ΠΑΡΙΣΙ

«Η Αθήνα και το Παρίσι συνεργάζονται. Οι αξίες της ειρήνης και της αδελφοσύνης είναι σήμερα πιο επίκαιρες από ποτέ» επισήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Βοήθησε η ηλιόλουστη ημέρα. Η Τελετή άρχισε κάτω από καταγάλανο ουρανό και λαμπερό ήλιο.
Η ιστορία της Τελετής και η σημασία της Φλόγας, η δάδα σε χρώμα σαμπάνιας και η ημερομηνία έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Oι χρυσοί Ολυμπιονίκες θα λάβουν μπόνους 50.000 ευρώ ενώ στην Ολυμπιάδα του Λος Άντζελες το 2028 χρηματικό έπαθλο θα λάβουν και οι αργυροί και χάλκινοι Ολυμπιονίκες.
Το κέρινο ομοίωμα του Πιερ Ντε Κουμπερτέν θα παρουσιαστεί από το Μουσείο Γκραβέν λίγο πριν την τελετή έναρξης των Αγώνων.
Οι πόλεμοι στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων ανάγκασαν τη γαλλική κυβέρνηση να ζητήσει βοήθεια.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ευχαρίστησε τους χορηγούς, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα τις ενδυμασίες των Iερειών για τις Τελετές της Ολυμπιακής Φλόγας και τις εμφανίσεις της Ολυμπιακής ομάδας.
Πολλά μπαλκόνια σε κτίρια 150 ετών δεν έχουν συντηρηθεί και θα μπορούσαν να καταρρεύσουν από το βάρος χιλιάδων θεατών στο υπερθέαμα του Σηκουάνα.