somateio-epicheirematikotetas-neonjunior-achievement-greece

Στοχεύοντας στην τουριστική προβολή του τόπου μας, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ένα σνακ εμπνευσμένο από παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις. Θεωρούμε ότι «η γεύση»αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας, διεγείρει όλες τις αισθήσεις, γεννά συναισθήματα, ξυπνά μνήμες και σφραγίζει με μοναδικό τρόπο τις σημαντικότερες στιγμές του ανθρώπου. Ερευνήσαμε, πειραματιστήκαμε, δοκιμάσαμε, ασχοληθήκαμε με την ελληνική γαστρονομία και καταλήξαμε σε ένα σύγχρονο ελληνικό σνακ που συνδυάζει τα πιο χαρακτηριστικά προϊόντα της Αττικής (μέλι, σύκο, καρύδια και φυσικά την ελιά).
Το GIDEON είναι μια συσκευή που, μέσα από μια σειρά λειτουργιών, παράγει ατμό και τον διαχέει κατά τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργεί μια πλατιά επιφάνεια πάνω στην οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί η προβολή ταινίας ή εικόνας της επιλογής μας, έγχρωμα και τρισδιάστατα. Σημαντικότερο όμως από καθετί άλλο είναι οι εμπειρίες που αποκομίζουμε. Καταλάβαμε πόσο μεγάλο είναι το χάσμα ανάμεσα στη θεωρία και την πράξη.
Η Διοίκηση Επιχειρήσεων -μέσα από την εμπειρία μου από την Εικονική Επιχείρηση- είναι ένα πεδίο που με ενδιαφέρει πολύ και θα στοχεύσω για το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέλω να παραμείνω στη χώρα μου και να παλέψω με όποιον τρόπο μπορώ για μια καλύτερη Ελλάδα. Πιστεύω ότι οι νέοι άνθρωποι, οι φρέσκιες ιδέες και η σκληρή δουλειά είναι τα στοιχεία στα οποία πρέπει να βασιστεί η χώρα μας για να βγει από τη δύσκολη θέση που βρίσκεται. Δε μπορώ να ξέρω τι μου επιφυλάσσει το μέλλον αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι οι άνθρωποι του ΣΕΝ/JA Greece δίνουν ευκαιρίες σε νέα παιδιά να ανακαλύψουν τον κόσμο του επιχειρείν και να αναπτύξουν ικανότητες που ίσως δεν ξέρουν ότι έχουν.
Πολλοί μπορεί να σκεφθούν ότι οι εταιρείες εκμεταλλεύονται τα πάντα, ότι στο βωμό του κέρδους, εμείς θα θυσιάσουμε τις αξίες μας. Δεν είναι έτσι. Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο, θέλουμε η επιχείρησή μας να έχει κοινωνικό χαρακτήρα, θέλουμε κάποια στιγμή να δημιουργήσουμε το μέλλον μας, όχι πάνω στο μέλλον των άλλων αλλά μαζί με αυτούς, για έναν καλύτερο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση. Μας βγήκε λίγο αυθόρμητο αυτό, αλλά έχουμε ακούσει τόσα άκυρα, τώρα τελευταία για το μαθητικό επιχειρείν και στα δεκάξι ο αυθορμητισμός μας είναι ακόμα προτέρημα.