Οικογένεια

Απόδειξη ζωής έλαβε η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μετά από 97 ημέρες ομηρίας

HuffPost Greece | Newsrοοm | Δημοσιεύθηκε 04.07.2017

Η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη έλαβε, μετά από 97 ημέρες ομηρίας, απόδειξη ζωής ...

Δεν θα γίνει νεκροτομή στον αμερικανό φοιτητή που πέθανε μετά τον επαναπατρισμό του απ' τη Β.Κορέα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 21.06.2017

Ιατροδικαστής του Οχάιο, σεβόμενος την επιθυμία της οικογένειας του Ότο Γουόρμπι...

Το σενάριο της μακράς απαγωγής εξετάζει η ΕΛΑΣ στην υπόθεση του επιχειρηματία Λεμπιδάκη

HuffPost Greece | Αλέξανδρος Καλαφάτης | Δημοσιεύθηκε 19.06.2017

Ύστερα από 80 εφιαλτικές ημέρες η οικογένεια του Μιχάλη Λεμπιδάκη αποφάσισε το περ...

Η Γιορτή του Πατέρα

Μαρία Γραμματικοπούλου | Δημοσιεύθηκε 18.06.2017
Μαρία Γραμματικοπούλου

Όσο κι αν είναι μια γιορτή ξένη στην ελληνική παράδοση, οι καθολικές χώρες γιορτάζανε το Μάρτιο τη γιορτή του Πατέρα από τον μεσαίωνα ακόμα, την ημέρα της γιορτής του Αγίου Ιωσήφ. Αργότερα, στην Αμερική πια και συγκεκριμένα τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθιερώθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα η Γιορτή του Πατέρα ώστε να εξισωθεί ο ρόλος του πατέρα με της μητέρας, καθώς ήδη εορταζόταν αντίστοιχη γιορτή για τις μητέρες. Πρωτοστάτης για την καθιέρωση της σύγχρονης αυτής γιορτής ήταν η Sonora Smart Dodd, το 1910, την οποία μεγάλωσε μόνος ο πατέρας της, αυτή και τα πέντε αδέλφια της.

Ογδόντα ημέρες από την απαγωγή Λεμπιδάκη. Η οικογένεια εγκαταλείπει τις διαπραγματεύσεις

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 17.06.2017

Με γραπτή ανακοίνωση της η οικογένεια του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδακη, τονίζε...

Η εσωστρεφής μαμά

Μαρία Γραμματικοπούλου | Δημοσιεύθηκε 03.06.2017
Μαρία Γραμματικοπούλου

Κι αν εσύ τυχαίνει να είσαι εσωστρεφής κι όχι ιδιαίτερα άνετη σε όλες τις κοινωνικές συναναστροφές, δυστυχώς έχω να σου πως πως την πάτησες. Γιατί οι μαμάδες είναι μια ομάδα που κινείται με ρυθμούς κομάντο. Θα συσπειρωθούν, θα γνωριστούν, θα συνεννοηθούν και θ' ανταλλάσσουν μηνύματα και πληροφορίες προτού καν εσύ μάθεις το ποια μαμά είναι τίνος παιδιού. Κι αν καθυστέρησες να μάθεις τα ονόματά τους, κι αν δεν σ' ενδιέφερε και ιδιαίτερα, μετά από μήνες συνειδητοποιείς ότι έχεις μείνει στην απ' έξω και δεν κατάλαβες ούτε πώς, ούτε πότε έγινε αυτό.

Τα πιο σημαντικά πράγματα δεν είναι πράγματα

Χριστίνα Βαμβακίδου | Δημοσιεύθηκε 29.05.2017
Χριστίνα Βαμβακίδου

Εμείς, όλο το βράδυ, ανεβαίναμε στην ταράτσα της πολυκατοικίας μας μαζί με τους άλλους ενοίκους. Η εικόνα ήταν εφιαλτική, οι φλόγες άρχιζαν να κατηφορίζουν προς τα σπίτια, κρότοι ακούγονταν από τα κουκουνάρια που σκάγανε, πυροσβεστικά και αστυνομικά οχήματα διέσχιζαν, τρέχοντας, την πόλη, μια πόλη που ερήμωνε σιγά-σιγά. Στις 3 τα ξημερώματα η φωτιά έφτασε στην κεντρική οδό πάνω από το σπίτι μας και τότε αποφασίστηκε να εκκενώσουμε την περιοχή και να εγκαταλείψουμε το σπίτι μας. Η μητέρα μου, με ψυχραιμία, θυμάμαι, μας ψιθύρισε «Πάρτε κάτι μαζί σας και σε πέντε λεπτά πρέπει να φύγουμε».

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Η ζωή και η πολιτική σταδιοδρομία του πρώην πρωθυπουργού σε φωτογραφίες

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 29.05.2017

Με τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητστοτάκη κλείνει ο κύκλος των μεγάλων πολιτικών ...

Τι σημαίνει να είσαι μαμά; Παντού και πάντα

Μαρία Γραμματικοπούλου | Δημοσιεύθηκε 20.05.2017
Μαρία Γραμματικοπούλου

Να είσαι μαμά σημαίνει να συνηθίσεις στην ιδέα πως ο χρόνος που είχες για να κάνεις πράγματα για τον εαυτό σου έχει μειωθεί κατά πολύ και θα κάνεις χρόνια ν' απολαύσεις ξανά έναν καφέ με την ησυχία σου. Να είσαι μαμά σημαίνει ότι μπορείς να μαγειρέψεις, βάλεις πλυντήριο, ξεσκονίσεις, βάλεις σκούπα, σιδερώσεις, καθαρίσεις το μπαλκόνι, γράψεις κείμενο στον υπολογιστή μ' ένα συνεχόμενο «μαμάαααααα, μααααα, μαμάαααααα» ως μουσικό χαλί.

Προσκοπισμός: Ένας σύγχρονος Κώδικας Ζωής

Βάσω Κόλλια | Δημοσιεύθηκε 17.05.2017
Βάσω Κόλλια

Ο ελληνικός Προσκοπισμός από το 1910, ακολουθώντας ένα καταξιωμένο πλαίσιο προσωπικής ανάπτυξης των μελών του συνεχίζει να αποτελεί τη μεγαλύτερη κίνηση νεολαίας στη χώρα μας η οποία έχει το δικό της παρεμβατικό ρόλο στα κοινωνικά τεκταινόμενα. Ο ελληνικός Προσκοπισμός φέρει μια σημαντική ιστορία καθώς έχει διαδραματίσει και σημαντική εθνική δράση. Οι Έλληνες Πρόσκοποι ήταν αυτοί που παρέλαβαν την πόλη της Αλεξανδρούπολης στο τέλος των Βαλκανικών Πολέμων και ήταν αυτοί που την παρέδωσαν στον ελληνικό Στρατό ελεύθερη.

Ο Τριντό πήρε τον γιο του στη δουλειά και ο κόσμος τον λάτρεψε ακόμη περισσότερο

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 12.05.2017

Έχει γίνει η νέα λατρεία του ίντερνετ. Ο λόγος για τον Καναδό πρωθυπουργός, Τζάστι...

Η Delta Airlines απομάκρυνε οικογένεια από υπεράριθμη πτήση της

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 05.05.2017

Μετά το σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη η United Airlines πριν από μερικές εβδομάδες, άλλη μι...

Με τον παππού

Μαρία Γραμματικοπούλου | Δημοσιεύθηκε 05.05.2017
Μαρία Γραμματικοπούλου

Κάθε φορά που πηγαίνεις με την οικογένεια στο πατρικό σου, νιώθεις τους ρόλους ν' αλλάζουν. Μπαίνεις στο σπίτι των γονιών σου, παρέα με τον/τη σύντροφο και τα παιδιά σου και δεν είσαι πλέον εσύ ο μεγαλύτερος και ο πιο υπεύθυνος στο γκρουπ. Χαλαρώνεις, χαμογελάς κι αφήνεις τα παιδιά ν' απολαύσουν και να κακομάθουν από τα χαϊδέματα και τις υπερβολές της γιαγιάς και του παππού.

Τουλάχιστον δέκα ημέρες άδεια πατρότητας προτείνει η Κομισιόν για όλους τους Ευρωπαίους

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.04.2017

Τουλάχιστον δέκα ημέρες άδεια πατρότητας για τους άνδρες που μόλις απέκτησαν παι...

Η κατσίκα που έσωσε μία 10χρονη και ολόκληρη την οικογένειά της από βέβαιο θάνατο

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 15.04.2017

H 10χρονη Άμπιγκειλ Μπρους είχε τα γενέθλιά της την περασμένη εβδομάδα και έλαβε ως...

Στο πάρκο

Μαρία Γραμματικοπούλου | Δημοσιεύθηκε 05.04.2017
Μαρία Γραμματικοπούλου

Μετά κι από τον βαρύ χειμώνα, νιώθεις κι εσύ, όπως και τα παιδιά, σαν να ξύπνησες από τη χειμερία νάρκη. Θέλεις ουρανό, ήλιο, αέρα και κανένα δεντράκι, λουλούδι ή έστω θάμνο να νιώθεις πως η φύση ανθίζει κι έρχονται καλύτερες μέρες. Θυμάσαι τα δικά σου ανοιξιάτικα απογεύματα, ίσως σ' ένα μεγαλύτερο πάρκο, χωρίς περίφραξη, με μπόλικη άμμο, γρασίδι και τριανταφυλλιές που τ' αγκάθια τους σε τρυπούσαν χωρίς λύπηση. Εκεί που έτρεχες χωρίς να φοβάσαι τίποτα, χωρίς να σκέφτεσαι τίποτα και χωρίς σταματημό.

Αγγελική Κουγιάννου

Η επώδυνη διαδρομή των «εισαγγελικών παιδιών». Από ένα επιβλαβές οικογενειακό περιβάλλον, εγκλωβισμένα στα παιδιατρικά νοσοκομεία

HuffingtonPost.com | Αγγελική Κουγιάννου | Δημοσιεύθηκε 03.04.2017

Η επίσκεψη στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» κράτησε περίπου 3 ώρες. H τελευταία σ...

Γιατί θέλουμε τόσο πολύ να αλλάξουμε;

Δάφνη Σπυροπούλου | Δημοσιεύθηκε 28.03.2017
Δάφνη Σπυροπούλου

Γιατί θέλουμε όλοι τόσο πολύ να αλλάξουμε; Ή μήπως δεν είμαστε όλοι που θέλουμε να αλλάξουμε; Όταν ξεκίνησα να σπουδάζω ψυχολογία, αυτή η ερώτηση βασάνιζε το μυαλό μου και έψαχνε για άμεση απάντηση πριν συνεχίσω. Λες και στεκόμουν στην πόρτα του πανεπιστημίου και τους είπα «απαντήστε μου αυτό για να μπω και να ξεκινήσω». Η απάντηση που πήρα στην αρχή, ήταν ότι αλλαγή επιζητούμε όταν δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε στη δουλειά, στις δραστηριότητές μας και στην αγάπη.

Πώς το να ξέρεις ποιος είσαι σου κάνει κακό

Δάφνη Σπυροπούλου | Δημοσιεύθηκε 19.03.2017
Δάφνη Σπυροπούλου

Μεγαλώνοντας στην ελληνική οικογένεια (ή και σε οποιαδήποτε άλλη οικογένεια - δεν επιθυμώ να κάνω εθνολογικές παρατηρήσεις εδώ), νιώθεις ότι πιο ασφαλής από ποτέ θα είσαι με το να ξέρεις ποιος είσαι. Με το να μαζέψεις λίγες λέξεις που θα χτίσουν την πανοπλία σου. Και έχεις δίκιο: είναι ασφαλείς οι πανοπλίες.

Κατερίνα Πρίφτη

Ποιος είναι πραγματικά ο Γκέερτ Βίλντερς

HuffingtonPost.com | Κατερίνα Πρίφτη | Δημοσιεύθηκε 14.03.2017

«Αυτοί που πουλούν στην αγορά τα πιο “γυαλιστερά” φρούτα, συχνά πουλούν και τα π...

Καλοσύνη: Το νέο σέξι

Emilia Clarke | Δημοσιεύθηκε 08.03.2017
Emilia Clarke

Πιστεύω πως όλοι έχουμε την ευκαιρία να ορθώσουμε το ανάστημά μας στην καθημερινότητά μας υπέρ των γυναικών. Πιστεύω πως όλοι έχουμε τη δύναμη να αντικαταστήσουμε το μίσος με τη δικαιοσύνη, την ειλικρίνεια και την καλοσύνη. Πιστεύω πως μπορούμε να ξεκινήσουμε με την καλοσύνη. Καλοσύνη. Ξέρω, δεν είναι καθόλου cool λέξη, ε; Τα αποτελέσματά της όμως είναι cool. Είναι άμεσα και πραγματικά. Μια πράξη καλοσύνης μπορεί να κάνει τη μέρα σου από ανεκτή σε ευχάριστη, στη στιγμή. Γιατί με το να δείχνεις καλοσύνη σε κάποιον, του δείχνεις και ότι τον βλέπεις και τον ακούς, και ότι έχει αξία. Και αυτό είναι σέξι.

«Ο Θεός μας ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο»: Δήλωση της οικογένειας Βακάκη για το δυστύχημα της Κυριακής

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 28.02.2017

Η οικογένεια Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζ...

Έχει δίκιο η Μελίντα Γκέιτς για την αντισύλληψη;

Στέλλα Κάσδαγλη | Δημοσιεύθηκε 25.02.2017
Στέλλα Κάσδαγλη

Αυτό που υπονοείται αλλά δεν αναφέρεται ξεκάθαρα στο παραπάνω απόσπασμα είναι ότι στις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, το πραγματικό, θεμελιώδες πρόβλημα δεν είναι η αδυναμία πρόσβασης των γυναικών σε μέσα αντισύλληψης. Είναι το ότι οι ίδιες, επειδή θεωρούνται ιδιοκτησία των αντρών και μάλλον κατώτερα όντα, δεν έχουν άλλη δυνατότητα, πέρα από τα μέσα αυτά, για να διεκδικήσουν τον έλεγχο στο σώμα τους και στον αριθμό παιδιών που θα κάνουν. Το πρόβλημα της επιχειρηματία στην Κένυα δεν είναι ότι μένει, άθελά της, έγκυος με τον κρίνο. Είναι ότι η θέση της στην οικογένεια και την κοινωνία της δεν της επιτρέπει να αρνηθεί, με τα λόγια, να κάνει άλλο παιδί.

Χρειάζεται μια πολιτική για την οικογένεια;

Βάσω Κόλλια | Δημοσιεύθηκε 13.02.2017
Βάσω Κόλλια

Τίθεται λοιπόν το ερώτημα: πώς θα αλλάξουν οι βαθιά ριζωμένες νοοτροπίες σχετικά με τα φύλα; Η εφαρμογή πρακτικών μέτρων ίσως να μπορεί να ξεκλειδώσει το αδιέξοδο του φαύλου κύκλου των έμφυλων στερεοτύπων που αναπαράγονται και μαζί αναπαράγουν τις ανισότητες. Θα αναφερθώ σε ένα χαρακτηριστικό και χρήσιμο παράδειγμα από τη Σκανδιναβία. Στη Νορβηγία παρέχεται η δυνατότητα 59 εβδομάδων αμειβόμενης γονικής άδειας με το 80% των απολαβών (ή 49 εβδομάδων με το 100% των απολαβών). Ένα τρίμηνο προορίζεται για τον πατέρα, αντίστοιχο διάστημα για τη μητέρα, και το υπόλοιπο οι γονείς το μοιράζονται με δική τους απόφαση. Αντίστοιχη πολιτική εφαρμόζεται στη Σουηδία.

«Ναυμαχία» για την κυριότητα του περίφημου Ναυαγίου της Ζακύνθου

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 11.02.2017

Η αντιπαράθεση ανάμεσα στον δήμο Ζακύνθου και στην οικογένεια Σουλάνη έχει εξελι...