7 Τεχνολογικές καινοτομίες που θα σάς εντυπωσιάσουν

Η καινοτομία του εντοπίζεται στην ασύρματη χρήση της μηχανής μέσω του κινητού ή του τάμπλετ! Αφού εγκατασταθεί η καφετιέρα γίνεται λήψη της εφαρμογής "WeMo" η οποία είναι συμβατή με όλες τις συσκευές android και ios. Ύστερα ενεργοποιείται το Wi-fi της καφετιέρας και του κινητού προκειμένου να συγχρονιστούν οι συσκευές και αυτό ήταν. Μέσω της εφαρμογής είναι δυνατό να δοθεί εντολή στη μηχανή να φτιάξει καφέ ακόμη και αν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του.
Scott Olson via Getty Images

Υπολογιστής σε μέγεθος usb stick

Βλέποντας κανείς το προϊόν της Intel θα νομίζει ότι είναι ένα usb stick αποθηκευτικός χώρος δηλαδή. Όμως πρόκειται για ένα κανονικό φορητό υπολογιστή με Windows 8.1! Η λειτουργία του είναι απλή, απλά συνδέεις το compute stick σε μια οποιαδήποτε θύρα HDMI, στη συνέχεια συνδέεις το φορτιστή του μέσω της micro USB θύρας του stick και τέλος ενεργοποιείς το σύστημα. Είναι εφικτή η σύνδεση του ακόμη και στη τηλεόραση. Βέβαια οι δυνατότητές του όπως αναμενόταν είναι μικρές. Όμως θα παίξει κανονικά ένα βίντεο και θα τρέξει χωρίς καθυστέρηση ένα πρόγραμμα περιήγησης όπως το Firefox. Διαθέτει περίπου 19 gb ελεύθερο χώρο αποθήκευσης, μία επιπλέον θύρα USB για σύνδεση π.χ. πληκτρολογίου, μια υποδοχή micro sd, 2 gb μνήμη RAM και επεξεργαστή Intel Atom Z3537F. Νομίζω πως παρά τις τεχνικές αδυναμίες, αποτελεί σίγουρα ένα τεχνολογικό θαύμα που με τις ανάλογες βελτιώσεις θα μπορούσε να αποτελέσει το μέλλον στους φορητούς υπολογιστές. Μπορούμε να το αγοράσουμε και από Ελλάδα με περίπου 170 ευρώ.

Έξυπνη ασφάλεια σπιτιού

Το "Canary all in one home security" υπόσχεται να είναι τα μάτια μας και η ακοή μας όσο λείπουμε από το σπίτι. Ξεκίνησε μέσω της χρηματοδότησης κοινού Indiegogo το 2013 και κατάφερε να συγκεντρώσει κοντά 2 εκ. δολάρια ενώ ο στόχος του ήταν 100 χιλιάδες. Το Canary είναι μια μόνο συσκευή η οποία καταγράφει μέσω HD camera και αισθητήρων κάθε κίνηση, θερμοκρασία, ήχο στο χώρο που έχει τοποθετηθεί. Διαθέτει επίσης δυνατότητα χειρισμού και ειδοποιήσεων μέσω κινητού. Έτσι μόλις διαισθανθεί κάτι περίεργο ειδοποιεί το χρήστη ο οποίος μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιήσει τη σειρήνα του Canary ή να καλέσει ακόμη και την αστυνομία! Το κόστος απόκτησης της συσκευής είναι 249$ μέσω Amazon.

Ασύρματη φόρτιση ηλεκτρικής συσκευής

Εδώ και 2 χρόνια ο όρος της ασύρματης φόρτισης έχει μπει στη ζωή μας. Όμως λίγοι άνθρωποι (προς το παρόν) έχουν χρησιμοποιήσει τη δυνατότητα αυτή διότι μόνο οι high-end συσκευές διαθέτουν ενσωματωμένο το πρότυπο Qi της ασύρματης φόρτισης. Αυτό όμως έχει αλλάξει από καιρό καθώς τέθηκαν σε κυκλοφορία οι ασύρματοι φορτιστές γενικής χρήσης. Η ασύρματη φόρτιση βασίζεται στην αρχή της επαγωγής. Τα εσωτερικά σπειρωτά καλώδια (πηνία) της βάσης φόρτισης δημιουργούν μαγνητικό πεδίο καθώς το ρεύμα περνάει διαμέσου. Αυτό το πεδίο είναι ικανό να προκαλέσει την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στα γειτονικά σπειρωτά καλώδια της μπαταρίας χωρίς να υπάρχει επαφή. Σημειώνεται δε, πως η ασύρματη φόρτιση δεν είναι τόσο αποδοτική όσο η κλασική μέσω της θύρας micro usb προς το παρόν. Η τεχνολογία αυτή όμως προβλέπεται να βελτιωθεί και να εξελιχθεί με την προσθήκη περισσότερων συμβατών συσκευών.

Εικονική πραγματικότητα από χαρτόνι

Το "Google Cardboard" έχει ως στόχο να εισάγει στον απλό χρήστη την έννοια της εικονικής πραγματικότητας που είναι το μέλλον των videogames αλλά και των εφαρμογών. Το Cardboard είναι απλό, φτηνό και πρακτικό. Μάλιστα η Google ενθαρρύνει τους χρήστες να φτιάξουν μόνοι τους ένα Cardboard δίνοντας οδηγίες κατασκευής και συναρμολόγησης. Η χρήση του είναι απλή και συνάμα εντυπωσιακή. Το android/ios κινητό τοποθετείται στη βάση, στη συνέχεια διπλώνεται και φτάνει σε ένα ιδανικό σημείο απόστασης από τους φακούς. Ύστερα το κινητό τρέχει ειδικά συμβατές εφαρμογές και ο χρήστης τοποθετεί το πρόσωπο του στο Cardboard. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας 3D αίσθησης. Έτσι μπορούμε για παράδειγμα να ταξιδέψουμε στοv κόσμο με το Google Earth κουνώντας απλά το κεφάλι μας. Η τιμή της κατασκευής ξεκινάει από το 1 ευρώ μέσω ebay και μπορεί να φτάσει μέχρι τα 30 ευρώ σε διάφορες παραλλαγές της.

Καφετιέρα Wifi

To προϊόν "Smart Coffeemaker" της Mr. Coffee σίγουρα δεν το έχετε ξαναδεί. Σα μηχανή παραγωγής καφέ φίλτρου απ' ότι διαβάζω δεν είναι κάτι διαφορετικό. Η καινοτομία του εντοπίζεται στην ασύρματη χρήση της μηχανής μέσω του κινητού ή του τάμπλετ! Αφού εγκατασταθεί η καφετιέρα γίνεται λήψη της εφαρμογής "WeMo" η οποία είναι συμβατή με όλες τις συσκευές android και ios. Ύστερα ενεργοποιείται το Wi-fi της καφετιέρας και του κινητού προκειμένου να συγχρονιστούν οι συσκευές και αυτό ήταν. Μέσω της εφαρμογής είναι δυνατό να δοθεί εντολή στη μηχανή να φτιάξει καφέ ακόμη και αν κάποιος είναι ξαπλωμένος στο κρεβάτι του. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχει η μηχανή νερό κάτι που μπορεί κάποιος να το μάθει μέσα από την εφαρμογή. Η έξυπνη καφετιέρα κοστίζει 140$ στην Αμερική προφανώς λόγω του τιμήματος ασύρματης αλληλεπίδρασης!

Το μουσικό μαξιλάρι

Το μαξιλάρι αυτό ονομάζεται "Sleepow Sound & Music therapy pillow". Η ιδιαιτερότητά του είναι ο ενσωματωμένος MP3 player+το ηχείο, που σύμφωνα με την εταιρεία έχει ρυθμιστεί ώστε να μας παρέχει τον όσο δυνατό καλύτερο ύπνο, παίζοντας χαλαρωτική μουσική. Στα πλάγια του μαξιλαριού όπως φαίνεται στην εικόνα υπάρχει το volume up/down και μια mini USB θύρα για φόρτιση καθώς και για σύνδεση με Η/Υ ώστε να ανταλλάξουμε αρχεία μουσικής. Επίσης υπάρχει υποδοχή για ακουστικά και το πλήκτρο αλλαγής mode. Κατά τ' άλλα δε μπλέκονται καθόλου καλώδια, όλα υπάρχουν εσωτερικά. Το μαξιλάρι θεωρείται ανατομικό από υψηλής ποιότητας memory foam. Η τιμή του είναι τα 130$ από το επίσημο site όμως το βρήκα μέχρι και 49$ στο ebay και το amazon.

Μηχανή εγκεφαλικής χαλάρωσης

Το "Melomind" υποστηρίζει ότι χρειάζεται μόνο 15 λεπτά τη μέρα για να μας χαλαρώσει και να μας κάνει πέρα όλα τα άγχη της ημέρας. Η διαδικασία είναι η εξής: Τοποθετούμε το headset στο κεφάλι μας. Συνδέουμε τα ακουστικά και μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής στο κινητό θέτουμε σε λειτουργία τη χαλαρωτική μας συνεδρία. Κατάλληλα επεξεργασμένοι ήχοι θα ξεκινήσουν να παίζουν. Το σημαντικό κομμάτι του προϊόντος όπως καταλαβαίνετε εντοπίζεται στο headset. Οι αισθητήρες του headset καταγράφουν τα δεδομένα, δηλαδή τα ηλεκτρικά σήματα του εγκεφάλου, τα οποία αναλύονται από την εφαρμογή για το προσδιορισμό του βαθμού χαλάρωσης σε πραγματικό χρόνο. Το προϊόν θα κυκλοφορήσει τέλη του χρόνου, ωστόσο υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας στα 299$.

Δημοφιλή