαν. Ευτυχώς κάποιος κατάφερε να ανοίξει την πόρτα".
Κλειστά μαγαζιά, σφαλιστά σπίτια. Κάποιοι μπαίνουν στο φέρι για να φύγουν. Άλλοι μένουν πίσω: ″Γιατί να φύγω από την πατρογονική μου γη; Οι δικοί μου εχτισαν αυτό το σπίτι με τα χέρια τους".
«Πολλά θύματα είχαν χλωμιάσει. Δεν μπορούσα να μετρήσω τον σφυγμό τους. Προσπαθώντας να εφαρμόσω ΚΑΡ.Π.Α...έβγαινε αίμα από το στόμα τους».
Όπως φαίνεται και σε βίντεο και φωτογραφίες που κάποιοι είχαν την ψυχραιμία να τραβήξουν (και μάλιστα έγιναν viral) το αεροσκάφος έπεσε κοντά σε σπίτια.
"Ηταν μια πραγματικά τρομακτική νύχτα που δεν θα ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου".
Πώς επικράτησε ο άνευ προηγουμένου πανικός. Τι λένε όσοι ήταν στο φεστιβάλ. Ποινική έρευνα για την υπόθεση.
Μαρτυρίες φοιτητών για την επίθεση στην πόλη Περμ.