Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece

Η Ήπειρος διαφημίζεται με μεγάλη επιτυχία απο μαθητές

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 06.10.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα, μαθητική "Εικονική Επιχείρηση", ήταν οι πρώτες λέξεις που ακούσαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι οι μαθητές-τριες της Γ' Γυμνασίου του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αναλάβαμε δράση. Σκοπός η δημιουργία της δικής μας μαθητικής εικονικής επιχείρησης, η οποία γιατί όχι να λειτουργήσει και ως πραγματική στο μέλλον.

3S School Synergy Snacks: H μαθητική επιχείρηση-υπόδειγμα σχολικής συνεργασίας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 14.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Στοχεύοντας στην τουριστική προβολή του τόπου μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σνακ εμπνευσμένο από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Θεωρούμε ότι «η γεύση»αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας, διεγείρει όλες τις αισθήσεις, γεννά συναισθήματα, ξυπνά μνήμες και σφραγίζει με μοναδικό τρόπο τις σημαντικότερες στιγμές του ανθρώπου. Ερευνήσαμε, πειραματιστήκαμε, δοκιμάσαμε, ασχοληθήκαμε με την ελληνική γαστρονομία και καταλήξαμε σε ένα σύγχρονο ελληνικό σνακ που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της Αττικής (μέλι, σύκο, καρύδια και φυσικά την ελιά).

To 63o ΓΕΛ Αθηνών εντυπωσιάζει με τη μαθητική επιχείρηση Αρτοελίτ και τον Breadee

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 07.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Ακούστηκαν πολλές και ενδιαφέρουσες ιδέες για το είδος της επιχείρησης που θα δημιουργούσαμε, ώστε δυσκολευόμασταν πραγματικά να επιλέξουμε. Ύστερα από αρκετή σκέψη, αποφασίσαμε να συστήσουμε μια ανώνυμη εταιρεία παρασκευής αρτοσκευασμάτων. Συγκεκριμένα επιλέξαμε να παρασκευάσουμε γεμιστά ψωμάκια , αλμυρά και γλυκά με διαφορετικά είδη αλεύρων και πρωτότυπους συνδυασμούς.

Tα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου γράφουν για τη δική τους μαθητική επιχείρηση

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 06.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το επόμενο βήμα ήταν να σκεφτούμε και να επιλέξουμε ένα πρωτοποριακό προϊόν που θα παράγουμε. Πολλές δημιουργικές ιδέες ειπώθηκαν και ήταν δύσκολο να καταλήξουμε σε μία. Στο τέλος συμφωνήσαμε να κατασκευάσουμε το Pen-Pen, το όνομα του οποίου εμπνευστήκαμε από τις αγγλικές λέξεις Pen και Pencil. Το προϊόν αυτό είναι ένας συνδυασμός μολυβιού και στυλό. Yπάρχουν τρία διαφορετικά χρώματα στυλό, μαύρο, κόκκινο και μπλε και ένα μηχανικό μολύβι που εναλλάσσονται.

"Wheels of Travel": Πρωτοποριακό μαθητικό ταξιδιωτικό γραφείο για ΑμεΑ

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 04.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η βασική καινοτομία της επιχείρησής μας είναι ότι διαμορφώνει τα πακέτα της μετά από επιτόπου επίσκεψη, έλεγχο και μέτρηση του βαθμού προσβασιμότητας των προτεινόμενων τουριστικών προορισμών. Η ομάδα των μαθητών έχει ήδη σχεδιάσει και διαθέτει στην ελληνική αγορά δύο πακέτα, το ένα για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και το δεύτερο για το Μουσείο της Ακρόπολης. Τα στελέχη της μαθητικής μας επιχείρησης επισκέφθηκαν τους δύο χώρους, συνοδεύοντας ένα άτομο σε αναπηρικό αμαξίδιο, μελετώντας βήμα-βήμα την υπάρχουσα προσβασιμότητα, καταγράφοντας τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της.

Μαθητική επιχείρηση του 1ου ΕΠΑΛ Σερρών δημουργεί καλλυντικά της Αρχαίας Ελλάδας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 01.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Στα σύγχρονα Ελληνικά σπα κυριαρχούν εναλλακτικές τεχνικές ανατολικής φιλοσοφίας οι οποίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν σε καμία περίπτωση ελληνικό τουριστικό προϊόν διότι προσεγγίζουν ελάχιστα την Ελληνική φιλοσοφία. Στόχος μας είναι να παρασκευάσουμε καλλυντικά προϊόντα σύμφωνα με τις πρότυπες συνταγές που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και με αυτά καινοτομώντας, να αναβιώσουμε τις αρχαιοελληνικές τεχνικές οι οποίες αποτέλεσαν τη βάση σύγχρονων τεχνικών ευεξίας που όμως ξεχάστηκαν στο πέρασμα των χρόνων.

Η «Ελένη» του Ευριπίδη έγινε εκπαιδευτική ταινία από μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 01.09.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η απήχηση που είχε αυτό το ντοκιμαντέρ στην τοπική μαθητική κοινότητα τούς έδωσε την ώθηση να προχωρήσουν σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα: στην κινηματογραφική παραγωγή της τραγωδίας του Ευριπίδη, της «Ελένης», που διδάσκεται στην Γ΄ Γυμνασίου, σε παραγωγή της εικονικής εταιρείας που έστησαν με το όνομα «Ελένη». Έτσι βάφτισαν την εταιρεία τους, καθώς έκριναν ότι, επειδή ο μύθος της Ωραίας Ελένης είναι παγκοσμίως γνωστός, είναι και σήμερα εύκολα αναγνωρίσιμος και άρα ιδανικός για επιτυχημένη κινηματογραφική εταιρεία!

ΤΗΕSSeeker: Mαθητές παρουσιάζουν τη Θεσσαλονίκη όπως δεν την έχετε ξαναδεί

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 28.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη, όπου συναντιούνται όλα τα αρώματα της Ανατολής, συνδυασμένα με τις εμπειρίες της Δύσης. Είναι μία πόλη, στην οποία συναντήθηκαν και συναντιούνται διάφοροι πολιτισμοί, ήθη, έθιμα, συνήθειες, θρησκείες και πληθυσμιακές ομάδες. Μία πόλη, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών, που με το διάβα των αιώνων άφησαν ανεξίτηλα τα σημάδια τους σε αυτήν. Για τον λόγο αυτό το Α1 του Αρσακείου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης εμπνεύστηκε τη δημιουργία της επιχείρησής μας, που δεν αποσκοπεί στην παραγωγή κάποιου χειροπιαστού προϊόντος, αλλά είναι μια εναλλακτική εταιρεία που θα πραγματοποιεί θεματικές διαδρομές.

YΦΑΙ-Θ: Μαθητές από τα Άνω Λιόσια στήνουν επιχείρηση παραδοσιακής υφαντικής

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 25.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Πρώτος στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης για ανέργους της πόλης μας και αδύναμες κοινωνικά ομάδες. Ο δεύτερος στόχος ήταν τα υφαντά προϊόντα από υλικά που έχουν παύσει να θεωρούνται χρήσιμα, δηλαδή υφάσματα και νήματα που είναι κοινώς... κουρέλια και με την κατάλληλη επεξεργασία θα τους δίνουμε μια νέα μορφή, μια νέα και καινοτόμο χρησιμότητα.

Trady: Το υπέροχο κουκλάκι-γούρι των μαθητών της Λευκάδας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 16.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Καταλήξαμε να ασχοληθούμε με την παραγωγή και την προώθηση των τοπικών προϊόντων της ορεινής και της ευρύτερης περιοχής της Λευκάδας. Τα προϊόντα μας είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε μέσω της συσκευασίας τους να προσελκύουν κυρίως το εφηβικό κοινό προσφέροντας τους μια πιο υγιεινή διατροφή. Θέλοντας να διατηρηθεί η παράδοση του τόπου μας δημιουργήσαμε επίσης και ένα νέο προϊόν, το Trady, το οποίο είναι μία κούκλα-γούρι με λεπτομέρειες που παραπέμπουν στον καρσάνικο τρόπο κεντήματος που είναι μοναδικός στην Ελλάδα και ίσως στην Ευρώπη.

Robomarket: H μαθητική start-up του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 14.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η επιχείρηση μας κατασκευάζει και προγραμματίζει ένα robot το οποίο λαμβάνει μια παραγγελία, συγκεντρώνει τα προϊόντα και τα παραδίδει στον πελάτη. Ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πελατών μας, για ευελιξία, αξιοπιστία, ταχύτητα και αύξηση της παραγωγικότητας. Είναι ικανό να ανταποκριθεί στην αύξηση του όγκου πωλήσεων και των εποχιακών αιχμών, με μεγάλη άνεση εξοικονομώντας πολύτιμο χρόνο και ελαχιστοποιεί έως και μηδενίζει περιθώρια λαθών.

3D City Art: Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Βόλου παράγουν 3D ψηφιακά μοντέλα για τη διακόσμηση πόλεων

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 10.08.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Σήμερα το σχολείο μας δεν διαθέτει ούτε ένα υπολογιστή με ισχύ να υποστηρίξει σχεδιαστικά προγράμματα, ούτε έχουμε τριδιάστατους εκτυπωτές, φωτογραφικό εξοπλισμό και scanners που απαιτούνται για το έργο που παρουσιάζουμε! Με προϋπολογισμό που δεν ξεπέρασε τα 150 ευρώ, με τις φωτογραφικές μας μηχανές και τα κινητά μας τηλέφωνα και χρησιμοποιώντας δωρεάν την υπολογιστική ισχύ μέσω cloud computing κάπου στην Αμερική, με τους μαθητικούς μας λογαριασμούς για δωρεάν software, με πολλούς πειραματισμούς και αποτυχίες, καταφέραμε τελικά να παράγουμε ψηφιακά μοντέλα που μπορούν να εξελιχτούν σε έργα τέχνης μεγάλης αξίας.

Μαθήτριες από τις Σέρρες δημιουργούν προϊόντα μαλλιών απο βούτυρο βουβαλιού

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 30.07.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η εταιρία των παιδιών στόχο έχει να αναδείξει το βουβαλίσιο βούτυρο που έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και ειδικότερα για τα μαλλιά. Ο λόγος όμως που επέλεξαν το βουβαλίσιο βούτυρο δεν είναι μόνο οι ευεργετικές του ιδιότητες, αλλά είναι και ότι είναι ένα τοπικό σερραϊκό προϊόν. Θέλησαν να στηρίξουν την τοπική εύφορη σερραϊκή γη.

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κηφισιάς παράγουν προϊόντα χωρίς γλουτένη

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 26.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Είμαστε μια εταιρεία που έχει τη μορφή κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης συλλογικού και παραγωγικού σκοπού X-GLUsive Company. Η επιχείρησή μας έχει ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού για το νόσημα που ονομάζεται κοιλιοκάκη και σχετίζεται με τη δυσανεξία στη γλουτένη και την υποστήριξη των ατόμων που πάσχουν από κοιλιοκάκη.

GReco: Tα Γιαννιτσά πρωταγωνιστούν στη μαθητική επιχειρηματικότητα

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 18.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Πιο συγκεκριμένα ο πελάτης μας φέρνει το ποδήλατό του στην εταιρεία και δηλώνει αν επιθυμεί να μετατραπεί σε ηλεκτρικό ή αν θέλει να εκμεταλλευτεί και τη δύναμη του ήλιου, τοποθετώντας τη φωτοβολταϊκή οροφή, που επαναφορτίζει την ενσωματωμένη σε αυτό μπαταρία. Η λειτουργία του ηλεκτρικού ποδηλάτου στηρίζεται στην ύπαρξη κινητήρα 250W και μπαταρίας.

Βicycool: To έξυπνο σακίδιο ποδηλάτη που έχει ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 12.05.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η ιδέα μας, να δημιουργήσουμε ένα έξυπνο σακίδιο ποδηλάτη με φωτεινές ενδείξεις φλάς δεξιά, αριστερά, στoπ -όπως ακριβώς ένα αυτοκίνητο- που λειτουργεί με πλήρως οικολογικό τρόπο ενώ φορτίζει και φορητές συσκευές (κινητά, tablets) μας οδήγησε στις 10 καλύτερες μαθητικές επιχειρήσεις της Ελλάδας, από 120 σχολεία που συμμετείχαν φέτος στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece!

Οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κηφισιάς εντυπωσιάζουν με την συσκευή GIDEON

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 26.04.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το GIDEON είναι μια συσκευή που, μέσα από μια σειρά λειτουργιών, παράγει ατμό και τον διαχέει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια πλατιά επιφάνεια πάνω στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η προβολή ταινίας ή εικόνας της επιλογής μας, έγχρωμα και τρισδιάστατα. Σημαντικότερο όμως από καθετί άλλο είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουμε. Καταλάβαμε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη.

Happill: Πρωτοποριακή συσκευή μαθητών της Ρόδου που «μιλάει» με τη φωνή του εγγονού

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 16.04.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η συσκευή επαναλαμβάνει τα λόγια του εγγονού μέχρι ο ηλικιωμένος να πάρει το χάπι του μέσα από το ειδικό δοχείο. Η συσκευή παρέχει, επίσης, τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης του συγγενή του ηλικιωμένου με το πάτημα του κουμπιού έκτακτης ανάγκης. Η "Happill" μπορεί να προγραμματιστεί 7 ημέρες της εβδομάδας σε τρεις διαφορετικές ζώνες (πρωί - μεσημέρι - βράδυ) και όσες φορές χρειάζεται να λάβει τα φάρμακα ο ασθενής.

Bee ο' balsam: Oι μαθητικές κηραλοιφές που κάνουν «θαύματα»

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 03.04.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Το μήνυμα το οποίο εμείς ως μαθητές θα θέλαμε να περάσουμε τόσο στους συνομηλίκους μας, που πιθανώς κάνουν κι εκείνοι τον αγώνα τους σαν μικροί επιχειρηματίες, όσο και στο καταναλωτικό μας κοινό είναι ότι «Ναι, πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε!» Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και αν και γνωρίζουμε πως το εγχείρημα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολο, ξέρουμε πως με ομαδικότητα, συνεργασία καιουσιαστική επικοινωνία μεταξύ μας θα μπορέσουμε να φέρουμε εις πέρας τις απαραίτητες εργασίες! Δεν το βάζουμε κάτω και δεν μας πτοεί η κρίση!

LART: Πρωτοποριακή ιδέα καλλιτεχνικού τουρισμού από μαθήτριες Λυκείου

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 24.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Σχεδιάζετε το επόμενο ταξίδι σας στην Ελλάδα; Είσαστε μαθητές, φοιτητές, καθηγητές, επαγγελματίες, ακόμη και ερασιτέχνες στο χώρο των τεχνών; Έχετε κάνει κράτηση εισιτηρίων και οι αποσκευές σας είναι έτοιμες; Ήρθε η ώρα να ζήσετε (Live), να γνωρίσετε (Learn) και να αγαπήσετε (Love) την Ελλάδα, μέσα από τις συναρπαστικές καλλιτεχνικές - δημιουργικές εμπειρίες και αισθητικές συγκινήσεις που σας προσφέρει απλόχερα η LART.

5 flavors: Πέντε γεύσεις-έκπληξη απο τους μαθητές του 5ου Γυμνασίου Ιλίου

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 21.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η επιχείρησή μας ιδρύθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2016 και αποτελείται από 27 μαθητές-στελέχη, παράγει 100% χειροποίητα και παραδοσιακά προϊόντα που απευθύνονται σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες. Ο στόχος μας είναι να προωθήσουμε κλασσικές συνταγές κυρίως σε νέους, να μάθουν την ελληνική παράδοση με έναν ριζοσπαστικό τρόπο, ο οποίος ονομάζεται 5 flavors. Εμείς αναμειγνύουμε το «παραδοσιακό» με το «μοντέρνο» κάνοντας τα προϊόντα πιο σύγχρονα, αλλά και ταυτόχρονα πιο ελκυστικά.

Εταιρεία των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Αλιβερίου εξειδικεύεται στην εξεύρεση χορηγών

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 15.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η επιχείρησή μας σκοπό έχει τη λήψη χορηγιών από τοπικούς και μη οικονομικούς παράγοντες, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων για την κάλυψη ζωτικών αναγκών του σχολείου μας και κατ' επέκταση όλων των ενδιαφερομένων επιχειρήσεων Ν.Π.Ι.Δ & Ν.Π.Δ.Δ που αντιμετωπίζουν ανάλογα οικονομικά ή λειτουργικά προβλήματα. Φυσικά, η λήψη χορηγιών θα έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα με κάποιου είδους διαφήμιση η ανάλογης προβολής του προϊόντος του χορηγού μας και στηρίζεται στην ανάπτυξη δημοσίων σχέσεων.

Κάνουν θραύση οι λαχταριστές χυλοπίτες και οι σάλτσες των μαθητών του ΕΕΕΕΚ Νταού Πεντέλης

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 09.03.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Δύο τμήματα. Δύο δυνάμεις. Μια ζεστή χειραψία κι ένα ξεκίνημα ενός νόστιμου έργου είναι η συνταγή μας. Εδώ στο σχολείο μας -αν είστε παρατηρητικοί μπορείτε να διαβάσετε το όνομά του στην επωνυμία της επιχείρησής μας- σκεφτήκαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις των εργαστηρίων μας για την παραγωγή δύο προϊόντων που θα κάνουν τα ράφια των σούπερ μάρκετ να τρέμουν στο άκουσμά τους.

Red Arrow 67: Μαθητές κατασκεύασαν τηλεκατευθυνόμενο αυτοκίνητο που δεν ανατρέπεται

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 22.02.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Σαν πρώτο βήμα έπρεπε να οργανωθούμε σαν ομάδα, κάθε ένας από εμάς ανέλαβε έναν ρόλο. Άλλος θα ήταν μηχανικός, άλλος ο διαφημιστής, άλλος ο σχεδιαστής, άλλος ανέλαβε την εύρεση χορηγών, άλλος την κατασκευή του αμαξώματος και άλλος την καταγραφή εργασιών, καθώς και του σχεδιασμού business plan. Οι ρόλοι μας δύσκολοι και απαιτητικοί: η συνάντηση των μελών της ομάδας γινόταν μια φορά την εβδομάδα με τη βοήθεια της καθηγήτριάς μας κ. Κουτσιμπού. Σκεφτήκαμε ότι έπρεπε να δώσουμε στην επιχείρηση μας ένα όνομα το οποίο εδόθη: «Μηχανολογικό εργαστήρι ερευνών» και το προϊόν θα είχε το όνομα Red Arrow 67.

ΦΑΕΘΩΝ: Εντυπωσιακή πατέντα μαθητών της Καβάλας για εξοικονόμηση ενέργειας

ΣΕΝ/JA Greece | Δημοσιεύθηκε 17.02.2017
ΣΕΝ/JA Greece

Η εικονική εταιρεία ΦΑΕΘΩΝ επιδιώκει να διευρύνει και να εξατομικεύσει την εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας δεδομένου ότι μία σημαντική πλειοψηφία ανθρώπων κατοικεί σε πολυκατοικίες στις οποίες εγκαθίστανται ηλιακοί συλλέκτες μόνο μετά από συλλογική απόφαση. Έτσι, επινοήσαμε ένα προϊόν που αναρτάται στον τοίχο έξω από οποιοδήποτε παράθυρο και φέρει έναν ανακλαστήρα χάρη στον οποίο οι ηλιακές ακτίνες συγκεντρώνονται στο εσωτερικό ενός χώρου.