politeia

«Εγώ υπηρέτησα το Ελληνικό Κράτος, τα παιδιά μου επίσης. Δεν αξίζω εγώ να βοηθηθώ ως άνθρωπος με κάποιο τρόπο, λόγω της δύσκολης πάθησης που έχω;».
Ανησυχεί τους Έλληνες η ανικανότητα του κράτους να αποτρέψει παρόμοια φαινόμενα όπως αυτό στα Τέμπη και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτό.
Εδώ, οι λέξεις: αξιοπρέπεια, ήθος, γνώσεις, θάρρος, τιμή, μπέσα, δεν είναι λέξεις πρόστυχες...
Το νέο νομοσχέδιο έχουν ήδη καταγγείλει οι υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και ο Λευκός Οίκος.
Να γίνουμε επιτέλους μια κανονική σύγχρονη Πολιτεία και μια ώριμη, πολιτισμένη κοινωνία.
Τελικά ο σκοπός αγιάζει ή δεν αγιάζει τα μέσα;
Η μοναδικά ανθρώπινη, ανεκτίμητη, αξία της Τέχνης, συμβάλλει, πέρα από κάθε λογική, στην ενότητα της ανθρώπινης κοινωνίας, της Πολιτείας...
Πνευματικοί δημιουργοί και εκδότες καταγγέλουν τον παραγκωνισμό τους σε επιστολή.
Πράγματι, υπάρχουν πολλές περιοχές στον τόπο μας με δυναμικό μεταλλευτικής περιήγησης. Οι περιοχές του Λαυρίου (μεταλλεία μολύβδου-αργύρου, εγκαταστάσεις μεταλλουργίας κλπ), η περιοχή των παλαιών λατομείων της Πεντέλης και του Διονύσου Αττικής, της Σερίφου (μεταλλεία σιδήρου και αιματηρά γεγονότα του 1916 στο Μεγάλο Λιβάδι και Κουταλά Σερίφου), της Χαλκιδικής (μεικτά θειούχα, Μαντεμοχώρια), της Μήλου (ορυχεία βιομηχανικών ορυκτών, θειωρυχεία, κλπ), της Εύβοιας (Λάρκο, Μαντούδι, Κάρυστος), της Φωκίδας (βωξίτης, μεταλλευτικό πάρκο Φωκίδος), της Νάξου (σμύριδα, περιοχή Μουτσούνα και εναέριο σύστημα μεταφοράς, Κούροι Νάξου), είναι ικανές να αποτελέσουν περιοχές μεταλλευτικής περιήγησης.