μαθητική Εικονική Eπιχείρηση

3S School Synergy Snacks: H μαθητική επιχείρηση-υπόδειγμα σχολικής συνεργασίας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 14.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Στοχεύοντας στην τουριστική προβολή του τόπου μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σνακ εμπνευσμένο από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Θεωρούμε ότι «η γεύση»αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας, διεγείρει όλες τις αισθήσεις, γεννά συναισθήματα, ξυπνά μνήμες και σφραγίζει με μοναδικό τρόπο τις σημαντικότερες στιγμές του ανθρώπου. Ερευνήσαμε, πειραματιστήκαμε, δοκιμάσαμε, ασχοληθήκαμε με την ελληνική γαστρονομία και καταλήξαμε σε ένα σύγχρονο ελληνικό σνακ που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της Αττικής (μέλι, σύκο, καρύδια και φυσικά την ελιά).

To 63o ΓΕΛ Αθηνών εντυπωσιάζει με τη μαθητική επιχείρηση Αρτοελίτ και τον Breadee

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 07.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για το είδος της επιχείρησης που θα δημιουργούσαμε, ώστε δυσκολευόμασταν πραγματικά να επιλέξουμε. Ύστερα από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε να συστήσουμε μια ανώνυμη εταιρεία παρασκευής αρτοσκευασμάτων. Συγκεκριμένα επιλέξαμε να παρασκευάσουμε γεμιστά ψωμάκια , αλμυρά και γλυκά με διαφορετικά είδη αλεύρων και πρωτότυπους συνδυασμούς.

"Wheels of Travel": Πρωτοποριακό μαθητικό ταξιδιωτικό γραφείο για ΑμεΑ

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 04.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η βασική καινοτομία της επιχείρησής μας είναι ότι διαμορφώνει τα πακέτα της μετά από επιτόπου επίσκεψη, έλεγχο και μέτρηση του βαθμού προσβασιμότητας των προτεινόμενων τουριστικών προορισμών. Η ομάδα των μαθητών έχει ήδη σχεδιάσει και διαθέτει στην ελληνική αγορά δύο πακέτα, το ένα για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το δεύτερο για το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα στελέχη της μαθητικής μας επιχείρησης επισκέφθηκαν τους δύο χώρους, συνοδεύοντας ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο, μελετώντας βήμα-βήμα την υπάρχουσα προσβασιμότητα, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της.

Μαθητική επιχείρηση του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών δημουργεί καλλυντικά της Αρχαίας Ελλάδας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 01.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Στα σύγχρονα Ελληνικά σπα κυριαρχούν εναλλακτικές τεχνικές ανατολικής φιλοσοφίας οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση ελληνικό τουριστικό προϊόν διότι προσεγγίζουν ελάχιστα την Ελληνική φιλοσοφία. Στόχος μας είναι να παρασκευάσουμε καλλυντικά προϊόντα σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και με αυτά καινοτομώντας, να αναβιώσουμε τις αρχαιοελληνικές τεχνικές οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση σύγχρονων τεχνικών ευεξίας που όμως ξεχάστηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Η «Ελένη» του Ευριπίδη έγινε εκπαιδευτική ταινία από μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 01.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η απήχηση που είχε αυτό το ντοκιμαντέρ στην τοπική μαθητική κοινότητα τούς έδωσε την ώθηση να προχωρήσουν σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα: στην κινηματογραφική παραγωγή της τραγωδίας του Ευριπίδη, της «Ελένης», που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου, σε παραγωγή της εικονικής εταιρείας που έστησαν με το όνομα «Ελένη». Έτσι βάφτισαν την εταιρεία τους, καθώς έκριναν ότι, επειδή ο μύθος της Ωραίας Ελένης είναι παγκοσμίως γνωστός, είναι και σήμερα εύκολα αναγνωρίσιμος και άρα ιδανικός για επιτυχημένη κινηματογραφική εταιρεία!

ΤΗΕSSeeker: Mαθητές παρουσιάζουν τη Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 28.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη, όπου συναντιούνται όλα τα αρώματα της Ανατολής, συνδυασμένα με τις εμπειρίες της Δύσης. Είναι μία πόλη, στην οποία συναντήθηκαν και συναντιούνται διάφοροι πολιτισμοί, ήθη, έθιμα, συνήθειες, θρησκείες και πληθυσμιακές ομάδες. Μία πόλη, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, που με το διάβα των αιώνων άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό το Α1 του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης εμπνεύστηκε τη δημιουργία της επιχείρησής μας, που δεν αποσκοπεί στην παραγωγή κάποιου χειροπιαστού προϊόντος, αλλά είναι μια εναλλακτική εταιρεία που θα πραγματοποιεί θεματικές διαδρομές.

YΦΑΙ-Θ: Μαθητές από τα Άνω Λιόσια στήνουν επιχείρηση παραδοσιακής υφαντικής

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 25.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Πρώτος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για ανέργους της πόλης μας και αδύναμες κοινωνικά ομάδες. Ο δεύτερος στόχος ήταν τα υφαντά προϊόντα από υλικά που έχουν παύσει να θεωρούνται χρήσιμα, δηλαδή υφάσματα και νήματα που είναι κοινώς... κουρέλια και με την κατάλληλη επεξεργασία θα τους δίνουμε μια νέα μορφή, μια νέα και καινοτόμο χρησιμότητα.

Robomarket: H μαθητική start-up του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 14.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η επιχείρηση μας κατασκευάζει και προγραμματίζει ένα robot το οποίο λαμβάνει μια παραγγελία, συγκεντρώνει τα προϊόντα και τα παραδίδει στον πελάτη. Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, για ευελιξία, αξιοπιστία, ταχύτητα και αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι ικανό να ανταποκριθεί στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εποχιακών αιχμών, με μεγάλη άνεση εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και ελαχιστοποιεί έως και μηδενίζει περιθώρια λαθών.

3D City Art: Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου παράγουν 3D ψηφιακά μοντέλα για τη διακόσμηση πόλεων

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 10.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Σήμερα το σχολείο μας δεν διαθέτει ούτε ένα υπολογιστή με ισχύ να υποστηρίξει σχεδιαστικά προγράμματα, ούτε έχουμε τριδιάστατους εκτυπωτές, φωτογραφικό εξοπλισμό και scanners που απαιτούνται για το έργο που παρουσιάζουμε! Με προϋπολογισμό που δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ, με τις φωτογραφικές μας μηχανές και τα κινητά μας τηλέφωνα και χρησιμοποιώντας δωρεάν την υπολογιστική ισχύ μέσω cloud computing κάπου στην Αμερική, με τους μαθητικούς μας λογαριασμούς για δωρεάν software, με πολλούς πειραματισμούς και αποτυχίες, καταφέραμε τελικά να παράγουμε ψηφιακά μοντέλα που μπορούν να εξελιχτούν σε έργα τέχνης μεγάλης αξίας.

Μαθήτριες από τις Σέρρες δημιουργούν προϊόντα μαλλιών απο βούτυρο βουβαλιού

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 30.07.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η εταιρία των παιδιών στόχο έχει να αναδείξει το βουβαλίσιο βούτυρο που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ειδικότερα για τα μαλλιά. Ο λόγος όμως που επέλεξαν το βουβαλίσιο βούτυρο δεν είναι μόνο οι ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά είναι και ότι είναι ένα τοπικό σερραϊκό προϊόν. Θέλησαν να στηρίξουν την τοπική εύφορη σερραϊκή γη.

Βicycool: To έξυπνο σακίδιο ποδηλάτη που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 12.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η ιδέα μας, να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο σακίδιο ποδηλάτη με φωτεινές ενδείξεις φλάς δεξιά, αριστερά, στoπ -όπως ακριβώς ένα αυτοκίνητο- που λειτουργεί με πλήρως οικολογικό τρόπο ενώ φορτίζει και φορητές συσκευές (κινητά, tablets) μας οδήγησε στις 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, από 120 σχολεία που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece!

Happill: Πρωτοποριακή συσκευή μαθητών της Ρόδου που «μιλάει» με τη φωνή του εγγονού

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 16.04.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η συσκευή επαναλαμβάνει τα λόγια του εγγονού μέχρι ο ηλικιωμένος να πάρει το χάπι του μέσα από το ειδικό δοχείο. Η συσκευή παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του συγγενή του ηλικιωμένου με το πάτημα του κουμπιού έκτακτης ανάγκης. Η "Happill" μπορεί να προγραμματιστεί 7 ημέρες της εβδομάδας σε τρεις διαφορετικές ζώνες (πρωί - μεσημέρι - βράδυ) και όσες φορές χρειάζεται να λάβει τα φάρμακα ο ασθενής.

5 flavors: Πέντε γεύσεις-έκπληξη απο τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιλίου

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 21.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 27 μαθητές-στελέχη, παράγει 100% χειροποίητα και παραδοσιακά προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες. Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε κλασσικές συνταγές κυρίως σε νέους, να μάθουν την ελληνική παράδοση με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, ο οποίος ονομάζεται 5 flavors. Εμείς αναμειγνύουμε το «παραδοσιακό» με το «μοντέρνο» κάνοντας τα προϊόντα πιο σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πιο ελκυστικά.

Κάνουν θραύση οι λαχταριστές χυλοπίτες και οι σάλτσες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 09.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Δύο τμήματα. Δύο δυνάμεις. Μια ζεστή χειραψία κι ένα ξεκίνημα ενός νόστιμου έργου είναι η συνταγή μας. Εδώ στο σχολείο μας -αν είστε παρατηρητικοί μπορείτε να διαβάσετε το όνομά του στην επωνυμία της επιχείρησής μας- σκεφτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις των εργαστηρίων μας για την παραγωγή δύο προϊόντων που θα κάνουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ να τρέμουν στο άκουσμά τους.

PA.N.E.A.: Πρωτοποριακή υπηρεσία διατροφής και άθλησης από μαθητές

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 15.02.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Πόσες φορές θελήσατε να αρχίσετε μια αθλητική δραστηριότητα αλλά δεν γνωρίζατε πού να αποταθείτε και πώς να προετοιμαστείτε; Ο ιστότοπός μας, σας δίνει την ευκαιρία να βρείτε γυμναστήρια, σχολές αθλητισμού καθώς και ειδικούς υγείας, όπως φυσικοθεραπευτές, διατροφολόγους& διαιτολόγους, παιδιάτρους, καρδιολόγους. Πλέον, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε υποδείξεις από ειδικούς μόνο με ένα κλικ.

Green Eye:H οικολογική μαθητική επιχείρηση του ΓΕΛ Βραχατίου Κορινθίας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 02.02.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Ο ρόλος της επιχείρησής μας είναι να συλλέγει απόβλητα μπαταριών μόλυβδου και να διαχωρίζει τα υλικά τους. Συγκεκριμένα, αρχικά παραλαμβάνονται και αποθηκεύονται οι χρησιμοποιημένες μπαταρίες. Ύστερα, γίνεται ο διαχωρισμός των υλικών τους σε υψηλής ποιότητας πολυπροπένιο, βαριά πλαστικά και άλλα υψηλής ποιότητας μεταλλικά στοιχεία. Έτσι, παρέχουμε τα υλικά αυτά σε επιχειρήσεις που τα ανακυκλώνουν.

Ζeδοrο: Μοναδικά στον κόσμο σνακ απο ζέα έφτιαξαν μαθητές Λυκείου!

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 19.11.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το προϊόν μας είναι μπάρες και μπουκιές δημητριακών με βάση το δίκοκκο σιτάρι. Στη βάση αυτή προσθέσαμε μπισκότο, για ωραία γεύση, και ταχίνι ή ξηρούς καρπούς για ενέργεια, συνδυασμό, στον οποίο καταλήξαμε μετά από έρευνα της συγκεκριμένης αγοράς. Τα παραπάνω συστατικά, καθιστούν το προϊόν μας καινοτόμο αλλά και μοναδικό στην κατηγορία του, από τη στιγμή που παρόμοιό του δεν κυκλοφορεί, τόσο από την ελληνική όσο και από τη διεθνή βιομηχανία τροφίμων.