Ρομαντισμός

Νέα έρευνα ανατρέπει τα δεδομένα για το τι θέλουν τελικά οι άνδρες στο σεξ

HuffPost Greece | Newsroom | Δημοσιεύθηκε 07.09.2017

Μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα, ανατρέπει όσα ίσως οι περισσότερ...

Ο τελευταίος ρομαντικός

Αντιγόνη Πόμμερ | Δημοσιεύθηκε 29.06.2017
Αντιγόνη Πόμμερ

Περίμενα μόνο να βγεις στην οθόνη. Ασκούσες μια περίεργη γοητεία πάνω μου. Μου άρεσαν οι εκπομπές σου, ο τρόπος που τις παρουσίαζες, οι ερωτήσεις σου, το χαμόγελό σου, το χιούμορ σου, η ευφυΐα σου. Κατάφερνες να με κάνεις να ζω σε έναν άλλο κόσμο όσο διαρκούσε η εκπομπή, να ξυπνάς τα συναισθήματά μου, να με συγκινείς, αλλά και να με κάνεις να νιώθω ευτυχισμένη. Ήμουν μικρή και έγινες το πρότυπό μου. Φάνταζες διαφορετικός, κοινωνικός, μα και απόμακρος. Έμοιαζες σαν να μην σε ένοιαζε να εκτεθείς, αλλά και σαν να ήθελες να κρατήσεις όλα τα μυστικά σου μακριά από τον κόσμο.

«Η Ταβέρνα της Τζαμάικας»: Κριτική του βιβλίου της Daphne Du Maurier

Καλλιόπη Κρητικού | Δημοσιεύθηκε 16.03.2017
Καλλιόπη Κρητικού

Το μεγάλο επίτευγμα της συγγραφέως είναι πως κατορθώνει να συνταιριάξει στο κείμενό της αντικρουόμενα στοιχεία: ρομαντισμό, τρόμο, κοινωνικά στερεότυπα της εποχής, ψυχολογικές εμβαθύνσεις, ανατροπές. Ένα κράμα στοιχείων που δένουν περίτεχνα μέσα από τον χαρισματικό της λόγο και ακολουθούν ένα ρυθμό ιδιότυπο, που άλλοτε τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και άλλοτε μειώνει αισθητά την έντασή του και προβάλλει τις εσωτερικές συγκρούσεις των χαρακτήρων. Οι ήρωες είναι τόσο αντιφατικοί μεταξύ τους, που δεν ξέρεις ποια στάση να κρατήσεις απέναντί τους.

Ιστορικά νεοκλασικά της Αθήνας: Ποια σώθηκαν και γλίτωσαν από τη δαγκάνα της μεταπολεμικής μπουλντόζας

Έλενα Ντάκουλα | Δημοσιεύθηκε 03.02.2017
Έλενα Ντάκουλα

Σε πολλά σημεία της πόλης νεοκλασικά κτήρια που δεν έπεσαν θύματα στο βωμό της αντιπαροχής και της ανοικοδόμησης, μας δίνουν μία μικρή γεύση για το τι και πώς ήταν κάποτε η Αθήνα και γιατί ο ποιητής την είχε υμνήσει με πάθος ως «διαμαντόπετρα της γης το δακτυλίδι...». Ένα από αυτά τα σημεία είναι η πλατεία Συντάγματος και τα κτήρια που βρίσκονται στην αριστερή πλευρά ανόδου (από το Σύνταγμα προς τον Ευαγγελισμό) της τότε λεωφόρου Κηφισίας και μετέπειτα Βασιλίσσης Σοφίας. Στα τέλη του 19ου αιώνα και μέχρι τις αρχές του 20ού ο δρόμος αυτός, αποτελούσε το πιο όμορφο και αριστοκρατικό βουλεβάρτο της πρωτεύουσας με θαυμάσια αρχοντικά, κτισμένα το ένα δίπλα στο άλλο.

«Μικρή ερωτική ιστορία»: Κριτική του βιβλίου του Ζιλ Λεγκαρντινιέ

Καλλιόπη Κρητικού | Δημοσιεύθηκε 16.09.2017
Καλλιόπη Κρητικού

Ο Λεγκαρντινιέ δημιούργησε μια τρυφερή και αυθόρμητη λογοτεχνική ηρωίδα, που σε αφοπλίζει και σε γοητεύει από την πρώτη της λέξη. Η ίδια διηγείται με μια σπιρτόζικη φινέτσα τις περιπέτειές της και μοιράζεται με τον αναγνώστη τις ξεκαρδιστικές σκέψεις της και τις πιο τρελές της αποφάσεις. Μηχανεύεται δεκάδες τρόπους προσέγγισης του γοητευτικού Ρικ και τα αποτελέσματα της υλοποίησής τους είναι άκρως απογοητευτικά. Και όμως εκείνη συνεχίζει να προσπαθεί με κάθε τρόπο.

Ο ρομαντισμός δεν έχει πεθάνει. Αντίθετα, μπορεί να κάνει καλό στην ερωτική σας ζωή

HuffPost Greece | Κατερίνα Νανοπούλου | Δημοσιεύθηκε 07.03.2016

Σας αρέσουν όλες οι ερωτικές ιστορίες; Ονειρεύεστε φιλιά στην βροχή και ηλιοβασιλ...

Τα επαγγελματικά «πισώπλατα» χτυπήματα. Πόσο ευεργετικά...(ένα αιρετικό post)

Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά | Δημοσιεύθηκε 12.01.2017
Ιλιάδα Ευαγγελία Κοθρά

Δεν θεώρησα ποτέ ότι διαλέγοντας σωστούς συνεργάτες, υπογράφεις και συμβόλαιο αιώνιας πίστης και αφοσίωσης. Το μόνο που πραγματικά θεωρώ μετά από δεκαετίες στον επαγγελματικό χώρο, είναι ότι ποτέ δε χάνουμε χρόνο σε ανώφελες αντιπαραθέσεις και εκδικητικές χρονοβόρες διαδικασίες, εκτός αν μιλάμε για σοβαρή λασπολογία όπου εκεί πλέον επιβαλλεται ο νόμος του #nomercy. Ακόμα και σαν στέλεχος «ξεκαθαρίζεις» τη σχέση σου με εκείνους που επιθυμούν να σε δούνε στην ίδια μοίρα με εκείνους. Πώς; Απλά τους απομακρύνεις.

Μια άλλη Αθήνα: Το Θησείο, ο Παρθενώνας και άλλα ιστορικά μνημεία της πόλης όπως δεν τα έχετε ξαναδεί

HuffPost Greece | Γιώργος Μυλωνάς | Δημοσιεύθηκε 14.09.2015

Σ’ ένα νοητό ταξίδι στην Αθήνα του 17ου έως τον 19ο αιώνα μας προσκαλεί το πρώτο Μου...

12 πράγματα που δεν χρειάζεται να κάνετε μπροστά στο άλλο σας μισό

HuffPost Greece | Voices Editors | Δημοσιεύθηκε 22.05.2015

Ένα από τα θετικά του να είναι κάποιος σε μία μακροχρόνια σχέση είναι ότι νιώθουν ...

Τραβιάτα: H σημαία της μεγαλοαστικής τάξης

Μιχάλης Μουσσού | Δημοσιεύθηκε 20.05.2016
Μιχάλης Μουσσού

Υπάρξε μια στιγμή στην ιστορία της νεoτέρας Ελλάδας, που έλαβε χώρα τις πρώτες μέρες της Μεταπολίτευσης, το 1974, και που εξηγεί ξεκάθαρα την διαφορά αλλά και την σύγκρουση των δυο αστικών τάξεων αλλά και της Τραβιάτας. Έχοντας μόλις επιστρέψει στην Ελλάδα η Μελίνα Μερκούρη συναντήθηκε με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και του ζήτησε να πολιτευθεί μαζί του. Ο Καραμανλής αρνήθηκε και με μία πρόταση συνόψισε τον ορισμό της Μεγαλοαστικής τάξης: "Δεν τη θέλω την Μελίνα γιατί δεν μπαίνει σε καλούπι!".