Βιβλιο

Όταν ο κόσμος ήταν τόσο καινούργιος ώστε πολλά πράγματα δεν είχαν όνομα και για να μιλήσεις γι’ αυτά έπρεπε να τα δείξεις.
Πραγματικές υποθέσεις που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη, στη Μάνη αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πολλές από τις οποίες είχαν συγκλονίσει το πανελλήνιο.
Επιστρέφει μετά από δέκα χρόνια για το 5ο Φεστιβάλ Αστυνομικής Λογοτεχνίας Agatha, με αφορμή το νέο μπεστ σέλερ του.
Μία προβολή της cult ταινίας τρόμου, σε σκηνοθεσία Μπράιαν ντε Πάλμα, την Παρασκευή, 19 Απριλίου, στον κινηματογράφο Δαναό, με αφορμή την επέτειο.
Το ανέκδοτο μυθιστόρημα του νομπελίστα Γκαμπριέλ Γκαρσία Μάρκες, η συγκλονιστική επιστροφή του Σαλμάν Ρούσντι στον τόπο του εγκλήματος και άλλες ιστορίες.
Το νέο βιβλίο της Josephine Quinn επανεξετάζει όσα οι άνθρωποι διδάχθηκαν στα σχολεία για την ιστορία της Δύσης.
Σκέψεις με αφορμή το βιβλίο του Νίκου Δήμου «Η αντίσταση στον Δαρβίνο και άλλα 13 ετερόδοξα κείμενα» (εκδόσεις Πατάκη, 2024)
Χαρτογραφώντας τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις συζητήσεις στη νεοελληνική λογοτεχνία σε σχέση με τις διεθνείς λογοτεχνικές και θεωρητικές αναζητήσεις.
Η καρτ ποστάλ με τον σκιέρ, το γράμμα προς το αφεντικό του ότι «αρρώστησε» ενώ είχε ξενυχτήσει γράφοντας, αλλά και η «καφκική» τύχη των χειρογράφων του.
Νέος Στίβεν Κινγκ και Σεμπάστιαν Φίτζεκ, το βιβλίο που εκτόξευσε τη φήμη του Κόρμακ Μακάρθι, Αν Ναπολιτάνο, Καμίγ Λοράνς και «Grand Hotel Europa».