όρια

Τι σημαίνει «να είσαι ο εαυτός σου»;

Δημήτρης Φλαμούρης | Δημοσιεύθηκε 17.09.2017
Δημήτρης Φλαμούρης

Είσαι οι περιορισμοί των παιδικών σου βιωμάτων, είσαι τα μαθήματα και τα παθήματα που έλαβες κατά τη διάρκεια της ζωής σου και σε αναγκάζουν τώρα να συμπεριφέρεσαι έτσι. Δεν είσαι το υπόδειγμα ανθρώπου και το μοντέλο συμπεριφοράς που διαβάζεις ότι θα έπρεπε να είσαι. Δεν είσαι μια καταπιεσμένη προσωπικότητα που της έχουν φορτώσει «πρέπει», εντολές και περιοριστικές πεποιθήσεις. Είναι κομμάτι του εαυτού σου οι περιοριστικές σου πεποιθήσεις. Και δεν πειράζει.

Μαθαίνοντας από την Αθήνα: πώς η «documenta 14» έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 13.09.2017

Στα όρια της χρεοκοπίας βρίσκεται η έκθεση «documenta 14», κυρίως λόγω του μεγάλου κόστ...

Πάνω από τα όρια το όζον - Οδηγίες για ευπαθή άτομα

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 23.06.2017

Υπερβάσεις στα όρια του όζοντος στην ατμόσφαιρα παρατηρήθηκαν σήμερα, Παρασκευή, ...

Σόιμπλε: Πρέπει να ξεκινήσουμε διάλογο με τους μουσουλμάνους της Γερμανίας για τα όρια και τους κανόνες

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017

Προφανώς και είναι γνωστός με την ιδιότητα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανία...

Τα όρια ελέγχου στην Ευρώπη και η ελληνική πραγματικότητα

Ιωάννης Ρέππας | Δημοσιεύθηκε 20.01.2017
Ιωάννης Ρέππας

Με την αύξηση των ορίων ελέγχου, πλήθος ομάδων ενδιαφερομένων (προμηθευτές, πελάτες, τραπεζικά ιδρύματα, εργαζόμενοι) λαμβάνουνχαμηλότερης ποιότητας πληροφόρηση. Σε μία οικονομία που το μεγαλύτερο μέρος των ανωνύμων εταιρειών χαρακτηρίζονται ως «οικογενειακές» με τον βασικό μέτοχο να θεωρεί την εταιρεία ατομική επιχείρηση, η κατεύθυνση της πολιτείας είναι κανένας έλεγχος. Απόφαση που έρχεται σε αντίθεση με τις ολοένα αυξανόμενες φωνές οικονομικής σκέψης (ευρωπαϊκές και μη) για μεγαλύτερης έντασης ελέγχους προς όφελος των πολιτών.

Διευκρινίσεις ΓΓΔΕ για τα ακατάσχετά όρια τραπεζικών λογαριασμών, μισθών και συντάξεων για χρέη προς το Δημόσιο

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.09.2016

Διευκρινίσεις σχετικά με τα ακατάσχετά όρια τραπεζικών λογαριασμών και απαιτήσε...

10 (υπέροχα) πράγματα που θα σας συμβούν μόλις αποφασίσετε να βάλετε όρια

HuffPost Greece | Lindsay Holmes | Δημοσιεύθηκε 04.09.2016
Διαβάστε Περισσότερα: Life, ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, όρια, λίστα, Νέα

Δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα, για τους πάντες και συνέχεια. Μία ζωή όπου δεν θέ...

Καλλιέργεια συναισθηματικής νοημοσύνης EQ στα παιδιά, μέσω σωστών ορίων

Τζίνα Θανοπούλου | Δημοσιεύθηκε 23.08.2017
Τζίνα Θανοπούλου

Στην εποχή μας μία από τις πιο δύσκολες προκλήσεις που βιώνουν οι γονείς είναι η θέσπιση ορίων στα παιδιά τους. Αυτό τους δημιουργεί σύγχυση και ενοχές, γιατί αντιμετωπίζουν «αντίσταση» από τα παιδιά τα οποία εκφράζουν δυσαρέσκεια στην επιβολή ορίων. Εμπιστοσύνη, εν-συναίσθηση και  άνευ όρων αγάπη είναι απαραίτητα στοιχεία για να νιώθουν και να εκφράζουν οι γονείς στα παιδιά τους, όπως και να τα σέβονται, να τα εμπιστεύονται και να τα ενθαρρύνουν.

Αντιθέσεις

Γιώτα Χατζηλοΐζου | Δημοσιεύθηκε 04.07.2017
Γιώτα Χατζηλοΐζου

Και επειδή δε λειτουργούν όλα με ένα τηλεχειριστήριο, προπαντός οι άνθρωποι, διερωτάσαι: αν υπάρχει μία μεγαλύτερη οντότητα, τότε γιατί έφτιαξε τους ανθρώπους τόσο σύνθετους; Τους έδωσε λογική αλλά και βλακεία. Τους έδωσε υγεία αλλά και ασθένειες. Τους έδωσε αισθήματα αλλά και αναισθησία. Τους έδωσε καλοσύνη αλλά και κακία. Τους έδωσε γέλιο αλλά και κλάμα, όπως και τόσες άλλες αντιθέσεις... Έτσι οι συνδυασμοί γίνονται σχεδόν άπειροι. Δεν υπάρχει τηλεκοντρόλ με μερικά κουμπάκια για να επιλέξεις την κατάλληλη λειτουργία στην οποία θα ήθελες να βρίσκεσαι.

Μπαίνει κορσές στην Τέχνη;

Δημήτρης Κουρέας | Δημοσιεύθηκε 24.02.2017
Δημήτρης Κουρέας

Ο επιτηδευμένος ελιτισμός και ο αυθαίρετος εκλεκτικισμός δεν έχουν θέση στην Τέχνη. Ποιος ορίζει τι είναι Τέχνη και τι εξοβελίζεται από τον πυρήνα της; Ποιος αποτιμά την ποιοτική στάθμη και την καλλιτεχνική αξία ενός στίχου, ενός τραγουδιού, μιας σύνθεσης; Γιατί η Δραπετσώνα του Γρηγόρη Μπιθικώτση είναι υποδεέστερη από ένα έργο του Shostakovich; Γιατί μια στροφή ζεϊμπέκικου είναι ταπεινότερη μπροστά σε μια στροφή tango; H Tέχνη είναι το απάνθισμα έργων αυτοτελούς καλλιτεχνικής αξίας. Δε μπαίνουν σε ζυγαριά, το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. Η κινητήρια αποστολή της Τέχνης είναι η έκλυση συναισθημάτων, η μέθεξη και η μυσταγωγία του δέκτη. Έτσι δικαιώνεται η Τέχνη.

Δέκα λόγοι που η σχέση με τη μητέρα μας είναι μοναδική, άσχετα με την ηλικία μας

Τζίνα Θανοπούλου | Δημοσιεύθηκε 13.02.2017
Τζίνα Θανοπούλου

Όταν χρειάζεσαι πρακτική υποστήριξη, ιδιαίτερα για το νοικοκυριό, η ελληνίδα μάνα θα είναι πάντα εκεί. Θα είναι εκεί να σε φροντίσει για το νοικοκυριό, το φαγητό, τη φροντίδα του σπιτιού και βέβαια για τη φροντίδα των παιδιών. Η ελληνίδα μάνα θα τρέξει και θα σταθεί πάντα δίπλα σου και θα σε καλύψει στις δύσκολες στιγμές αλλάζοντας πάντοτε το δικό της πρόγραμμα για να προσαρμοσθεί στο δικό σου. Θα προσπαθήσει να σε καλύψει με το σπίτι, το παιδί, το νοικοκυριό και τις εξωτερικές δουλειές αν χρειάζεται.

Υποσημειώσεις: Aπάντηση στη δασκάλα μου

Σίλας Σεραφείμ | Δημοσιεύθηκε 05.02.2017
Σίλας Σεραφείμ

Αγαπημένη μου δασκάλα, χαίρομαι που βρίσκεσαι στις θεατρικές επάλξεις, έτοιμη να πολεμήσεις για την Τέχνη, στην οποία έχεις αφιερώσει μεγάλο κομμάτι της ζωής σου. Τα όσα εύστοχα παρατηρείς για τον Ξηρό δεν τα αμφισβητώ. Ωστόσο δεν έχουν σχέση με το καλλιτεχνικό έργο. Το επίδικο εδώ, δεν είναι η προσωπικότητα του Ξηρού, ούτε η καταδίκη του. Δεν είναι το κοινό περί δικαίου αίσθημα, ούτε η πλειοψηφική γνώμη του λαού. Επίσης δεν αφορά τον καλλιτέχνη αν είναι προκλητική ή όχι σε σένα ή και σε 10 εκατομμύρια Έλληνες, η «ανάδειξη των βασάνων του Ξηρού επί σκηνής δίπλα στα ανθρωπιστικά κείμενα του Καμύ». Το επίδικο στο άρθρο μου και εδώ στην απάντηση είναι, η διαφορά της αισθητικής αλήθειας με τη γνωσιολογική.

Υποσημειώσεις: Εθνικό θέατρο και Τέχνη à la carte

Σίλας Σεραφείμ | Δημοσιεύθηκε 29.01.2017
Σίλας Σεραφείμ

Με δεδομένο ότι έχουν χρησιμοποιηθεί στο θέατρο μέχρι και κείμενα του Χίτλερ, είναι άξιο απορίας ποιος ανερμάτιστος νους, συνέδεσε τα όποια συγγραφικά κείμενα ενός τρομοκράτη για θεατρικό πειραματισμό, με τη νομιμοποίηση της τρομοκρατίας, των φόνων, του εγκλήματος. Δεν είμαι και ψυχίατρος να διακρίνω αν πρόκειται για απλή προβολή ή για προβλητική ταύτιση. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι κρίμα για το Εθνικό θέατρο να μην ξανανεβάσει Ζ. Ζενέ, μιας και ήταν γνωστός καταδικασμένος παλιάνθρωπος. Και το ΚΘΒΕ να οργανώσει ένα δημόσιο ανάθεμα για τον Μ. Πλωρίτη και το «Μπρεχτ και Χίτλερ» στο οποίο ο συγγραφέας συμπεριέλαβε κείμενα από το γνωστό βιβλίο του Χίτλερ «Ο Αγών μου».

Τα νέα όρια συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 27.01.2016

Τις αλλαγές των ορίων συνταξιοδότησης για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφά...

Αλέξανδρος Κλώσσας

Αλλαγές στα «κόκκινα δάνεια»: Τα νέα κριτήρια για την προστασία των δανειοληπτών από τους πλειστηριασμούς

HuffingtonPost.com | Αλέξανδρος Κλώσσας | Δημοσιεύθηκε 18.11.2015

Αλλαγές τις τελευταίας στιγμής υπέρ των δανειοληπτών έφερε το πολυνομοσχέδιο σκο...

Στη Βουλή το νέο Ασφαλιστικό: Οι μεγάλοι χαμένοι σε δημόσιο, ιδιωτικό τομέα και ενστόλους

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 12.10.2015

Στη Βουλή κατατέθηκε το σχέδιο νόμου για το νέο Ασφαλιστικό, το οποίο αναμένεται ν...

Ανακοινώθηκαν τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια εκλογικών δαπανών για τους υποψήφιους βουλευτές

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 03.09.2015

Δημοσιεύθηκε το ΦΕΚ με το οποίο προσδιορίζονται τα ανώτατα επιτρεπόμενα όριο εκλ...