Το βασικό στοιχείο καινοτομίας της επιχείρησής μας είναι η βιωματική εμπειρία. Ο επισκέπτης θα μπορεί επιλέγοντας τα ποικίλα προγράμματα που θα δημιουργηθούν, να ανακαλύψει βιωματικά τη Δημοκρατία μέσα στην Αρχαία Αγορά και τα Βουλευτήρια, την Τέχνη μέσα από παραστάσεις αρχαίου δράματος με αρχαίο κείμενο, την Ιπποκράτεια Διατροφή μέσα στα Ασκληπιεία, τη Σωματική Άσκηση στις παλαίστρες και τα γυμναστήρια και την Πνευματική Εξέλιξη ακούγοντας τις διάφορες φιλοσοφικές σχολές.
archive

Μια αφροαμερικανίδα ποιήτρια η Maya Angelou, είπε κάποτε: «Νομίζω πως το πιο σημαντικό πράγμα πέρα από την πειθαρχία και τη δημιουργικότητα είναι η τόλμη να τολμάς.» Και εμείς - εμπνευσμένοι από τα λόγια της - τολμήσαμε! Δημιουργήσαμε τη δική μας εικονική επιχείρηση που φέρει το όνομα «Μυθικές Αναδρομές».

Είμαστε οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης και μέσα από αυτή την τολμηρή μας προσπάθεια, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Σωματείου Επιχειτηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece,σχεδιάσαμε ένα θεματικό μυθολογικό πάρκο, στους πρόποδες του Ολύμπου. Εκμεταλλευόμενοι όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της τουριστικής αυτής περιοχής, καθώς επίσης και της μεγάλης ιστορικής και πολιτισμικής της αξίας, λόγω της μυθολογίας και του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, καταφέραμε να σχεδιάσουμε μια μυθολογική όαση για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Το βασικό στοιχείο καινοτομίας της επιχείρησής μας είναι η βιωματική εμπειρία. Ο επισκέπτης θα μπορεί επιλέγοντας τα ποικίλα προγράμματα που θα δημιουργηθούν, να ανακαλύψει βιωματικά την Δημοκρατία μέσα στην Αρχαία Αγορά και τα Βουλευτήρια, την Τέχνη μέσα από παραστάσεις αρχαίου δράματος με αρχαίο κείμενο, την Ιπποκράτεια Διατροφή μέσα στα Ασκληπιεία, τη Σωματική Άσκηση στις παλαίστρες και τα γυμναστήρια και την Πνευματική Εξέλιξη ακούγοντας τις διάφορες φιλοσοφικές σχολές. Επίσης τα διάφορα παιχνίδια όπως ο λαβύρινθος, η τοξοβολία, οι άθλοι του Ηρακλή, το τρένο του τρόμου στον Άδη, τα παιχνίδια στο νερό με τον Ποσειδώνα κλπ. θα διασκεδάσουν μικρούς και μεγάλους χαρίζοντάς τους μια αξέχαστη εμπειρία, ενώ ο χώρος εστίασης θα ενθουσιάσει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.

Καινοτομία επίσης θα είναι ο τρόπος κατασκευής του πάρκου και τα οικολογικά υλικά (π.χ. αχυρόμπαλες) που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των κτισμάτων. Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική των κτιρίων, ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση των υπαίθριων χώρων θα διακρίνονται από υψηλή αισθητική, πολιτισμική ποιότητα και σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον. Συνεπώς η επιχείρησή μας που αποτελεί µια εναλλακτική πρόταση στον τομέα του τουρισμού, της ψυχαγωγίας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού, θα προσφέρει µια βιωματική προσέγγιση του αρχαίου ελληνικού κόσμου με διαδραστικές δραστηριότητες, παιχνίδια και αλληλεπίδραση µε ηθοποιούς που υποδύονται μυθολογικές προσωπικότητες.

Είμαστε πεπεισμένοι πως μια μέρα στο μυθολογικό μας πάρκο, θα είναι αρκετή, για να μεταφέρει τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή, να τους γεμίσει καινούριες εμπειρίες και πάνω απ' όλα να τους διασκεδάσει.

Η ομάδα των μαθητών

1. Τριανταφυλλίδης Νικόλαος, Γενικός Διευθυντής

2. Μεταξιώτη Μαρία Νεφέλη, Πρόεδρος Δ.Σ

3. Βλασταρά Στεργιανή, Γραμματέας Διεύθυνσης

4. Ναζλίδου Πανγιώτα, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων

5. Μαυρίδου Ελένη, Υπεύθυνη Οικονομικών

6. Μουλά Μαρία Παρθένα, Υπεύθυνη Προσωπικού

7. Μπαρμπαγεωργοπούλου Ελισάβετ, Υπεύθυνη Παραγωγής

8. Κοράβου Νικολέττα, Υπεύθυνη Πωλήσεων

9. Αβρααμίδου Μαργαρίτα, Υπεύθυνη Μάρκετινγκ

10. Παρασκευόπουλος Ιωάννης, Υπεύθυνος Πληροφ. Συστημάτων

11. Μαλιώτα Μαρία, Πωλήσεις

12. Κυπαρίσση Λεμονιά, Μάρκετινγκ

13. Μουκριώτη Ελισάβετ, Μάρκετινγκ

14. Γεωργιάδου Μαρία Άννα, Δημόσιες Σχέσεις

Δημοφιλή