4 σελίδες με δωρεάν φωτογραφίες υψηλής ποιότητας

Οι διαχειριστές μας προμηθεύουν καθημερινά με HD φωτογραφίες χωρίς κανένα όφελος. Δεν υπάρχει κόστος, δεν έχουν διαφημίσεις, κυριολεκτικά δίνουν στους επισκέπτες δωρεάν αριστουργηματικές λήψεις.
Colin Anderson via Getty Images

Οι σελίδες που παρουσιάζονται παρακάτω αποτελούν υπόδειγμα δωρεάν προσφοράς στο κοινό. Οι διαχειριστές μας προμηθεύουν καθημερινά με HD φωτογραφίες χωρίς κανένα όφελος. Δεν υπάρχει κόστος, δεν έχουν διαφημίσεις, κυριολεκτικά δίνουν στους επισκέπτες δωρεάν αριστουργηματικές λήψεις. Οπότε μην αργείτε, επισκεφτείτε τις και κοσμήστε την επιφάνεια εργασίας σας με όποια εικόνα σας αρέσει. Αν πάλι χρειάζεστε κάποια εικόνα για εμπορική χρήση, τότε τα παρακάτω είναι τα πρώτα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε διότι , πρώτον οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερες , δεύτερον η ποιότητα είναι υψηλή και τρίτον, σχεδόν όλες έχουν μηδενικά δικαιώματα χρήσης! (Creative Commons - Public Domain)

To unsplash.com είναι από τους πρωτοπόρους στο δωρεάν διαμοιρασμό φωτογραφιών. Κάθε 10 μέρες ανεβάζει περίπου 10 φωτογραφίες αφού έχει ελέγξει τη ποιότητα των αρχείων. Μέχρι πέρυσι η περιήγηση στη σελίδα ήταν κάπως επίπονη αφού απαιτούσε ατελείωτο scrolling. Το τελευταίο διάστημα όμως γίνεται μια προσπάθεια να ταξινομηθούν οι φωτογραφίες με τη προσθήκη ετικετών και πλήκτρου αναζήτησης. Με λίγο ψάξιμο έχω ανακαλύψει δεκάδες φωτογραφίες που πλέον στολίζουν τον υπολογιστή μου αλλά και μερικές δουλειές μου. Όλες μα όλες οι εικόνες στη σελίδα δεν έχουν δικαιώματα χρήσης και μπορούν να αξιοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό. Για όσους δε γνωρίζουν πώς να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους τις εικόνες: Πάνω από τη φωτογραφία που μας αρέσει πατάμε δεξί κλικ. Επιλέγουμε «άνοιγμα σε νέα καρτέλα» και στο παράθυρο που θα ανοίξει ξανά δεξί κλικ και επιλέγουμε «αποθήκευση εικόνα ως».

To jaymantri.com εμπνεύστηκε από το unsplash και προσφέρει τις δικές του φωτογραφίες δωρεάν χωρίς δικαιώματα χρήσης. Η συλλογή του είναι σχετικά μικρή ακόμη αλλά θα βρούμε ωραία τοπία προς αξιοποίηση. Κάτω από κάθε εικόνα υπάρχει επιλογή "Download" άμεσα και γρήγορα.

To magdeleine.co ξεχωρίζει για τη μοναδική του σχεδίαση και τις επιλογές φιλτραρίσματος που διαθέτει. Έχουμε τη δυνατότητα να δούμε το μέγεθος , την ανάλυση , τη κατηγορία ακόμη και τη κάμερα που έγινε η λήψη. Αν σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την εικόνα δημόσια βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει "CC0-Public Domain" στα δεξιά της σελίδας που υπάρχουν οι επιλογές.

Άλλη μια σελίδα που προσφέρει κάθε βδομάδα φωτογραφίες υψηλής ευκρίνειας. Μάλιστα όλα τα αρχεία είναι ταξινομημένα ανά κατηγορία και έτσι μπορούμε να κάνουμε την αναζήτησή μας πιο εύκολη. Επίσης προσφέρεται η επιλογή "Download" με ένα κλικ, αρκεί να πατήσουμε πάνω στη φωτογραφία που μας αρέσει και η λήψη ξεκινά.

Δημοφιλή