Προς Τον Κύριο Φίλη

Δεν ήταν γενοκτονία οι 353.000 νεκροί; Μα φυσικά λησμόνησα, γενοκτονία ήταν μόνον το μνημόνιο και οι νεκροί της ΕΡΤ. Τότε τι ήταν; Εθνοκάθαρση μας είπατε και για να μας παρηγορήστε προσθέσατε ότι αναγνωρίζετε το αίμα και τον πόνο και ό,τι έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τους Τούρκους. Αχ! Τι γλυκά που θρηνεί η Αντουανέτα...Δεν γνωρίζουμε αν οι πρόγονοι σας κατάγονταν από εκείνα τα μέρη. Δεν γνωρίζουμε αν κυνηγήθηκαν, βασανιστήκαν, κρεμάστηκαν, αποκεφαλιστήκαν ή καήκαν ζωντανοί από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν.
Pacific Press via Getty Images

Η εκπομπή «Ενικός» του κ. Χατζηνικολάου πρέπει να σας δημιουργεί πραγματικά μεγάλη έμπνευση. Σε εκείνη δεν ήταν που τον περασμένο Μάιο είχατε πει σε έναν έντρομο από τις εξελίξεις προγραμματιστή, 32 ετών, με ύφος Μαρίας Αντουανέτας: «Τι φοβάστε μήπως χάσετε τα 300 ευρώ» και συνεχίσατε «να το πει κάποιος μεγιστάνας το καταλαβαίνω αλλά να το λέτε εσείς, τι φοβάστε δηλαδή να μην χάσετε τα εκατομμύρια». Τότε ακόμα σας έπαιρνε να είσαστε η αριστερή Μαρία Αντουανέτα. Θεωρήσατε προφανώς ότι αυτή είναι η ορθή στάση για ένα προβεβλημένο στέλεχος της «πρώτης φόρας αριστερά» για αυτό και συνεχίσατε αυτήν την στάση και στην περίφημη δήλωση σας για τα μακαρόνια. Κατόπιν ήρθε το χειρότερο καλοκαίρι της μεταπολίτευσης όπου πλέον μαδήθηκε το φτερωτό καπέλο της Αντουανέτας και εσείς ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος περιφερόσασταν από κανάλι σε κανάλι σαν ξεπεσμένος κόντες. Τέλος ο λαός σας έδωσε ξανά την ευκαιρία και εσείς γίνατε υπουργός παιδείας.

Πάντα αλλά κυρίως τα τελευταία πέντε χρόνια, η πολιτική της αριστεράς ήταν απαξίωση των πάντων. Απαξίωση για να μας προσέξουν. Απαξίωση για να γίνουμε διάσημοι. Απαξίωση για να ανέβουμε στις δημοσκοπήσεις. Απαξίωση για να εξουδετερώσουμε τους αντιπάλους μας. Και τέλος απαξίωση για να πάρουμε την εξουσία. Τώρα είσαστε υπουργός και τι υπουργός, παιδείας! Μέσα στον ορυμαγδό με τα κενά στα σχολεία, με τα εκατοντάδες διοικητικά προβλήματα. Προφανώς δεν μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε και για αυτό επιστρέψατε στο σπορ που σας ανάδειξε, αυτό της απαξίωσης. Αλλά τι σας έμεινε να απαξιώσετε; Αντιπολίτευση δεν έχετε άρα οργανωμένη κριτική δεν σας ασκείται. Οπότε τι σας έμεινε προς απαξίωση μπας και κρατήσετε τα φώτα πάνω σας; Μα φυσικά η ιστορία μας και η πρόκληση της μνήμης. Όταν λοιπόν ρωτηθήκατε από τον κ. Χατζηνικολάου για το αν εμμένετε στην παλιά σας δήλωση περί μη ύπαρξης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, φαίνεται ότι ξύπνησε μέσα σας ξανά η Αντουανέτα και επιμείνατε στην δήλωση σας. Μα τώρα δεν είστε ένας απλός κομματικός δημοσιογράφος αλλά είστε ο Έλληνας υπουργός παιδείας.

Δεν ήταν γενοκτονία οι 353.000 νεκροί; Μα φυσικά λησμόνησα, γενοκτονία ήταν μόνον το μνημόνιο και οι νεκροί της ΕΡΤ. Τότε τι ήταν; Εθνοκάθαρση μας είπατε και για να μας παρηγορήστε προσθέσατε ότι αναγνωρίζετε το αίμα και τον πόνο και ό,τι έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τους Τούρκους. Αχ! Τι γλυκά που θρηνεί η Αντουανέτα...Δεν γνωρίζουμε αν οι πρόγονοι σας κατάγονταν από εκείνα τα μέρη. Δεν γνωρίζουμε αν κυνηγήθηκαν, βασανιστήκαν, κρεμάστηκαν, αποκεφαλιστήκαν ή καήκαν ζωντανοί από τους τσέτες του Τοπάλ Οσμάν. Δεν γνωρίζουμε αν αναγκαστήκαν να συρθούν σε πορείες θανάτου από τον Πόντο έως την Συρία. Αλλά και αν ακόμα συνέβαιναν όλα αυτά εσείς θα τα γνωρίζατε;

Σταματήστε να παίζετε και να προσβάλετε με αυτόν τον τρόπο. Παίξατε τόσα χρόνια με την αγανάκτηση και τον θυμό του κόσμου. Σοβαρευτείτε πλέον και αποκτήστε επίγνωση των ευθυνών σας και των λόγων σας.

Δημοφιλή